Franchiser wordenHoud je van groen, heb je plantenkennis en straal je dat uit in je eigen tuincentrum? Sluit je dan aan als franchiseondernemer bij GroenRijk! Door onze samenwerking kan je je richten op het allerleukste: ondernemen in de mooiste branche van het land.

Consumenten hechten steeds meer waarde aan de natuur. Groen is belangrijk bij werken, wonen en genieten. Daarnaast verandert het klantgedrag door branchevervaging en e-commerce. Voor jou als groene retailer vormt dit een grote uitdaging. Je moet aan steeds meer zaken aandacht schenken dan je liefhebt.

Groeien met GroenRijk
Via ons kantoor in Boskoop ontzorgen wij het tuincentrum onder meer op het gebied van inkoop (inkoopcondities sluiten samen met ruim 150 tuincentra), promoties (folders, klantenkaart, maatwerkadvertenties), bedrijfsadvies (financieel, winkelinrichting) en ict (kassasysteem, website). Ook wordt vanuit het kantoor het merk gepromoot. GroenRijk is bijvoorbeeld al jarenlang als partner betrokken bij Robs Grote Tuinverbouwing.

Welkom in onze groene wereld
De GroenRijk tuincentra zijn sfeervol ingericht en bieden gemak. Klanten kunnen er gezellig winkelen, vinden er specialistische producten en krijgen een goed advies. GroenRijk heeft landelijke naamsbekendheid en een uniforme huisstijl die tot in detail terugkomt. Van logo en inventaris tot bedrijfskleding en verpakkingsmaterialen: overal zie je de kenmerkende groene kleuren terug. De tuincentra zijn groen, aantrekkelijk en overzichtelijk ingericht met doordachte winkelroutes.

Voordeel collectief
De franchisenemers van de GroenRijk-tuincentra profiteren van collectieve afspraken met leveranciers over prijzen, assortimenten, condities en leveringsvoorwaarden en georganiseerde beurzen waar ze hun producten kunnen inkopen. GroenRijk is namelijk aangesloten bij een inkoopcollectief van meer dan 150 tuincentra in Nederland en België. Door onze gebundelde bezorging voorkomen wij -indien gewenst- het aantal bezorgmomenten van leveranciers.Onze franchisers profiteren bovendien van de voordelen van onze huisstijl, folders, advertenties, gezamenlijke promotiecampagnes en evenementen van GroenRijk. En daarnaast van een gezamenlijke website GroenRijk.nl, campagnes met toonaangevende leveranciers, onze webwinkel, huismerken en schappenplannen.

Maatwerk
Naast de landelijke ondersteuning is er voor de tuincentra op plaatselijk niveau maatwerkondersteuning bij lokale acties, digitale nieuwsbrieven met lokaal nieuws, een rayonbeleid op maat, promotiematerialen (zoals geveldoeken, posters en prijskaarten) op maat in de GroenRijk huisstijl en instore radioreclame. Heb je geen eigen website? We voorzien je van een eigen vestigingspagina binnen GroenRijk.nl.

Webwinkels
GroenRijk heeft een webwinkel die in heel Nederland en België levert. De producten worden niet vanuit een centraal magazijn verstuurd, maar door de deelnemende tuincentra en leveranciers zelf verzonden. De om online te verkopen ligt bij het individuele tuincentrum.

Ondersteuning
De tuincentra krijgen begeleiding van een retailmanager die het aanspreekpunt is tussen de winkel en de serviceorganisatie. De retailmanager doet assortimentsvoorstellen op basis van financiële analyse en helpt bijvoorbeeld met een vestigingsplaatsonderzoek en denkt mee over hoe je de winkelroute het meest optimaal kan inrichten. Daarbij geeft hij bedrijfsadviezen op maat op basis van benchmarkgegevens, omzet en exploitatie. 

Wil je meer informatie of een toelichting?
Dan maken wij graag kennis met je. Maak vrijblijvend een afspraak met GroenRijk Retail: 

Bel ons op telefoonnummer +31 (0)172 - 219 201

Vraag het GroenRijk!

Velden met * zijn verplicht.