Perkgoed

Perkgoed

Perkgoed is een verzamelnaam voor verschillende plantjes, zoals: felle geraniums, vrolijke afrikaantjes, welriekende salvia, knallende fuchsia, vlijtig Liesje en nog veel meer fleurige zomerbloeiers. Belangrijkste kernmerken: ze staan al snel in bloei en pronken vervolgens een hele zomer lang met hun bloemen.

Perkplantjes doen het goed in de volle grond, maar kunnen ook uitstekend in potten of grote rieten manden gepoot worden. Het zijn dankbare plantjes. Met de juiste verzorging bloeien ze van mei tot soms wel oktober. Met perkgoed kan je alle kanten op. Combineer naar hartelust met kleur, bloemvorm en –blad.

Verschillende soorten met elkaar gecombineerd in maar 1 of 2 kleuren geven een verrassend en rustig accent aan je tuin of balkon. Juist de verschillen in hoogte en blad- en bloemstructuur bieden variatie aan een border of grote bak. Of wat dacht je van één felle kleur, in combinatie met een rustige, meer ondersteunende achtergrondkleur? Zo laat je het accent daar waar je het hebben wilt. Maar ook uitbundig uitpakken met kleur is leuk. Vooral als je dat ene vergeten hoekje in de tuin nieuw leven wilt inblazen...

Voor het beste resultaat plaats je in één perk planten bij elkaar met dezelfde behoeftes. Zo zijn ijsbloemen, fuchsia’s, petunia’s en verbena’s echte zonaanbidders. Terwijl begonia’s en vlijtige Lies juist heel goed tot hun recht komen op een schaduwrijke plek. Planten houden van regenwater. Dat bevat namelijk geen chemicaliën, in tegenstelling tot kraanwater. En bovendien lekker voordelig. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...
Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Rosa Tantau Premium is een collectie van unieke rozensoorten die vooral opvallen door een veelheid aan grote, dichtgevulde, sierlijke bloemen die lang doorbloeien en vaak ook nog heerlijk geuren!

 

Op het hoogste niveau

Glanzend donkergroen blad, een mooie, bossige groeiwijze en opvallend veel grote en dichtgevulde bloemen: dat is de Rosa Tantau. Deze bijzondere rozen zijn gekweekt door de wereldberoemde teler Rosen Tanta...

Lees meer...
Portulaca in hangpot: een waterval aan zomerse kleuren

De dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur, zijn er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan. 

 

Feestelijke aankleding 

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenw...

Lees meer...