Boomfeestdag bij Nutsschool Beneden Beekloop met IVN Geldrop 18 maartTijdens de Boomfeestdag op 18 maart plant wethouder Rob van Otterdijk samen met kinderen van de basisschool Beneden Beekloop in Geldrop bomen en struiken nabij de school. IVN Geldrop verzorgt een bomenles en natuurspel. Samen leren ze kinderen over het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving. Tuincentrum GroenRijk Geldrop doneert de eerste boom en helpt ook mee met het aanplanten.

Aanplant 500.000 bomen
‘Bomen geven energie’ is het thema van de komende Boomfeestdag op 18 maart.

Het thema verwijst naar de diverse Klimaatakkoorden in Nederland en wereldwijd. In al deze akkoorden wordt het belang van de aanplant van veel meer bomen en struiken benadrukt. Steeds meer blijkt dat dit het beste helpt als klimaatmaatregel, beter dan zonnepanelen en windmolens. Bomen nemen CO2 op, geven ons verkoeling en hebben een positieve invloed op de waterhuishouding. Ze zijn belangrijk voor veel insecten en andere organismen en ook op allerlei andere manieren nuttig.

Tijdens de Nationale Boomfeestdag van woensdag 18 maart 2020 wordt een recordaantal bomen geplant: zo’n half miljoen!

Boomfeestdag met IVN bij basisschool Beneden Beekloop
Op de Boomfeestdag gaan kinderen van Nutsschool Beneden Beekloop, in de Skandiawijk, bomen en struiken planten niet ver van school.

Wethouder Rob van Otterdijk van Onderwijs, Natuur en Milieu, komt daarbij helpen om 9.00 uur. Zo onderstreept hij het belang van deze actie. De gemeente verzorgt het plantmateriaal, waarbij Tuincentrum GroenRijk Geldrop de eerste boom doneert en ook meehelpt met het aanplanten.!

Ter voorbereiding geeft de Bomenwerkgroep van IVN Geldrop een les over (het belang van) bomen aan de 46 leerlingen van groep zeven. Na de plantklus spelen de kinderen een natuurspel onder leiding van de IVN Scholenwerkgroep.

Ouders en belangstellenden zijn welkom.

Bewustwording
Boomfeestdag streeft ernaar ieder kind minstens één boom te laten planten in zijn jeugd. Via natuureducatie en beleving leren kinderen het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving. Eenmaal enthousiast zullen zij deze kennis vroeger of later ook weer overbrengen ouders of andere opvoeders.