Cactussen & Vetplanten

De cactussen en vetplanten worden steeds populairder. Dat is niet zo heel gek, want ze zijn kleurrijk, gemakkelijk in verzorging en in vele soorten verkrijgbaar. Ook GroenRijk biedt een uitgebreid assortiment. Kom jij in ons tuincentrum ideeën opdoen? 

Vetplanten en Cactussen bij GroenRijk

Vetplanten en cactussen worden geroemd om hun decoratieve waarde. Veel van dit soort planten zijn door hun kleinere omvang uitermate geschikt voor wandplanken, vensterbanken en andere plekken waar je minder ruimte beschikbaar hebt. Grotere cactussen hebben wij trouwens ook in ons assortiment, tot wel een paar meter hoog. Cactussen en vetplanten zijn, naast dat deze planten vrij klein zijn, ook gemakkelijk in het onderhoud. Deze planten slaan hun vocht op, waardoor je ze niet dagelijks water hoeft te geven. Geef je cactus en/of vetplant zo om de vier weken een beetje water. Zie je het blad van de plant verschrompelen? Dan moet je wat eerder water geven. Ideaal voor mensen zonder groene vingers en die niet consequent zijn met water geven. In ons assortiment vind je een ruime hoeveel en soorten waaruit je kunt kiezen. 

Soorten Vetplanten

Vetplanten zijn tegenwoordig ontzettend populair en zijn onderhand een echte musthave aan het worden in bijna ieder interieur. Met vetplanten heb je gemakkelijk en sierlijke groen in huis. Ze zijn zeer decoratief, erg opvallend en buitengewoon eenvoudig in de verzorging, er is veel te zeggen voor vetplanten. Je vindt in ons assortiment verschillende soorten vetplanten voorbijkomen, als:

  • Aeonium;
  • Aloe;
  • Echeveria;
  • Crassula;
  • Kalanchoë; 
  • Haworthia;
  • en Rhipsalis. 

De vetplant kan langer zonder water dan de gewone kamerplant. Dit komt doordat ze goed vocht opslaan in de wortels. Krijgen ze een tijdje geen water, dan komen ze niet direct in de problemen. Ze hebben de herkomst in de (sub)tropen, maar ook in drogere gebieden en bergen. Ze zijn van nature dus gewend aan een wisselende toevoer van water. Vetplanten zijn er in kleine en grote planten, met of zonder bloemen en grote of kleine balderen. Zo vind je dus altijd een passende vetplant voor jou. Met een leuke pot eromheen laat je jouw vetplant nog meer opvallen. 

Cactussen & Vetplanten - Kom naar GroenRijk - Groenrijk.nl

De cactus

Wil jij een plant die er net even iets anders uitziet dan alle andere planten? Dan is een cactus helemaal iets voor jou. Deze plant heeft namelijk prikkelende stekels waardoor deze er heel anders en misschien wel extremer uitziet dan de andere. De meeste cactussoorten willen op een plek met veel licht staan. Ze hebben liever iets te weinig water dan te veel. Je kan beter een keer per maand water geven, dan wekelijks een beetje. De wortels zijn van nature gewend om water op te slaan. Je hebt cactussen in diverse soorten en maten: ze zijn zeker niet alleen maar groen, maar hebben vaak de meest vrolijke en kleurrijke uitdossingen. Ben je op zoek naar een mega-cactus? Laat het ons weten! Als hij niet in ons tuincentrum staat, dan is hij door ons bij te bestellen.

Vrolijk je interieur op met vetplaten en cactussen

Vetplanten en cactussen vind je bij onze vestigingen in verschillende kleuren, groottes, types en soorten. Je kunt dus alle kanten op met matchen, mixen en stijlen en maakt zo jouw eigen combinatie. Vrolijk je badkamer op, je slaapkamer, de woonkamer, de keuken, kortom: elke kamer krijgt een nieuwe look door cactussen en vetplanten toe te voegen als decoratie items in je huis. In onderstaande video geven wij je een sneak-peek van de soorten vetplanten en cactussen die je bij ons in het tuincentrum vindt. 

 

Verzorging cactus en vetplant

Dat een cactus en vetplant niet veel water nodig hebben is inmiddels wel bekend, maar wat hebben deze planten dan wel nodig om hier lang van te kunnen genieten? Kortom, welke verzorging is nodig voor de cactussen en vetplanten? Wij van GroenRijk geven je hier graag een antwoord op, zodat jij jouw cactus en/of vetplant de beste verzorging kan geven! Verpot een cactus of vetplant enkel en alleen als de pot echt te klein aan het worden is. Trek hiervoor altijd handschoenen aan of zorg dat je de cactus met iets kan vastpakken waardoor het geen pijn doet aan je handen. Stop de plant vervolgens in een pot met gaatjes en leg hieronder eerst grind of korrels. Stop de plant in de nieuwe pot en vul aan met cactusgrond. Zet de cactus en de vetplant op een droge en zonnige plek in huis. Als je vetplanten en cactussen op het balkon zet, let er dan even op dat je deze planten onder aan afdak plaatst, zodat deze niet te veel water krijgen. 

Kom langs!

Onze vestigingen hebben elk hun eigen grootte en specialiteiten. Niet elke productgroep is bij elke winkel verkrijgbaar. Ben je specifiek naar iets op zoek? Je kan altijd even contact opnemen met jouw dichtstbijzijnde vestiging. Of bekijk ons complete aanbod in de webshop en bestel eenvoudig online. 

 

 

 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beter leven met gezond groen

Kamerplanten zijn natuurlijke sfeermakers en sommigen hebben iets extra’s. Luchtzuiverende planten leveren namelijk een positieve bijdrage aan elke leefruimte. Dat ervaar je fysiek en mentaal. Wonen, werken, slapen en relaxen… het gaat allemaal beter met gezond groen. Luchtzuiverende kamerplanten hebben het meeste effect in de periode oktober tot en met maart. De meeste mensen houden dan ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten waardoor er beduidend minder g...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

 

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen...

Lees meer...
Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...