Campanula Addenda ‘Intense Purple’

Campanula Addenda ‘Intense Purple’

Van de klokjesbloem Campanula 'Intense Purple' kun je moeilijk je ogen af houden. De bolle vorm met de opvallende dieppaarse bloemen vangt meteen je blik. GroenRijk heeft nu deze nieuwste soort van de topkwekers van Addenda aan het assortiment toegevoegd.

 

Compacte Campanula

Het is de kwekers van Addenda weer gelukt om een nieuwe variëteit van de Campanula te ontwikkelen: de Campanula portenschlagiana Ambella 'Intense Purple'. Door de kleine blaadjes aan de takken die vanuit het hart van deze klokjesbloem groeien, krijgt de plant een mooie bolvorm. Daardoor kun je van alle kanten de dieppaarse bloemetjes zien. De kleur is donkerder dan die van voorgangster Ambella 'Purple'. Je zult ook merken dat ze die nieuwe intense paarse kleur erg goed blijft behouden.

 

Betere bloei

Addenda staat voor kwaliteit en vernieuwing. Deze Campanula 'Intense Purple' heeft dan ook allerlei opvallende nieuwe voordelen, waardoor je langer van je paarse powerplant zal genieten:

 

 • De bloei van deze klassieke schoonheid is zeer rijk.
 • Ze heeft maar liefst 25 procent meer knop- en bloemvorming.
 • De bloei is minder explosief en de herbloei is verbeterd.
 • De plant bloeit maar liefst 20 procent langer door.
In je blikveld
Met de compacte bolvorm, waarover de klokjes evenwichtig zijn verspreid, is deze Campanula echt een plant voor een hoofdrol op een opvallende plek. Bijvoorbeeld in een bak, pot of schaal op de voorgrond of goed zichtbaar in een border. Ook geven meerdere pollen bij elkaar een wat klassieke, elegante en evenwichtige uitstraling. In het voorjaar en de zomer geeft de Campanula 'Intense Purple' haar eerste bloei en in de herfst volgt de tweede. Zo kun je rustig tot in september nog van deze sprankelende beauty genieten. 

 

Hou van haar

Deze klokjesbloem doet niet moeilijk. Hou van haar en zij beantwoordt je liefde uitbundig:

 

 • De plant is zowel winterhard als wintergroen.
 • Ze voelt zich binnen én buiten thuis.
 • In iedere grondsoort kan ze aarden.
 • In de halfschaduw of met indirect zonlicht kan ze het beste shinen.
 • Met twee keer per week water is ze tevreden.
 • Geef eens per twee weken ook wat plantenvoeding. Dat bevordert de bloei.
 • Als je de uitgebloeide bloemen weghaalt, volgt in het najaar nog een tweede bloei.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vroeg voorjaar met narcissen

Aan het einde van de winter haal je met de gele trompetjes van de Narcissus 'Tête-à-tête' het voorjaar alvast in huis. Zo hoef je niet lang te wachten om mooie, bloeiende narcissen te zien. GroenRijk verkoopt deze Narcissus 'Tête-à-tête' al in pot.

 

Hoofd in de wolken

De 'Tête-à-tête' is een narcis van ongeveer 15 tot 20 cm hoog met aan iedere stengel twee tot drie trompetjes. Je kunt wekenlang van dit zonnetje in huis g...

Lees meer...
Wat maakt mij éxtra mooi?

Medinilla’s, ofwel trosboemen zijn volgens ons al op zijn mooist. Maar een lichte douche geeft haar wel extra energie. Geregeld lichte nevel verlengt de bloei-periode, die toch al bijzonder lang is. Twee maanden lukt bij iedereen wel en zelfs vijf maanden is geen uitzondering. Die bloeitijd – november tot februari – is echt een sensatie. Per stengel piepen er wel honderden knalroze bloemetjes onder de schutbladen vandaan.

 

Medin...

Lees meer...
Primula, de vroege vogel in de tuin

De bloemstengels van de Primula acaulis lijken enigszins op sleutels. Tenminste als je een sleutel met de baard in de lucht steekt. Dat is één verklaring voor de naam Sleutelbloem. Ook is er de legende die verhaalt over Petrus. Zittend bij de hemelpoort zou hij in het lentezonnetje zijn weggedommeld. Zijn sleutelbos zou daarbij uit zijn handen zijn gegleden. En op de plek waar de sleutelbos de grond raakte ontloken schitterende goudgele bloemen. Maar wat het...

Lees meer...