Vijver

In ons GroenRijk tuincentrum vind je ook alles voor jouw vijver! Bekijk hier een dwarsdoorsnede van ons vijverassortiment met vijveraccessoires, onderhoudsmiddelen en visvoer. Voor het complete assortiment verwijzen wij je naar de GroenRijk-vestiging bij jou in de buurt, waar wij je graag een passend advies geven. 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 38 producten
Vergelijk (0)

Vijverproducten kopen

Een vijver is een waardevolle toevoeging voor je tuin. Het heeft vele voordelen: je kan er vissen in houden, het heeft een grote aantrekkingskracht op insecten en het ziet er ook nog eens prachtig uit. Het is wel belangrijk om het goed bij te houden en natuurlijk ook rondom aan te kleden. Eén blik op je vijver en het onthaasten begint. Net als bij een haard kun je er uren naar turen. Vissen zijn geen must, een plantenvijver is ook prachtig. In ons tuincentrum zijn diverse water- en zuurstofplanten verkrijgbaar waarmee je het water helder en zuurstofrijk houdt. Als je maximaal een derde deel van het wateroppervlak bedekt met planten zit je goed. Hoe gevarieerder de beplanting hoe meer leven je vijver aantrekt. Dat is goed voor het evenwicht in je tuin. Wist je bijvoorbeeld dat kikkers slakken voor je opruimen?

Vijveradvies

De gezondheid van een vijver is niet altijd even gemakkelijk te beoordelen. Waarom is de vijver in mindere 'conditie'? Wat kan ik doen om hier verbetering in aan te brengen? Dit zijn vragen waar wij je bij GroenRijk graag mee willen helpen. Een goede vijver heeft een balans tussen aan de ene kant genoeg zuurstof, het juiste zuurgehalte, en voldoende doorluchting en aan de andere kant niet al te veel vuil. Met de juiste handelingen of producten is er een hoop te verbeteren. In ons assortiment vind je onder andere:

Vijver producten koopt u bij GroenRijk | Bestel online of kom naar een van onze vestigingen

Weinig ruimte? Toch nog opties!

Voor een kleine vijver heeft iedereen ruimte. Er zijn hele leuke exemplaren van hout of beton te vinden. Of zet gewoon een mooie schaal of pot vol met water en vul hem met waterplanten. Zo maak je een aantrekkelijke blikvanger. De plantjes, een mandje voor binnenin en de vijvergrond vind je allemaal in onze tuincentra. De inrichting kun je rustig houden met mooie stenen en planten. Of je kiest voor uitbundigheid, met bloeiende waterplanten, fonteintjes of zelfs lichtjes! Laat je creativiteit de vrije loop, of vraag onze groenexperts om advies.
 

Slechte kwaliteit vijverwater?

Is je vijverwater troebel of groeien je vijverplanten niet goed? Soms is het niet gemakkelijk na te gaan hoe dit komt. Dan kunnen wij je vijverwater testen. Vervolgens kun je gericht actie ondernemen om je vijverklimaat gezond(er) te krijgen.

Er kunnen diverse uitdagingen voordoen bij een vijver. Denk bijvoorbeeld aan troebel water, aan algen of vissen en waterplanten die sterven.

Door de waterwaarden te meten, kan je toewerken naar een mooie, heldere vijver in biologisch evenwicht. Je komt erachter wat de kwaliteit van het water is en wat er aan schort.
 

Je hebt verschillende soorten testen:

  • De pH-waarde geeft de zuurgraad aan.
  • De KH-waarde geeft de hardheid aan.
  • De GH-waarde is de gezamelijke hardheid, bepaald door calcium en magnesium.


De meeste vestigingen van GroenRijk hebben de mogelijkheid om het water te testen. Vraag het aan een medewerker van de vestiging!