Welk soort barbecue koop ik?

Houd je er van om te barbecueën? Bij GroenRijk geven we je groot gelijk, want het is uitstekende manier om van je tuin te genieten. Kom langs in onze tuincentra, want veel vestigingen van GroenRijk hebben alles op het gebied van barbecues in huis. 

Het assortiment
Het aanbod van barbecues is afhankelijk per vestiging. De ene winkel heeft een uitgebreid assortiment, de andere biedt een aantal basisproducten, maar sommige van onze tuincentra hebben geen barbecues. Informeer naar de mogelijkheden bij jouw lokale vestiging. Op onze barbecueafdelingen vind je onder andere producten van Weber, de nieuwste Borretti BBQ-modellen, de multifunctionele Cobb barbecues en bijpassende accessoires. 
 

  • Houtskoolbarbecue
  • Gasbarbecue
  • Elektrische barbecue
  • Barbecue-accessoires


Dat barbecueën leuk, lekker en gezellig is, dat hoeven we je niet te vertellen. Maar we kunnen je uiteraard wel adviseren over het type barbecue. Wil je een gasbarbecue kopen? Dat heeft zeker zijn voordelen ten opzichte van andere soorten bbq's.

Gasbarbecue
Voor veel mensen is de snelheid van de gasbarbecue een belangrijke reden om dit type te kopen. Geen gedoe meer met het aankrijgen van die kolen. Dit scheelt je veel tijd, die je kan besteden aan je gasten. Bovendien bespaart het vieze handen, voorkom je geur in je kleding en misschien wel een hele hoop frustratie.

Een ander belangrijk voordeel is de aanpasbaarheid van het vuur. Je hebt verschillende soorten vlees en groenten die je kwijt kan op de gril, deze zijn niet altijd op dezelfde hitte klaar te maken. Een sterkere of minder sterke vlam is een kwestie van een knopomdraai. Houtskoolbarbecue

Is het voor jou een makkie om kolen aan te wakkeren? Houd je van de 'echte' barbecuesmaak? Is de rook van kolen nodig om in de barbecuesfeer te komen? Dan ga je natuurlijk voor een houtskoolbarbecue. Bij de meeste GroenRijk-vestigingen kan je wel terecht voor een mooie BBQ.

Een ander voordeel van dit type barbecue is dat je hem op veel plekken kan plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de gemakkelijk mee te nemen barbecues voor in het park, op de camping of op het balkon. Dit in tegenstelling tot de elektrische barbecue (waar je met een stekker te maken hebt) of gasbarbecue (waar je een gasfles moet aansluiten). Uiteraard moet je voor de veiligheid wel letten op een stabiele ondergrond.

Je kan dan nog kiezen tussen houtskool en brikketten. De laatstgenoemde moet je iets langer aanmaken, maar als het helemaal brandt, dan heb je er ook langer plezier van. Dit maakt het geschikt voor het klaarmaken van grotere stukken vlees.


Elektrische barbecueën
Elektrische barbecueën groeit in populariteit. Het is een praktische manier om te genieten van eten, de tuin en je gezelschap. Ze zijn erg gemakkelijk in gebruik: je hebt ze binnen een aantal minuten op warmte en achteraf zijn ze zonder veel moeite schoon te maken. 
 

  • Snel in gebruik (stekker in het stopcontact)
  • Compact (geen kolen, snel demontabel)
  • Gemakkelijk schoon te maken (geen klassieke gril)
  • Geurvrij (alleen de geur van vlees)
  • Vaak ook op de tafel te plaatsen


Vraag onze medewerkers van de barbecue-afdeling om advies, zodat je jouw wensen kan terugvinden in je nieuwe barbecue.


Onze vestigingen hebben elk hun eigen grootte en specialiteiten. Niet elke productgroep is bij elke winkel verkrijgbaar. Ben je specifiek naar iets op zoek? Je kan altijd even contact opnemen met jouw dichtstbijzijnde vestiging

Onze tuincentra