Verticale tuin



Een verticale tuin is handig bij gebrek aan ruimte en ziet er ook nog eens erg leuk uit. De verticale tuin, ook wel een groene muur genoemd, is er in veel verschillende varianten en kan zowel binnen als buiten gemaakt worden. Met speciale constructies kan je ook een nieuwe muur in een kamer creëren.

Heb je een kleine stadstuin, een dakterras of balkon, dan zou je ook verticaal kunnen tuinieren.

Groene muur maken
Een verticale tuin kan op verschillende manieren gemaakt worden. Je kan namelijk een aantal bakken aan een muur hangen of een kant en klare constructie ophangen waar je de planten in zet. De eigen aanleg vraagt wel om enige deskundigheid. De constructie mag niet te zwaar zijn en de achterliggende muur of schutting niet kletsnat worden, anders krijg je vochtproblemen.

Schaduwtuin
Afhankelijk van de hoeveelheid zon kies je de beplanting. Beplant op een schaduwplek de wand met varens, het purperklokje met zijn prachtige bladkleuren, siergrassen, ooievaarsbekken of longkruid.

(de tekst gaat verder onder deze foto)


Zonnige wand
Plant in een zonnige wand bloeiende planten als maskerbloem, een hangende variant van de klokjesbloem, lieve vrouwe bedstro, dovennetel, viooltjes en veronica.

Hoe maak je een verticale tuin?
Met diverse ophangsystemen kan je ze hiermee aan de schutting of muur hangen. Vraag in de winkel naar de opties. In principe kan je bijna alle planten hiervoor gebruiken; het is zelfs mogelijk een moestuintje van je verticale tuin te maken. Let wel op waar je de planten neerzet, zodat ze allemaal genoeg licht en water krijgen. Bekijk nu ons assortiment om je groene muur naar je eigen smaak te maken.