Perkgoed

Perkgoed

Perkgoed is een verzamelnaam voor verschillende plantjes, zoals: felle geraniums, vrolijke afrikaantjes, welriekende salvia, knallende fuchsia, vlijtig Liesje en nog veel meer fleurige zomerbloeiers. Belangrijkste kernmerken: ze staan al snel in bloei en pronken vervolgens een hele zomer lang met hun bloemen.

Perkplantjes doen het goed in de volle grond, maar kunnen ook uitstekend in potten of grote rieten manden gepoot worden. Het zijn dankbare plantjes. Met de juiste verzorging bloeien ze van mei tot soms wel oktober. Met perkgoed kan je alle kanten op. Combineer naar hartelust met kleur, bloemvorm en –blad.

Verschillende soorten met elkaar gecombineerd in maar 1 of 2 kleuren geven een verrassend en rustig accent aan je tuin of balkon. Juist de verschillen in hoogte en blad- en bloemstructuur bieden variatie aan een border of grote bak. Of wat dacht je van één felle kleur, in combinatie met een rustige, meer ondersteunende achtergrondkleur? Zo laat je het accent daar waar je het hebben wilt. Maar ook uitbundig uitpakken met kleur is leuk. Vooral als je dat ene vergeten hoekje in de tuin nieuw leven wilt inblazen...

Voor het beste resultaat plaats je in één perk planten bij elkaar met dezelfde behoeftes. Zo zijn ijsbloemen, fuchsia’s, petunia’s en verbena’s echte zonaanbidders. Terwijl begonia’s en vlijtige Lies juist heel goed tot hun recht komen op een schaduwrijke plek. Planten houden van regenwater. Dat bevat namelijk geen chemicaliën, in tegenstelling tot kraanwater. En bovendien lekker voordelig. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vroeg voorjaar met narcissen

Aan het einde van de winter haal je met de gele trompetjes van de Narcissus 'Tête-à-tête' het voorjaar alvast in huis. Zo hoef je niet lang te wachten om mooie, bloeiende narcissen te zien. GroenRijk verkoopt deze Narcissus 'Tête-à-tête' al in pot.

 

Hoofd in de wolken

De 'Tête-à-tête' is een narcis van ongeveer 15 tot 20 cm hoog met aan iedere stengel twee tot drie trompetjes. Je kunt wekenlang van dit zonnetje in huis g...

Lees meer...
Wat maakt mij éxtra mooi?

Medinilla’s, ofwel trosboemen zijn volgens ons al op zijn mooist. Maar een lichte douche geeft haar wel extra energie. Geregeld lichte nevel verlengt de bloei-periode, die toch al bijzonder lang is. Twee maanden lukt bij iedereen wel en zelfs vijf maanden is geen uitzondering. Die bloeitijd – november tot februari – is echt een sensatie. Per stengel piepen er wel honderden knalroze bloemetjes onder de schutbladen vandaan.

 

Medin...

Lees meer...
Primula, de vroege vogel in de tuin

De bloemstengels van de Primula acaulis lijken enigszins op sleutels. Tenminste als je een sleutel met de baard in de lucht steekt. Dat is één verklaring voor de naam Sleutelbloem. Ook is er de legende die verhaalt over Petrus. Zittend bij de hemelpoort zou hij in het lentezonnetje zijn weggedommeld. Zijn sleutelbos zou daarbij uit zijn handen zijn gegleden. En op de plek waar de sleutelbos de grond raakte ontloken schitterende goudgele bloemen. Maar wat het...

Lees meer...