Tips om je kerstboom te versieren

Tips om je kerstboom te versieren

Kerstmis nadert en dat betekent tijd om de kerstversiering weer tevoorschijn te halen! Met de volgende tips ben je verzekerd van een sprookjesachtig versierde kerstboom.


Tip 1
Zorg dat de kerstboom stevig staat. Bent u wat kleiner behuisd en kunt u niet zo’n een grote boom kwijt? Zet deze dan op een verhoging. Zo geeft u de boom meer body en kunt er ook nog eens makkelijker de kerstcadeaus onder kwijt.

Tip 2
Begin het optuigen met de kerstverlichting. Begin bovenaan en werk naar beneden, zodat u goed uitkomt met het snoer en de stekker. Zet ook wat lichtjes wat dieper in de boom (naar de stam toe). Dit geeft een mooi effect en zorgt voor meerdere diepte in de boom.

Tip 3
Kies qua kerstboomversiering kleuren die mooi bij elkaar passen. Goud en zilver zijn met (bijna) elke kleur te combineren en geven een rustige uitstraling. Let bij de kleuren ook op de kleuren van uw interieur.

Tip 4
Werk met het versieren met de kerstballen en andere versieringen van boven naar beneden. Dit zorgt ervoor dat u de versieringen er minder snel weer uitstoot.

Tip 5
Kleine ballen boven, grote ballen beneden. Dit geeft evenwicht in het geheel.

Tip 6
Probeer eens, net als met de lichtjes, wat ballen dieper in de boom te hangen. Dit geeft ook meer diepte aan uw boom. Gebruik hiervoor glanzende exemplaren. De matte ballen komen dan mooier tot hun recht aan de buitenkant.
 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen in de tropische regenwouden van Z...

Lees meer...
De kleurrijke Cyclaam

Cyclamen ruiken een beetje naar viooltjes. Wie daar niet gelijk een geurbeleving bij heeft, kan het beste denken aan honing. Aan zijn viooltjesgeur dankt de Cyclaam wellicht zijn bijnaam Alpenviooltje. Niet alleen de heerlijke geur maakt de Cyclaam tot een echte herfsttopper…

Kleurrijk: Bont het najaar in!

De Cyclaam is een schitterende najaarsbloeier voor in huis of in je tuin. Uit dit knolgewas groeien fiere bloemen met helder rode...

Lees meer...
Peperomia’s: kleine planten met grootse bladeren

Peperomia’s zijn mooie, compacte planten die je huiskamer snel opfleuren. Ze verschillen van elkaar in grootte, bladvorm en kleur, maar vormen samen toch een hele leuke combinatie.

 

Peperomia’s verschillen vaak zo van elkaar, dat je eigenlijk niet door hebt dat ze familie zijn. Sommige hebben dik, vetplantachtig blad, anderen juist flinterdunne bladeren aan lange stengels. In de natuur zijn er naar alle waarschijnlijkheid wel meer dan 1000...

Lees meer...