Cactussen & Vetplanten

Cactussen & Vetplanten

De cactussen en vetplanten worden steeds populairder. Dat is niet zo heel gek, want ze zijn kleurrijk, gemakkelijk in verzorging en in vele soorten verkrijgbaar. Ook GroenRijk biedt een uitgebreid assortiment. Kom jij in ons tuincentrum ideeën opdoen? Hier alvast een voorschot:

Vetplanten en cactussen worden geroemd om hun decoratieve waarde. Veel van dit soort planten zijn door hun kleinere omvang uitermate geschikt voor wandplanken, vensterbanken en andere plekken waar je minder ruimte beschikbaar hebt. Grotere cactussen hebben wij trouwens ook, tot wel een paar meter hoog. 

Vetplanten
Met vetplanten heb je gemakkelijk en sierlijke groen in huis. Ze zijn zeer decoratief, erg opvallend en buitengewoon eenvoudig in de verzorging, er is veel te zeggen voor vetplanten als Aeonium, Aloe, Echeveria, Crassula, Kalanchoë, Haworthia en Rhipsalis. De vetplant kan langer zonder water dan de gewone kamerplant. Dit komt doordat ze goed vocht opslaan in de wortels. Krijgen ze een tijdje geen water, dan komen ze niet direct in de problemen. Ze hebben de herkomst in de (sub)tropen, maar ook in drogere gebieden en bergen. Ze zijn van nature dus gewend aan een wisselende toevoer van water. Licht en warmte worden Cactussen
De meeste cactussoorten willen op een plek met veel licht staan. Ze hebben liever iets te weinig water dan te veel. Je kan beter een keer per maand water geven, dan wekelijks een beetje. De wortels zijn van nature gewend om water op te slaan. Je hebt cactussen in diverse soorten en maten: ze zijn zeker niet alleen maar groen, maar hebben vaak de meest vrolijke en kleurrijke uitdossingen. Ben je op zoek naar een mega-cactus? Laat het ons weten! Als hij niet in ons tuincentrum staat, dan is hij door ons bij te bestellen.

 

 

Onze vestigingen hebben elk hun eigen grootte en specialiteiten. Niet elke productgroep is bij elke winkel verkrijgbaar. Ben je specifiek naar iets op zoek? Je kan altijd even contact opnemen met jouw dichtstbijzijnde vestiging

 

 

 

Onze tuincentra