Tips om je kerstboom te versieren

Tips om je kerstboom te versieren

Kerstmis nadert en dat betekent tijd om de kerstversiering weer tevoorschijn te halen! Met de volgende tips ben je verzekerd van een sprookjesachtig versierde kerstboom.


Tip 1
Zorg dat de kerstboom stevig staat. Bent u wat kleiner behuisd en kunt u niet zo’n een grote boom kwijt? Zet deze dan op een verhoging. Zo geeft u de boom meer body en kunt er ook nog eens makkelijker de kerstcadeaus onder kwijt.

Tip 2
Begin het optuigen met de kerstverlichting. Begin bovenaan en werk naar beneden, zodat u goed uitkomt met het snoer en de stekker. Zet ook wat lichtjes wat dieper in de boom (naar de stam toe). Dit geeft een mooi effect en zorgt voor meerdere diepte in de boom.

Tip 3
Kies qua kerstboomversiering kleuren die mooi bij elkaar passen. Goud en zilver zijn met (bijna) elke kleur te combineren en geven een rustige uitstraling. Let bij de kleuren ook op de kleuren van uw interieur.

Tip 4
Werk met het versieren met de kerstballen en andere versieringen van boven naar beneden. Dit zorgt ervoor dat u de versieringen er minder snel weer uitstoot.

Tip 5
Kleine ballen boven, grote ballen beneden. Dit geeft evenwicht in het geheel.

Tip 6
Probeer eens, net als met de lichtjes, wat ballen dieper in de boom te hangen. Dit geeft ook meer diepte aan uw boom. Gebruik hiervoor glanzende exemplaren. De matte ballen komen dan mooier tot hun recht aan de buitenkant.
 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beter leven met gezond groen

Kamerplanten zijn natuurlijke sfeermakers en sommigen hebben iets extra’s. Luchtzuiverende planten leveren namelijk een positieve bijdrage aan elke leefruimte. Dat ervaar je fysiek en mentaal. Wonen, werken, slapen en relaxen… het gaat allemaal beter met gezond groen. Luchtzuiverende kamerplanten hebben het meeste effect in de periode oktober tot en met maart. De meeste mensen houden dan ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten waardoor er beduidend minder g...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

 

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen...

Lees meer...
Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...