Kleurig tuinieren met de Kalanchoë Garden

Kleurig tuinieren met de Kalanchoë Garden

Met de vele bloemetjes in snoepjeskleuren en de stevige, groene bladeren kan de Kalanchoë Garden met gemak het hele seizoen kleur geven aan tuinen en balkons. Deze bloeiende vetplant kan op veel plaatsen staan, van zon tot schaduw. De bloemetjes blijven minimaal tien weken bloeien, maar gaan rustig drie maanden door!


Makkelijker kan niet!

Vind je tuinieren leuk, maar hou je niet van ingewikkeld gedoe? Dan is de Kalanchoë Garden helemaal geschikt voor jou. De wilde versie groeit in droge omstandigheden in savannegebieden met grote temperatuurverschillen. Door deze afkomst kan de Kalanchoë Garden dus wel wat hebben en is het een geweldige terrasplant die je wekelijks water kunt geven, maar het ook niet erg vindt als je dat een keertje overslaat. Het enige wat je verder hoeft te doen is lekker genieten van de kleurige bloemetjes!

 

Kies jouw Kalanchoë  

De Kalanchoë Garden is als sterke en langbloeiende plant gekweekt om het goed vol te houden in tuinen en op balkons en terrassen. De plant is verkrijgbaar in veel formaten. Van 10 cm tot 25 cm hoog en van minipot tot grote schaal. Ook in de kleur is er veel variëteit. Je kunt kiezen uit wit, verschillende tinten roze, paars, rood, geel en oranje. Daar zit vast wel een kleur bij die jou aanspreekt! De bloemetjes steken mooi af tegen het stevige, donkere blad. 

 

Verzorgingstips

  • De Kalanchoë Garden kan heel goed tegen veel licht en kan dus prima in de zon staan.
  • Een schaduwplek is voor deze  buitenbloeier ook geen enkel probleem! 
  • De vetplant heeft sappige bladeren en heeft daarom niet veel water nodig. 
  • Wanneer de plant op een wat koudere plek staat, heeft hij minder water nodig. 
  • Als de bladeren naar beneden hangen, heeft hij teveel water gekregen.

 

Eindeloos combineren

De Kalanchoë Garden staat prachtig in potten, bakken, schalen, hanging baskets of wandhangers. Maar je kunt hem ook in groepjes of solo in de volle grond zetten of eventueel binnenshuis een plekje geven. Ook in je kleurkeus kan je alle kanten op. Meerdere planten in dezelfde kleur bij elkaar voor een elegant en evenwichtig effect of juist een uitbundige, vrolijke mix van verschillende tinten. De Kalanchoë Garden combineert bovendien mooi met andere makkelijke planten zoals klimop of grassen. Een plaatje om te zien! 

Bekijk voor meer informatie en onze lopende Kalanchoë actie op onze actiepagina

Bestel hier lokaal!