Vier tips voor een diervriendelijke herfsttuin

Vier tips voor een diervriendelijke herfsttuin

De natuur strooit rijkelijk met materiaal in de herfst en dat is niet voor niks. Boots wat meer het bos na in je tuin en dieren zoals vogels, eekhoorns en egels zullen je tuin waarderen en bezoeken. Wat moet je doen? Raadpleeg deze checklist:

1 Voedsel
Wie ga jij helpen? Controleer voedersilo’s en -tafels voor vogels. Maak ze schoon en zorg dat ze heel zijn. Om egels te helpen kun je egelvoer in je tuin leggen, dan gaan ze gezond de winterslaap in. Eekhoorns kun je van een wintervoorraad voorzien met een eekhoornvoederhuis.

2 Nestkasten en doornstruiken voor vogels
Hang nestkasten op of maak ze goed schoon. Vogels kunnen dan al wennen aan hun nieuwe onderkomen, ze schuilen erin. Plant stekelige struiken in je tuin, vogels zitten daarin goed beschermd.

3 Bladhopen voor egels, kikkers en insecten
Herfstbladeren moet je juist niet wegblazen uit je tuin, maak er hoopjes van. Dat zijn ideale plekken voor egels en kikkers om te overwinteren. Ook insecten kruipen erin. Veel egels in je tuin? Overweeg dan een speciaal egelhuis.

4 Houtstapels voor kleine dieren
Stapels hout en takken zijn goede schuilplekken voor kleine dieren in de winter. Egels, kikkers, padden en zelfs salamanders vinden het heerlijk om in een rustig hoekje weg te kruipen in een houtstapel.

Ga voor o.a. insectenhotels en vogelhuisjes naar ons tuincentrum of bekijk een selectie in onze webwinkel.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nordmann-spar: kampioen onder de kerstbomen

Steeds meer mensen halen een levende kerstboom in huis. Als je zo lang mogelijk wilt genieten van groene takken, is de Nordmann-spar een echte aanrader. Bij GroenRijk vind je deze absolute topper nu volop!

...Lees meer...
Vogelvoerhanger: Help vogels in de winter

Merels, meesjes, mussen en roodborstjes kunnen je hulp goed gebruiken in de winter. Zoeken naar voedsel kost veel energie en in de koude wintermaanden kan het voor vogels moeilijk zijn om voldoende voedsel te vinden. Gelukkig kunnen we hen een handje helpen door ze bij te voeren. Verder hebben we nog meer tips om in de herfst én in de winter van je vogelrijke tuin te genieten!

Pinda’s

Pinda's moeten een hoog oliegehalte hebben. Hoe m...

Lees meer...
Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

 

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoa...

Lees meer...