Zo verzorg je een Howea forsteriana!

Zo verzorg je een Howea forsteriana!

Een echte krachtpatser, die Howea Forsteriana, ofwel Kentia Palm. Ze doen het overal goed. Zelfs in kantoren met alle restjes koude thee die daarbij komen kijken.

Standplaats
De Kentia Palm kan toe met een geringe hoeveelheid licht. Krijgt hij weinig nieuwe bladeren en groeit hij maar langzaam, zet hem dan een stukje dichter bij het raam. Wordt het blad geel dan heeft hij waarschijnlijk te veel licht en kan je hem beter wat van het licht wegschuiven. Met zo’n klein walsje kom je snel tot de ideale standplaats.

Water geven
Palmen willen graag vochtig staan. Zo ook de Howea Forsteriana. Geef zoveel water dat hij het in ongeveer vijf dagen op heeft. Om je Palm te leren kennen is het handig om regelmatig even je vinger in de aarde te steken. Je weet dan precies wat voor plant je in de kuip hebt. 

Plantenvoeding
Water is veruit zijn belangrijkste energiebron. Maar toevoeging van extra voeding maakt wel een beauty van je Kentia Palm. GroenRijk heeft speciale voeding voor Palmen. Je hebt maar een kleine dosis nodig en uitsluitend in de periode april tot en met september.

Snoeien
Het is niet gebruikelijk en niet bevorderlijk om Kentia Palmen te snoeien. Vergeelde bladeren kan je er natuurlijk wel gewoon afknippen.

Aandachtspunt
Een geel blad zo nu en dan is heel gewoon. Als het tempo van vergelen erg hoog ligt, check dan of je niet teveel water geeft en of de plant niet teveel licht krijgt.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Peperomia’s: kleine planten met grootse bladeren

Peperomia’s zijn mooie, compacte planten die je huiskamer snel opfleuren. Ze verschillen van elkaar in grootte, bladvorm en kleur, maar vormen samen toch een hele leuke combinatie.

 

Peperomia’s verschillen vaak zo van elkaar, dat je eigenlijk niet door hebt dat ze familie zijn. Sommige hebben dik, vetplantachtig blad, anderen juist flinterdunne bladeren aan lange stengels. In de natuur zijn er naar alle waarschijnlijkheid wel meer dan 1000...

Lees meer...
Alocasia cucullata: tropisch geluk

De Alocasia is, met zijn grote, hartvormige bladeren op hoge stelen een zeer populaire kamerplant. De stijlvolle Alocasia cucullata valt extra op door prachtige frisgroene bladeren met prachtige nerven.

 
Groene olifantsoren

De grote groene, mooi generfde, hartvormige bladeren van de Alocasia cucullata doen denken aan wapperende olifantsoren, vandaar de leuke Nederlandse naam olifantsoor. De Alocasia groeit in de regenwoud...

Lees meer...
Viola cornuta blijft maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 


Mix van kleuren


Het hoornviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij is wat kleiner e...

Lees meer...