Zo verzorg je een Howea forsteriana!

Zo verzorg je een Howea forsteriana!

Een echte krachtpatser, die Howea Forsteriana, ofwel Kentia Palm. Ze doen het overal goed. Zelfs in kantoren met alle restjes koude thee die daarbij komen kijken.

Standplaats
De Kentia Palm kan toe met een geringe hoeveelheid licht. Krijgt hij weinig nieuwe bladeren en groeit hij maar langzaam, zet hem dan een stukje dichter bij het raam. Wordt het blad geel dan heeft hij waarschijnlijk te veel licht en kan je hem beter wat van het licht wegschuiven. Met zo’n klein walsje kom je snel tot de ideale standplaats.

Water geven
Palmen willen graag vochtig staan. Zo ook de Howea Forsteriana. Geef zoveel water dat hij het in ongeveer vijf dagen op heeft. Om je Palm te leren kennen is het handig om regelmatig even je vinger in de aarde te steken. Je weet dan precies wat voor plant je in de kuip hebt. 

Plantenvoeding
Water is veruit zijn belangrijkste energiebron. Maar toevoeging van extra voeding maakt wel een beauty van je Kentia Palm. GroenRijk heeft speciale voeding voor Palmen. Je hebt maar een kleine dosis nodig en uitsluitend in de periode april tot en met september.

Snoeien
Het is niet gebruikelijk en niet bevorderlijk om Kentia Palmen te snoeien. Vergeelde bladeren kan je er natuurlijk wel gewoon afknippen.

Aandachtspunt
Een geel blad zo nu en dan is heel gewoon. Als het tempo van vergelen erg hoog ligt, check dan of je niet teveel water geeft en of de plant niet teveel licht krijgt.

Tags:
Onze tuincentra