Balkonieren met hortensia’s

Balkonieren met hortensia’s

Balkon- en terrasbezitters opgelet! Er zijn genoeg hortensia's die prima in potten kunnen groeien. Ze blijven mooi compact en bloeien uitbundig tot diep in het najaar. Doordat de bloemen tijdens de bloeiperiode drie keer van kleur veranderen, zorgen ze steeds voor een verrassing. Magical-hortensia’s kunnen zowel in de volle zon als op een plekje in de (half)schaduw staan.

Kleurenspel
De grootste charme van de Magical-hortensia is de wisseling van bloemkleur, een eigenschap waarop je niet uitgekeken raakt. Dat de bloemen op stevige stelen staan en extra lang bloeien is de kers op de taart. Er zijn hortensia’s die starten met witte, roze, blauwe, groene en rode bloemen. De eindkleur verschilt per soort en is bijvoorbeeld dieprood of diepgroen. Elke hortensia van Magical is voorzien van een etiket met daarop het kleurenspel. Daarbij geldt: hoe lichter de standplaats, hoe sterker de kleurverandering. Heb je een klein balkon of terras? Dan is de compact groeiende Magical Revolution een ideale hortensia. Voor balkons in de volle zon is Magical Amethyst zeer geschikt; de sterke bloemen zijn nog beter bestand tegen de zonkracht.

Aan de slag
Voor Magical-hortensia’s op balkon of terras heb je helemaal geen groene vingers nodig. Belangrijk is om de plant in een ruime pot te zetten. Leg onderin de pot een laag hydrokorrels of zorg voor een gat in de bodem. Zo kan het overtollig (giet)water wegvloeien. Voeg daarna speciale hortensiagrond toe, plant de hortensia erin en druk de kluit goed aan. Door direct water te geven, kunnen de wortels zich goed ontwikkelen.

Verzorging
Hortensia’s verzorgen is vooral een kwestie van regelmatig watergeven. Als de kluit licht vochtig aanvoelt, heeft de plant voldoende vocht. Om Magical-hortensia’s sterk en gezond te houden, geef je tijdens de bloeiperiode twee of drie keer plantenvoeding. De hortensia’s zijn goed bestand tegen winterkou en kunnen daarom het hele jaar door buiten blijven staan. Bij (zeer) strenge winters de plant eventueel afdekken met vliesdoek.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vrolijke violen

Hoe kun je de lente beter aftrappen dan met een bakje violen? Ze zijn kleurig en bloeien uitbundig. Viooltjes zier er fragiel uit, maar ze kunnen juist veel hebben. Bij GroenRijk vind je de grootbloemige F1 violen én de schattige Viola cornuta in allerlei kleuren en kleurcombinaties. Volop keus dus! 

Veel soorten

Er bestaan ruim 400 verschillende soorten violen in allerlei kleurschakeringen. De grootbloemige F1-Hybriden (Viola F...

Lees meer...
tuinplanten
Alvast voorjaar met de Japanse roos

De Japanse roos (Camellia japonica) kan al vanaf februari kleur aan je tuin geven met uitbundige bloemen. Deze wintergroene heester met glanzende, donkergroene bladeren siert je tuin het hele jaar door. 

 
Reusachtig roosachtig

Zoals de naam al verraad komt de Camellia japonica oorspronkelijk uit Japan, maar ze groeit in het wild ook volop in China, Taiwan en Zuid-Korea. De Nederlandse naam Japanse roos dankt deze sch...

Lees meer...
Primula, de vroege vogel in de tuin

De bloemstengels van de Primula acaulis lijken enigszins op sleutels. Tenminste als je een sleutel met de baard in de lucht steekt. Dat is één verklaring voor de naam Sleutelbloem. Ook is er de legende die verhaalt over Petrus. Zittend bij de hemelpoort zou hij in het lentezonnetje zijn weggedommeld. Zijn sleutelbos zou daarbij uit zijn handen zijn gegleden. En op de plek waar de sleutelbos de grond raakte ontloken schitterende goudgele bloemen. Maar wat het...

Lees meer...