Groen thuiskantoor

Het aantal thuiswerkers is de laatste tijd sterk toegenomen. De ene werkt praktisch de hele week thuis, waar anderen juist één of twee dagen per week kantoor houden binnen de muren van zijn huis of appartement. Hoe dan ook: je bent best wat uren aan je bureau gekluisterd. Wij van GroenRijk hebben wel wat ideeën om dit leuk te houden: met planten!Waarom? Planten werken ontspannend, zijn decoratief, absorberen geluid en zuiveren de lucht. Dat laatste is natuurlijk erg belangrijk. De luchtkwaliteit in huis is lang niet altijd goed. Dit komt bijvoorbeeld door de verwarming, beluchting of de schadelijke stoffen uit elektrische apparatuur. Dit kan zorgen voor hoofdpijn, droge ogen en vermoeidheid. Dat werkt natuurlijk niet prettig, maar gelukkig kunnen planten hierbij helpen! 

Met een werkplek vol planten werk je in een fijne omgeving, dus je functioneer je ook beter, ben je creatiever en houd je langer het werk vol. Reden genoeg om ook planten toe te voegen in je thuiskantoor! 

Onze plantentips
Alle planten zijn natuurlijk mooi voor op het bureau, maar wij stellen graag drie voorbeelden van goede 'werkplanten' aan je voor. Ga voor deze en andere kamerplanten naar de tuincentra van GroenRijk!

1/3 Kamerhortensia
Iedereen wordt vrolijk van de knallende kleuren van de hortensia. Je hebt ze onder andere in het wit, roze en blauw. Een mooie eigenschap van de plant is dat deze genoeg aandacht nodig hebt: een hortensia houdt namelijk wel van een slokje water. Ga dus regelmatig de planten water geven: een ideaal rustmomentje én de gelegenheid om de benen te strekken (zitten is immers het nieuwe roken).

Lees meer2/3 Zamioculcas
Werk je niet zo vaak thuis? Dan is deze plant een uitstekende optie. De Zamioculcas heeft bijzonder weinig water nodig en kan het best wel even alleen uitzingen. Wel zorgt hij gelijk voor een groene sfeer, want met zijn volle bos bladeren creëer je al snel een groene muur op je bureau. De Zamioculcas brengt gelijk wat 'body' op je bureau. 

Lees meer

3/3 areca-palm
Heb je een te klein bureau voor planten of houd je het werkblad het liefste vrij? Zet dan een mooie, grote kamerplant naast je werktafel. De areca-palm bijvoorbeeld. In veel gevallen is deze plek toch een stukje loze ruimte, die je een prachtige bestemming kan geven. Tip van GroenRijk: zet de ze areca-palm op een krukje. Je ziet hem natuurlijk creëert hiermee wat extra diepte en daarmee een sfeervol effect. 

Lees meerUitzicht
Naast de planten op je bureau kan je ook werken aan het uitzicht vanaf je werkplek. Kijk je bijvoorbeeld uit op de tuin? Maak een mooie schaal met buitenplanten voor op de tuintafel. Of een wandhanger voor op de muur of schutting. Heb je een balkon? Je hebt prachtige hangbakken voor aan de reling. Dit kan in elk seizoen, want wij hebben buitenplanten voor elk jaargetijde. 

Denk ook aan het uitzicht dat anderen van jouw woning hebben tijdens een videovergadering. Voeg ook daar mooie planten toe. Dit kan bijvoorbeeld door plankjes op te hangen aan de muur en die te vullen met -bijvoorbeeld- vetplantjes of een hangplant. Potten
Naast de planten moet je ook nadenken over de pot. Vaak wordt onderschat hoe grote sfeerbepalers dat zijn. Je kan uiteraard gaan voor de klassieke kleikleur van terracottapotten, karaktervolle stenen potten of juist voor kleur. Ook hebben wij uitgesproken kleuren als rood, geel en paars van een merk als Elho. Maak de sfeer die bij je past!

Veel werkplezier!
Heb je nog vragen over planten? Schroom niet onze medewerkers te vragen naar geschikte planten voor jouw werkkamer. De ene plant kan beter tegen zon of schaduw dan de andere, om maar een voorbeeld te noemen. Wij helpen je graag de juiste uit te zoeken.

Wij zijn erg benieuwd wat je van je werkplek hebt gemaakt. Deel vooral je resultaat met ons op Facebook, Instagram of Twitter!
 

                
 

 

 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Verse overvloed met de Italiaanse kruiden

Met verse kruiden wordt je keukenkunst gegarandeerd verfijnder. GroenRijk verkoopt een Italiaanse mix van rozemarijn, salie, tijm en lavendel die een geraffineerde smaak geven aan gerechten. Bovendien staan de plantjes mooi in potten in de keuken of op een eigen plek in de tuin.

 

Mediterrane smaakmakers

Met wat verse rozemarijn, tijm, salie en lavendel in je gerechten wordt je in een handomdraai een keukenmaestro. Deze k...

Lees meer...
Vroeg voorjaar met narcissen

Aan het einde van de winter haal je met de gele trompetjes van de Narcissus 'Tête-à-tête' het voorjaar alvast in huis. Zo hoef je niet lang te wachten om mooie, bloeiende narcissen te zien. GroenRijk verkoopt deze Narcissus 'Tête-à-tête' al in pot.

 

Hoofd in de wolken

De 'Tête-à-tête' is een narcis van ongeveer 15 tot 20 cm hoog met aan iedere stengel twee tot drie trompetjes. Je kunt wekenlang van dit zonnetje in huis g...

Lees meer...
Wat maakt mij éxtra mooi?

Medinilla’s, ofwel trosboemen zijn volgens ons al op zijn mooist. Maar een lichte douche geeft haar wel extra energie. Geregeld lichte nevel verlengt de bloei-periode, die toch al bijzonder lang is. Twee maanden lukt bij iedereen wel en zelfs vijf maanden is geen uitzondering. Die bloeitijd – november tot februari – is echt een sensatie. Per stengel piepen er wel honderden knalroze bloemetjes onder de schutbladen vandaan.

 

Medin...

Lees meer...