Yucca - verzorging

Yucca - verzorging

De Yucca, ook wel palmlelie genoemd, is een groene kamerplant met puntige bladeren op een robuuste stam.

Yucca eigenlijk snoeihout

Van huis uit is de Yucca wel wat warmte en droogte gewend. De plant komt oorspronkelijk uit het zuiden van de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Daar groeide hij op in woestijnachtige gebieden, maar bij jou thuis aardt hij ook prima. Yucca’s zijn de parasols van koffieplanten in Zuid-Amerika. Opgepot ‘snoeihout’ vormt bladrozetten en zo ontstaat onze kamerplant. Yucca heeft dikke, leerachtige bladeren met een scherpe punt en witte bloemen.

Zo houd je een Yucca in optima forma: zet de plant op een lichte plaats, maar niet in de volle zon. Geef de woonplant daarbij regelmatig water, en verwen hem af en toe met plantenvoeding. Laat de potgrond tussen de gietbeurten wel licht uitdrogen om rot te voorkomen. Worden de onderste bladeren bruin en lelijk? Haal ze dan weg, zo geef je nieuw blad meer energie om te groeien.

Nauwelijks water nodig
Warm en droog is ideaal voor de Yucca uit de familie van de agaven. Van nature komt de plant voor in warme en droge gebieden in Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Een keer vergeten water te geven? Daar maalt de Yucca niet om. Is niet in veel variaties te koop, wel zijn er verschillen in stamlengte. De stam groeit niet meer.

Onze tuincentra