Vijverartikelen GroenRijk RaalteHeb je een vijver in de tuin? Groot gelijk! Het hebben van een tuinvijver heeft vele voordelen: je kan er vissen in houden, het heeft een grote aantrekkingskracht op dieren en het ziet er ook nog eens prachtig uit. Bovendien is een een extra wateropvang bij stevige buien. Het is wel belangrijk om het goed bij te houden en hem goed aan te kleden met riet, stenen of iets anders.

Vijveradvies
Je kan niet altijd van een afstandje zien hoe gezond een vijver is. Hoe meet je de waterkwaliteit? Waarom is de vijver in mindere 'conditie'? Wat kan ik doen om hier verbetering in aan te brengen? Dit zijn vragen waar wij je bij GroenRijk Raalte graag mee willen helpen. Een goede vijver heeft een balans tussen aan de ene kant genoeg zuurstof, kalk, en doorluchting en aan de andere kant natuurlijk niet al te veel vuil. Met de juiste handelingen of producten is er een hoop te verbeteren. Dus schroom niet en vraag een van onze medewerkers om advies.

Ons assortiment 

  • Waterplanten
  • Vijvervissen
  • Waterornamenten
  • Vijverfilters
  • Vijverartikelen


Zuurstofgehalte vijver
Er zijn manieren om genoeg zuurstof in de vijver te krijgen. Een van deze manieren is het toevoegen van vijverplanten. Zoals je waarschijnlijk weet hebben kamerplanten een heilzame werking op het binnenklimaat: het geeft zuurstof af en verfrist zijn omgeving. Dat zelfde doet een waterplant voor een vijver. Het is van optimaal belang voor een gezonde vijver om genoeg waterplanten te hebben. Ook een waterpomp kan hierbij vitaal zijn. Vergeet in de winter niet om wat hieraan te doen, want op het moment dat de vijver is dichtgevroren, is het afgesloten van zuurstof.

Andere artikelen die wij in ons tuincentrum verkopen, dat zijn vijverfilters. Zoals gezegd heeft een gezonde vijver een balans nodig van verschillende factoren als zuurstof. Ook een vijverfilter kan hierbij van dienst zijn. Deze houdt het water helder, schoon en vrij van algen. Hiermee voorkomt het troebel water en verbetert ook de waterkwaliteit voor de waterplanten. Er zijn diverse filters voor verschillende doeleinde, type vijvers en ook afhankelijk van (soorten) vis, die je kan hebben.

Merken

  • Velda
  • Outside Living
  • Oase

Je bent van harte welkom om langs te komen bij ons tuincentrum. Daar kan je ook terecht voor planten rondom de vijver. Denk bijvoorbeeld aan rotsplanten, riet of verschillende grassoorten.

Ga (terug) naar onze vestigingspagina