Kerstboom inspiratie

Kerstboom inspiratie

De kerstboom is de hoofdrolspeler in jouw kerstverhaal. Daarom is een flinke dosis kerstboom inspiratie nooit weg. Je wilt immers dat je boom er van piek tot teen prachtig uitziet, zodat je er de gehele kerstperiode intens van kunt genieten. Het samen versieren van de boom is een traditie waar ontzettend naar uit wordt gekeken. Ga dit jaar met een uitgedacht plan aan de slag, zodat deze kerst de mooiste ooit wordt.

 

Een kerstboom met een thema

Wat is er nu gezelliger dan een prachtig versierde echte of kunstkerstboom? Dat versieren kan op verschillende manieren. Uiteraard kan je denken vanuit een bepaald kleurpallet, waarbij je de verschillende tinten prachtig laat samenkomen. Denk aan 50 shades of blue, ton sur ton roze of het klassieke kerstgroen, rood en wit. Ook een thema kan je inspiratie bieden. Maak van je boom een jungle, inclusief beestachtig leuke ornamenten. Misschien ben je wel gek op feestjes en wil je je kerstboom één groot spektakel aan vrolijke kerst ornamenten, bijzondere kerstballen en kleurrijke lichtjes laten zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zien we je snel in een van onze GroenRijk winkels voor meer thema’s en kerstboom inspiratie?

 

Kerstversiering ophangen

Wanneer je het kleurthema hebt bepaald, moet je natuurlijk de juiste kerstversiering ophangen. Op het gebied van kerstboom decoratie is er genoeg te kiezen. Denk maar eens aan de volgende elementen:

  • Bijzondere kerstballen
  • Glanzende kerstslingers
  • Chique kerstkralen
  • Een puike kerstboom piek
  • Twinkly kerstboomverlichting

De grootte van je kerstboom bepaalt voor een deel welke kerstversiering je kunt verwerken. Houd je echter niet in. Een kerstboom mag gezien worden en dus geldt tijdens Kerstmis dat less zeker niet more is. Waarom zou je het ook laten bij één boom? Koop bijvoorbeeld een tweede mini kerstboom om nóg meer sfeer aan te brengen.

 

Alternatieve kerstboom

Wil je het dit jaar helemaal anders doen? Dan kan je ook kiezen voor een alternatieve kerstboom. Denk eens aan een LED kerstboom; een lichtobject voor binnen en buiten waarbij LED-lichtjes het silhouet van een kerstboom nabootsen. Enorm sprankelend en mega origineel! Ook een houten kerstboom is een leuke optie. Je hoeft je niet druk te maken over uitgevallen naalden en je hebt je boom zo opgeborgen. Ditzelfde geldt uiteraard voor een kunstkerstboom. Ga eens voor een kunstboom in een kekke kleur. Een witte kerstboom, een zwarte kerstboom of een roze kerstboom? Niks is te gek!

Kom naar GroenRijk voor meer kerstboom inspiratie. Onze kerst engelen geven je graag persoonlijk advies.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!

 

Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een eenj...

Lees meer...
Vrolijke violen

Hoe kun je de lente beter aftrappen dan met een bakje violen? Ze zijn kleurig en bloeien uitbundig. Viooltjes zier er fragiel uit, maar ze kunnen juist veel hebben. Bij GroenRijk vind je de grootbloemige F1 violen én de schattige Viola cornuta in allerlei kleuren en kleurcombinaties. Volop keus dus! 

 

Veel soorten

Er bestaan ruim 400 verschillende soorten violen in allerlei kleurschakeringen. De grootbloemige F1-Hybriden (V...

Lees meer...
Alvast voorjaar met de Japanse roos

De Japanse roos (Camellia japonica) kan al vanaf februari kleur aan je tuin geven met uitbundige bloemen. Deze wintergroene heester met glanzende, donkergroene bladeren siert je tuin het hele jaar door. 

 
Reusachtig roosachtig

Zoals de naam al verraad komt de Camellia japonica oorspronkelijk uit Japan, maar ze groeit in het wild ook volop in China, Taiwan en Zuid-Korea. De Nederlandse naam Japanse roos dankt deze sch...

Lees meer...