De overgang naar duurzaam potgrond

De overgang naar duurzaam potgrond

Ook de potgrondmarkt is in transitie als het gaat om duurzaamheid. De Vereniging Potgrond- en Substraatfabrikanten Nederland (VPN) heeft doelstellingen gezet om die transitie mogelijk te maken. Alle GroenRijk winkels onderstrepen die doelstellingen van harte. Via onze branchevereniging Tuinbranche Nederland zijn we nauw betrokken bij deze ontwikkelingen, voor nu en in de toekomst.
 
In het verleden bestond potgrond voor een groot deel uit veen of turf. Tegenwoordig worden er, mede uit het oogpunt van hernieuwbaarheid, steeds meer alternatieve en hernieuwbare grondstoffen gebruikt om potgronden te maken. Veen is echter nog steeds een onmisbare grondstof op dit moment.
 
Consumenten die toch al volledig veen of turfvrije producten willen kopen, adviseren we graag in de winkel.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Roza Bijenweelde: voor bijen en bewonderaars

Hoewel de Rosa Bijenweelde® speciaal is doorontwikkeld voor bijen, staan deze rijkbloeiende rozenstruikjes ook prachtig in je tuin of op je terras. GroenRijk heeft een mix samengesteld met verschillende fantastische kleuren.

 

Veelzijdig combineren

Glanzend groene bladeren en grote trossen vol enkele of halfgevulde bloemen in uiteenlopende kleuren, met mooi contrasterende gele meeldraden in het midden: de zacht geurende R...

Lees meer...
Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...