Kerstboomtips - decoratie

Kerstboomtips - decoratie

Kerstmis nadert en dat betekent tijd om de kerstversiering weer tevoorschijn te halen! Met de volgende tips ben je verzekerd van een sprookjesachtig versierde kerstboom.


Tip 1
Zorg dat de kerstboom stevig staat. Bent u wat kleiner behuisd en kunt u niet zo’n een grote boom kwijt? Zet deze dan op een verhoging. Zo geeft u de boom meer body en kunt er ook nog eens makkelijker de kerstcadeaus onder kwijt.

Tip 2
Begin het optuigen met de kerstverlichting. Begin bovenaan en werk naar beneden, zodat u goed uitkomt met het snoer en de stekker. Zet ook wat lichtjes wat dieper in de boom (naar de stam toe). Dit geeft een mooi effect en zorgt voor meerdere diepte in de boom.

Tip 3
Kies qua kerstboomversiering kleuren die mooi bij elkaar passen. Goud en zilver zijn met (bijna) elke kleur te combineren en geven een rustige uitstraling. Let bij de kleuren ook op de kleuren van uw interieur.

Tip 4
Werk met het versieren met de kerstballen en andere versieringen van boven naar beneden. Dit zorgt ervoor dat u de versieringen er minder snel weer uitstoot.

Tip 5
Kleine ballen boven, grote ballen beneden. Dit geeft evenwicht in het geheel.

Tip 6
Probeer eens, net als met de lichtjes, wat ballen dieper in de boom te hangen. Dit geeft ook meer diepte aan uw boom. Gebruik hiervoor glanzende exemplaren. De matte ballen komen dan mooier tot hun recht aan de buitenkant.
 
 

Onze tuincentra