Groen thuiskantoor

Het aantal thuiswerkers is de laatste tijd sterk toegenomen. De ene werkt praktisch de hele week thuis, waar anderen juist één of twee dagen per week kantoor houden binnen de muren van zijn huis of appartement. Hoe dan ook: je bent best wat uren aan je bureau gekluisterd. Wij van GroenRijk hebben wel wat ideeën om dit leuk te houden: met planten!



Waarom? Planten werken ontspannend, zijn decoratief, absorberen geluid en zuiveren de lucht. Dat laatste is natuurlijk erg belangrijk. De luchtkwaliteit in huis is lang niet altijd goed. Dit komt bijvoorbeeld door de verwarming, beluchting of de schadelijke stoffen uit elektrische apparatuur. Dit kan zorgen voor hoofdpijn, droge ogen en vermoeidheid. Dat werkt natuurlijk niet prettig, maar gelukkig kunnen planten hierbij helpen! 

Met een werkplek vol planten werk je in een fijne omgeving, dus je functioneer je ook beter, ben je creatiever en houd je langer het werk vol. Reden genoeg om ook planten toe te voegen in je thuiskantoor! 

Onze plantentips
Alle planten zijn natuurlijk mooi voor op het bureau, maar wij stellen graag drie voorbeelden van goede 'werkplanten' aan je voor. Ga voor deze en andere kamerplanten naar de tuincentra van GroenRijk!

1/3 Kamerhortensia
Iedereen wordt vrolijk van de knallende kleuren van de hortensia. Je hebt ze onder andere in het wit, roze en blauw. Een mooie eigenschap van de plant is dat deze genoeg aandacht nodig hebt: een hortensia houdt namelijk wel van een slokje water. Ga dus regelmatig de planten water geven: een ideaal rustmomentje én de gelegenheid om de benen te strekken (zitten is immers het nieuwe roken).

Lees meer



2/3 Zamioculcas
Werk je niet zo vaak thuis? Dan is deze plant een uitstekende optie. De Zamioculcas heeft bijzonder weinig water nodig en kan het best wel even alleen uitzingen. Wel zorgt hij gelijk voor een groene sfeer, want met zijn volle bos bladeren creëer je al snel een groene muur op je bureau. De Zamioculcas brengt gelijk wat 'body' op je bureau. 

Lees meer

3/3 areca-palm
Heb je een te klein bureau voor planten of houd je het werkblad het liefste vrij? Zet dan een mooie, grote kamerplant naast je werktafel. De areca-palm bijvoorbeeld. In veel gevallen is deze plek toch een stukje loze ruimte, die je een prachtige bestemming kan geven. Tip van GroenRijk: zet de ze areca-palm op een krukje. Je ziet hem natuurlijk creëert hiermee wat extra diepte en daarmee een sfeervol effect. 

Lees meer



Uitzicht
Naast de planten op je bureau kan je ook werken aan het uitzicht vanaf je werkplek. Kijk je bijvoorbeeld uit op de tuin? Maak een mooie schaal met buitenplanten voor op de tuintafel. Of een wandhanger voor op de muur of schutting. Heb je een balkon? Je hebt prachtige hangbakken voor aan de reling. Dit kan in elk seizoen, want wij hebben buitenplanten voor elk jaargetijde. 

Denk ook aan het uitzicht dat anderen van jouw woning hebben tijdens een videovergadering. Voeg ook daar mooie planten toe. Dit kan bijvoorbeeld door plankjes op te hangen aan de muur en die te vullen met -bijvoorbeeld- vetplantjes of een hangplant. 



Potten
Naast de planten moet je ook nadenken over de pot. Vaak wordt onderschat hoe grote sfeerbepalers dat zijn. Je kan uiteraard gaan voor de klassieke kleikleur van terracottapotten, karaktervolle stenen potten of juist voor kleur. Ook hebben wij uitgesproken kleuren als rood, geel en paars van een merk als Elho. Maak de sfeer die bij je past!

Veel werkplezier!
Heb je nog vragen over planten? Schroom niet onze medewerkers te vragen naar geschikte planten voor jouw werkkamer. De ene plant kan beter tegen zon of schaduw dan de andere, om maar een voorbeeld te noemen. Wij helpen je graag de juiste uit te zoeken.

Wij zijn erg benieuwd wat je van je werkplek hebt gemaakt. Deel vooral je resultaat met ons op Facebook, Instagram of Twitter!
 

                
 

 

 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...