Woestijnroos zorgt voor kleur

Woestijnroos zorgt voor kleur

Met een volksnaam als woestijnroos weet je het eigenlijk al… Deze plant staat garant voor veel kleur en kan goed tegen droogte en zon. Kalanchoë Garden is daarom ideaal voor balkon, terras en serre. Geef je de woestijnroos een plekje op de tuintafel? Het zijn de vrolijke kleuren die voor een gezellige en energieke zomer zorgen. De bloeiende vetplant is bij uitstek geschikt voor een ‘tuinwerkplek’. Vanaf mei tot aan de eerste nachtvorst in het najaar kun je ‘m buiten zetten.

Tuinwerkplek
Waarom in de zomermaanden binnen zwoegen achter de laptop? Het is veel relaxter om buiten te werken. Als het wifi-signaal sterk genoeg is, maak je gewoon een tuinwerkplek met de laptop op de tuintafel. En je krijgt gratis vitamine D…! Wanneer je direct zicht hebt op bloeiende planten ben je extra productief. Zet bijvoorbeeld een grote woestijnroos naast de laptop. De kleurrijke bloemen zorgen voor energie en geven een extra positief gevoel. Ideale omstandigheden om bergen werk te verzetten.

Kleuren
Zeg je Kalanchoë Garden, dan zeg je kleur. Roze, paars, wit, oranje, geel en rood... en zowel felle kleuren als zachte tinten. De kleinste soort is zo’n 10 cm hoog, de grootste 30 cm. Erg leuk is het om een platte schaal te vullen met mini’s. Wit en roze voor een lief, zoet accent op het terras en een bonte kleurenmix voor instant happiness tijdens een tuinfeestje. Of kies voor een combinatie met siergrassen of groene bladplanten. Wil je je favoriete sporter of het Nederlands elftal aanmoedigen? Oranje kleurt de zomer van 2021…

Verzorging
Woestijnrozen hebben een ‘ingebouwd waterreservoir’ waardoor verzorging nauwelijks aan de orde is. De dikke, stevige blaadjes houden namelijk vocht vast, zodat je maar eens per week water hoeft te geven. Tijdens een heftige hittegolf misschien een keertje extra.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vroeg voorjaar met narcissen

Aan het einde van de winter haal je met de gele trompetjes van de Narcissus 'Tête-à-tête' het voorjaar alvast in huis. Zo hoef je niet lang te wachten om mooie, bloeiende narcissen te zien. GroenRijk verkoopt deze Narcissus 'Tête-à-tête' al in pot.

 

Hoofd in de wolken

De 'Tête-à-tête' is een narcis van ongeveer 15 tot 20 cm hoog met aan iedere stengel twee tot drie trompetjes. Je kunt wekenlang van dit zonnetje in huis g...

Lees meer...
Wat maakt mij éxtra mooi?

Medinilla’s, ofwel trosboemen zijn volgens ons al op zijn mooist. Maar een lichte douche geeft haar wel extra energie. Geregeld lichte nevel verlengt de bloei-periode, die toch al bijzonder lang is. Twee maanden lukt bij iedereen wel en zelfs vijf maanden is geen uitzondering. Die bloeitijd – november tot februari – is echt een sensatie. Per stengel piepen er wel honderden knalroze bloemetjes onder de schutbladen vandaan.

 

Medin...

Lees meer...
Primula, de vroege vogel in de tuin

De bloemstengels van de Primula acaulis lijken enigszins op sleutels. Tenminste als je een sleutel met de baard in de lucht steekt. Dat is één verklaring voor de naam Sleutelbloem. Ook is er de legende die verhaalt over Petrus. Zittend bij de hemelpoort zou hij in het lentezonnetje zijn weggedommeld. Zijn sleutelbos zou daarbij uit zijn handen zijn gegleden. En op de plek waar de sleutelbos de grond raakte ontloken schitterende goudgele bloemen. Maar wat het...

Lees meer...