Campanula Addenda ‘Intense Purple’

Campanula Addenda ‘Intense Purple’

Van de klokjesbloem Campanula 'Intense Purple' kun je moeilijk je ogen af houden. De bolle vorm met de opvallende dieppaarse bloemen vangt meteen je blik. GroenRijk heeft nu deze nieuwste soort van de topkwekers van Addenda aan het assortiment toegevoegd.

 

Compacte Campanula

Het is de kwekers van Addenda weer gelukt om een nieuwe variëteit van de Campanula te ontwikkelen: de Campanula portenschlagiana Ambella 'Intense Purple'. Door de kleine blaadjes aan de takken die vanuit het hart van deze klokjesbloem groeien, krijgt de plant een mooie bolvorm. Daardoor kun je van alle kanten de dieppaarse bloemetjes zien. De kleur is donkerder dan die van voorgangster Ambella 'Purple'. Je zult ook merken dat ze die nieuwe intense paarse kleur erg goed blijft behouden.

 

Betere bloei

Addenda staat voor kwaliteit en vernieuwing. Deze Campanula 'Intense Purple' heeft dan ook allerlei opvallende nieuwe voordelen, waardoor je langer van je paarse powerplant zal genieten:

 

  • De bloei van deze klassieke schoonheid is zeer rijk.
  • Ze heeft maar liefst 25 procent meer knop- en bloemvorming.
  • De bloei is minder explosief en de herbloei is verbeterd.
  • De plant bloeit maar liefst 20 procent langer door.




In je blikveld
Met de compacte bolvorm, waarover de klokjes evenwichtig zijn verspreid, is deze Campanula echt een plant voor een hoofdrol op een opvallende plek. Bijvoorbeeld in een bak, pot of schaal op de voorgrond of goed zichtbaar in een border. Ook geven meerdere pollen bij elkaar een wat klassieke, elegante en evenwichtige uitstraling. In het voorjaar en de zomer geeft de Campanula 'Intense Purple' haar eerste bloei en in de herfst volgt de tweede. Zo kun je rustig tot in september nog van deze sprankelende beauty genieten. 

 

Hou van haar

Deze klokjesbloem doet niet moeilijk. Hou van haar en zij beantwoordt je liefde uitbundig:

 

  • De plant is zowel winterhard als wintergroen.
  • Ze voelt zich binnen én buiten thuis.
  • In iedere grondsoort kan ze aarden.
  • In de halfschaduw of met indirect zonlicht kan ze het beste shinen.
  • Met twee keer per week water is ze tevreden.
  • Geef eens per twee weken ook wat plantenvoeding. Dat bevordert de bloei.
  • Als je de uitgebloeide bloemen weghaalt, volgt in het najaar nog een tweede bloei.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De metamorfose van Hydrangea paniculata

De meeste bloemen van de Hydrangea paniculata veranderen van kleur tijdens het bloeiseizoen! Deze compacte hortensia’s staan niet alleen prachtig in je tuin, maar passen ook mooi in een pot op je terras of balkon!

...Lees meer...
Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
Zonnehoed voor zomerse dagen

Aan het wat uitstekende oranje hart en zijn iets naar beneden hangende blaadjes zie je gelijk waarom de Echinacea purpurea de Nederlandse naam zonnehoed heeft gekregen. Deze stevige zomerbloeier met personality houdt van lekker bakken in de zon en straalt minstens twee maanden lang.

...Lees meer...