Vier tips voor een diervriendelijke herfsttuin

Vier tips voor een diervriendelijke herfsttuin

De natuur strooit rijkelijk met materiaal in de herfst en dat is niet voor niks. Boots wat meer het bos na in je tuin en dieren zoals vogels, eekhoorns en egels zullen je tuin waarderen en bezoeken. Wat moet je doen? Raadpleeg deze checklist:

1 Voedsel
Wie ga jij helpen? Controleer voedersilo’s en -tafels voor vogels. Maak ze schoon en zorg dat ze heel zijn. Om egels te helpen kun je egelvoer in je tuin leggen, dan gaan ze gezond de winterslaap in. Eekhoorns kun je van een wintervoorraad voorzien met een eekhoornvoederhuis.

2 Nestkasten en doornstruiken voor vogels
Hang nestkasten op of maak ze goed schoon. Vogels kunnen dan al wennen aan hun nieuwe onderkomen, ze schuilen erin. Plant stekelige struiken in je tuin, vogels zitten daarin goed beschermd.

3 Bladhopen voor egels, kikkers en insecten
Herfstbladeren moet je juist niet wegblazen uit je tuin, maak er hoopjes van. Dat zijn ideale plekken voor egels en kikkers om te overwinteren. Ook insecten kruipen erin. Veel egels in je tuin? Overweeg dan een speciaal egelhuis.

4 Houtstapels voor kleine dieren
Stapels hout en takken zijn goede schuilplekken voor kleine dieren in de winter. Egels, kikkers, padden en zelfs salamanders vinden het heerlijk om in een rustig hoekje weg te kruipen in een houtstapel.

Ga voor o.a. insectenhotels en vogelhuisjes naar ons tuincentrum of bekijk een selectie in onze webwinkel.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Roza Bijenweelde: voor bijen en bewonderaars

Hoewel de Rosa Bijenweelde® speciaal is doorontwikkeld voor bijen, staan deze rijkbloeiende rozenstruikjes ook prachtig in je tuin of op je terras. GroenRijk heeft een mix samengesteld met verschillende fantastische kleuren.

 

Veelzijdig combineren

Glanzend groene bladeren en grote trossen vol enkele of halfgevulde bloemen in uiteenlopende kleuren, met mooi contrasterende gele meeldraden in het midden: de zacht geurende R...

Lees meer...
Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...