Groen thuiskantoor

Het aantal thuiswerkers is de laatste tijd sterk toegenomen. De ene werkt praktisch de hele week thuis, waar anderen juist één of twee dagen per week kantoor houden binnen de muren van zijn huis of appartement. Hoe dan ook: je bent best wat uren aan je bureau gekluisterd. Wij van GroenRijk hebben wel wat ideeën om dit leuk te houden: met planten!Waarom? Planten werken ontspannend, zijn decoratief, absorberen geluid en zuiveren de lucht. Dat laatste is natuurlijk erg belangrijk. De luchtkwaliteit in huis is lang niet altijd goed. Dit komt bijvoorbeeld door de verwarming, beluchting of de schadelijke stoffen uit elektrische apparatuur. Dit kan zorgen voor hoofdpijn, droge ogen en vermoeidheid. Dat werkt natuurlijk niet prettig, maar gelukkig kunnen planten hierbij helpen! 

Met een werkplek vol planten werk je in een fijne omgeving, dus je functioneer je ook beter, ben je creatiever en houd je langer het werk vol. Reden genoeg om ook planten toe te voegen in je thuiskantoor! 

Onze plantentips
Alle planten zijn natuurlijk mooi voor op het bureau, maar wij stellen graag drie voorbeelden van goede 'werkplanten' aan je voor. Ga voor deze en andere kamerplanten naar de tuincentra van GroenRijk!

1/3 Kamerhortensia
Iedereen wordt vrolijk van de knallende kleuren van de hortensia. Je hebt ze onder andere in het wit, roze en blauw. Een mooie eigenschap van de plant is dat deze genoeg aandacht nodig hebt: een hortensia houdt namelijk wel van een slokje water. Ga dus regelmatig de planten water geven: een ideaal rustmomentje én de gelegenheid om de benen te strekken (zitten is immers het nieuwe roken).

Lees meer2/3 Zamioculcas
Werk je niet zo vaak thuis? Dan is deze plant een uitstekende optie. De Zamioculcas heeft bijzonder weinig water nodig en kan het best wel even alleen uitzingen. Wel zorgt hij gelijk voor een groene sfeer, want met zijn volle bos bladeren creëer je al snel een groene muur op je bureau. De Zamioculcas brengt gelijk wat 'body' op je bureau. 

Lees meer

3/3 areca-palm
Heb je een te klein bureau voor planten of houd je het werkblad het liefste vrij? Zet dan een mooie, grote kamerplant naast je werktafel. De areca-palm bijvoorbeeld. In veel gevallen is deze plek toch een stukje loze ruimte, die je een prachtige bestemming kan geven. Tip van GroenRijk: zet de ze areca-palm op een krukje. Je ziet hem natuurlijk creëert hiermee wat extra diepte en daarmee een sfeervol effect. 

Lees meerUitzicht
Naast de planten op je bureau kan je ook werken aan het uitzicht vanaf je werkplek. Kijk je bijvoorbeeld uit op de tuin? Maak een mooie schaal met buitenplanten voor op de tuintafel. Of een wandhanger voor op de muur of schutting. Heb je een balkon? Je hebt prachtige hangbakken voor aan de reling. Dit kan in elk seizoen, want wij hebben buitenplanten voor elk jaargetijde. 

Denk ook aan het uitzicht dat anderen van jouw woning hebben tijdens een videovergadering. Voeg ook daar mooie planten toe. Dit kan bijvoorbeeld door plankjes op te hangen aan de muur en die te vullen met -bijvoorbeeld- vetplantjes of een hangplant. Potten
Naast de planten moet je ook nadenken over de pot. Vaak wordt onderschat hoe grote sfeerbepalers dat zijn. Je kan uiteraard gaan voor de klassieke kleikleur van terracottapotten, karaktervolle stenen potten of juist voor kleur. Ook hebben wij uitgesproken kleuren als rood, geel en paars van een merk als Elho. Maak de sfeer die bij je past!

Veel werkplezier!
Heb je nog vragen over planten? Schroom niet onze medewerkers te vragen naar geschikte planten voor jouw werkkamer. De ene plant kan beter tegen zon of schaduw dan de andere, om maar een voorbeeld te noemen. Wij helpen je graag de juiste uit te zoeken.

Wij zijn erg benieuwd wat je van je werkplek hebt gemaakt. Deel vooral je resultaat met ons op Facebook, Instagram of Twitter!
 

                
 

 

 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...
Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Rosa Tantau Premium is een collectie van unieke rozensoorten die vooral opvallen door een veelheid aan grote, dichtgevulde, sierlijke bloemen die lang doorbloeien en vaak ook nog heerlijk geuren!

 

Op het hoogste niveau

Glanzend donkergroen blad, een mooie, bossige groeiwijze en opvallend veel grote en dichtgevulde bloemen: dat is de Rosa Tantau. Deze bijzondere rozen zijn gekweekt door de wereldberoemde teler Rosen Tanta...

Lees meer...
Portulaca in hangpot: een waterval aan zomerse kleuren

De dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur, zijn er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan. 

 

Feestelijke aankleding 

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenw...

Lees meer...