Cactus - verzorging

Cactus - verzorging

Cactussen, ze hebben niet het meest aaibare uiterlijk als sommige andere planten, zoals de hortensia. Maar het zijn gemakkelijke, excentrieke en karaktervolle kamerplanten die passen bij elk huishouden. 

Video:
de mini-cactus

Het zijn echte vrolijkmakers, want Niets vat het betere hoogzomergevoel zo goed samen als cactussen: surrealistisch, hot, bestand tegen zinderende temperaturen en helemaal on-trend met grafische stijlen. In het wild groeit Cactus in Afrika en Midden en Zuid-Amerika, zowel in koude hooggebergtes als in de tropische Cariben. 

Water geven
Het voordeel is daarbij dat je ze weinig water hoeft te geven. Vrijwel alle cactussoorten staan het liefst licht en hebben liever iets te weinig dan teveel water: een voetbad is meestal funest. Cactussen hebben een groot wortelstelsel waarmee ze vocht opslaan in hun wortels, bladeren en stengels en zo zelf hun voeding reguleren. In het algemeen staan ze naast licht ook graag warm. Eén keer per maand water geven is beter dan elke week een beetje: de kluit mag uitdrogen. Voeg in de zomermaanden wat cactusvoeding toe, in de winter kan de plant het beste rusten. Geef dan nog minder tot geen water: om te overleven gaat Cactus dan bloemen (zaden) aanmaken. 

Wolfsmelk
Op de foto zie je de Wolfsmelk (Euphorbia acrurensis). Dit is een wat grotere binnencactus, die zijn naam dankt aan de melkachtige substantie die hij in zich heeft. Hij heeft diverse slanke armen die redelijk snel de hoogte in gaan. Dit maakt het een relatief compacte plant voor in huis.

Potterie
Onze tip: bekijk vooraf goed welke potten je wilt gebruiken. De cactus kan diverse soorten en kleuren hebben: van de woestijnachtige kleuren van terracotta tot felgekleurd modern. Dus kijk goed in onze afdeling potterie in het tuincentrum!

 

Onze tuincentra