Geen tuin? Geen probleem!

Geen tuin? Geen probleem!

Niet iedereen heeft de beschikking over een tuin. Maar ook niet iedereen heeft het geld, energie of tijd om een eigen stuk moestuin te onderhouden. In een dorp nabij Antwerpen hebben ze daar wat op bedacht: een zogenaamde ‘Samentuin’.

In deze Samentuin kunnen mensen uit het dorp zelf hun eigen planten, groenten of fruit telen. Alles op een ruim stuk grond, zonder afgebakende perceeltjes. Iedereen helpt elkaar met de optimale kweek. De organisatie vierde afgelopen maand zijn vijfde verjaardag tijdens het jaarlijkse oogstfeest.

Om lid te worden hoef je slechts een klein bedrag op tafel te leggen, zo schrijft De Gazet van Antwerpen. Het kost je 25 euro per persoon, per jaar. Je wordt wel verwacht om op enkele momenten per maand aanwezig te zijn om te werken aan de tuin, maar dan heb je ook wat.

De gezamelijke tuin wint aan populariteit, vooral in stedelijke gebieden. Zowel om van te eten als om van het groen te genieten. Recentelijk kwamen ook initiatieven in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam in het nieuws.

Onze tuincentra