Campanula Addenda ‘Intense Purple’

Campanula Addenda ‘Intense Purple’

Van de klokjesbloem Campanula 'Intense Purple' kun je moeilijk je ogen af houden. De bolle vorm met de opvallende dieppaarse bloemen vangt meteen je blik. GroenRijk heeft nu deze nieuwste soort van de topkwekers van Addenda aan het assortiment toegevoegd.

 

Compacte Campanula

Het is de kwekers van Addenda weer gelukt om een nieuwe variëteit van de Campanula te ontwikkelen: de Campanula portenschlagiana Ambella 'Intense Purple'. Door de kleine blaadjes aan de takken die vanuit het hart van deze klokjesbloem groeien, krijgt de plant een mooie bolvorm. Daardoor kun je van alle kanten de dieppaarse bloemetjes zien. De kleur is donkerder dan die van voorgangster Ambella 'Purple'. Je zult ook merken dat ze die nieuwe intense paarse kleur erg goed blijft behouden.

 

Betere bloei

Addenda staat voor kwaliteit en vernieuwing. Deze Campanula 'Intense Purple' heeft dan ook allerlei opvallende nieuwe voordelen, waardoor je langer van je paarse powerplant zal genieten:

 

 • De bloei van deze klassieke schoonheid is zeer rijk.
 • Ze heeft maar liefst 25 procent meer knop- en bloemvorming.
 • De bloei is minder explosief en de herbloei is verbeterd.
 • De plant bloeit maar liefst 20 procent langer door.
In je blikveld
Met de compacte bolvorm, waarover de klokjes evenwichtig zijn verspreid, is deze Campanula echt een plant voor een hoofdrol op een opvallende plek. Bijvoorbeeld in een bak, pot of schaal op de voorgrond of goed zichtbaar in een border. Ook geven meerdere pollen bij elkaar een wat klassieke, elegante en evenwichtige uitstraling. In het voorjaar en de zomer geeft de Campanula 'Intense Purple' haar eerste bloei en in de herfst volgt de tweede. Zo kun je rustig tot in september nog van deze sprankelende beauty genieten. 

 

Hou van haar

Deze klokjesbloem doet niet moeilijk. Hou van haar en zij beantwoordt je liefde uitbundig:

 

 • De plant is zowel winterhard als wintergroen.
 • Ze voelt zich binnen én buiten thuis.
 • In iedere grondsoort kan ze aarden.
 • In de halfschaduw of met indirect zonlicht kan ze het beste shinen.
 • Met twee keer per week water is ze tevreden.
 • Geef eens per twee weken ook wat plantenvoeding. Dat bevordert de bloei.
 • Als je de uitgebloeide bloemen weghaalt, volgt in het najaar nog een tweede bloei.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...
Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Rosa Tantau Premium is een collectie van unieke rozensoorten die vooral opvallen door een veelheid aan grote, dichtgevulde, sierlijke bloemen die lang doorbloeien en vaak ook nog heerlijk geuren!

 

Op het hoogste niveau

Glanzend donkergroen blad, een mooie, bossige groeiwijze en opvallend veel grote en dichtgevulde bloemen: dat is de Rosa Tantau. Deze bijzondere rozen zijn gekweekt door de wereldberoemde teler Rosen Tanta...

Lees meer...
Portulaca in hangpot: een waterval aan zomerse kleuren

De dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur, zijn er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan. 

 

Feestelijke aankleding 

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenw...

Lees meer...