Woestijnroos zorgt voor kleur

Woestijnroos zorgt voor kleur

Met een volksnaam als woestijnroos weet je het eigenlijk al… Deze plant staat garant voor veel kleur en kan goed tegen droogte en zon. Kalanchoë Garden is daarom ideaal voor balkon, terras en serre. Geef je de woestijnroos een plekje op de tuintafel? Het zijn de vrolijke kleuren die voor een gezellige en energieke zomer zorgen. De bloeiende vetplant is bij uitstek geschikt voor een ‘tuinwerkplek’. Vanaf mei tot aan de eerste nachtvorst in het najaar kun je ‘m buiten zetten.

Tuinwerkplek
Waarom in de zomermaanden binnen zwoegen achter de laptop? Het is veel relaxter om buiten te werken. Als het wifi-signaal sterk genoeg is, maak je gewoon een tuinwerkplek met de laptop op de tuintafel. En je krijgt gratis vitamine D…! Wanneer je direct zicht hebt op bloeiende planten ben je extra productief. Zet bijvoorbeeld een grote woestijnroos naast de laptop. De kleurrijke bloemen zorgen voor energie en geven een extra positief gevoel. Ideale omstandigheden om bergen werk te verzetten.

Kleuren
Zeg je Kalanchoë Garden, dan zeg je kleur. Roze, paars, wit, oranje, geel en rood... en zowel felle kleuren als zachte tinten. De kleinste soort is zo’n 10 cm hoog, de grootste 30 cm. Erg leuk is het om een platte schaal te vullen met mini’s. Wit en roze voor een lief, zoet accent op het terras en een bonte kleurenmix voor instant happiness tijdens een tuinfeestje. Of kies voor een combinatie met siergrassen of groene bladplanten. Wil je je favoriete sporter of het Nederlands elftal aanmoedigen? Oranje kleurt de zomer van 2021…

Verzorging
Woestijnrozen hebben een ‘ingebouwd waterreservoir’ waardoor verzorging nauwelijks aan de orde is. De dikke, stevige blaadjes houden namelijk vocht vast, zodat je maar eens per week water hoeft te geven. Tijdens een heftige hittegolf misschien een keertje extra.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Zonnehoed voor zomerse dagen

Aan het wat uitstekende oranje hart en zijn iets naar beneden hangende blaadjes zie je gelijk waarom de Echinacea purpurea de Nederlandse naam zonnehoed heeft gekregen. Deze stevige zomerbloeier met personality houdt van lekker bakken in de zon en straalt minstens twee maanden lang.

...Lees meer...
Hibiscus Suniq XXL: extreme eyecatcher

Extreem grote tropisch ogende bloemen sieren de Hibiscus Suniq XXL vanaf half juli. Deze kleurige heester is een absoluut pronkstuk in je tuin en staat perfect in een bak of pot op je terras.

Gigantische bloemen

Oorspronkelijk komt de Hibiscus overal in de wereld in zowel tropische als subtropische streken voor. Vooral bekend zijn de tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) of altheastruik en natuurlijk de Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensi...

Lees meer...
Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...