Zo verzorg je een Howea forsteriana!

Zo verzorg je een Howea forsteriana!

Een echte krachtpatser, die Howea Forsteriana, ofwel Kentia Palm. Ze doen het overal goed. Zelfs in kantoren met alle restjes koude thee die daarbij komen kijken.

Standplaats
De Kentia Palm kan toe met een geringe hoeveelheid licht. Krijgt hij weinig nieuwe bladeren en groeit hij maar langzaam, zet hem dan een stukje dichter bij het raam. Wordt het blad geel dan heeft hij waarschijnlijk te veel licht en kan je hem beter wat van het licht wegschuiven. Met zo’n klein walsje kom je snel tot de ideale standplaats.

Water geven
Palmen willen graag vochtig staan. Zo ook de Howea Forsteriana. Geef zoveel water dat hij het in ongeveer vijf dagen op heeft. Om je Palm te leren kennen is het handig om regelmatig even je vinger in de aarde te steken. Je weet dan precies wat voor plant je in de kuip hebt. 

Plantenvoeding
Water is veruit zijn belangrijkste energiebron. Maar toevoeging van extra voeding maakt wel een beauty van je Kentia Palm. GroenRijk heeft speciale voeding voor Palmen. Je hebt maar een kleine dosis nodig en uitsluitend in de periode april tot en met september.

Snoeien
Het is niet gebruikelijk en niet bevorderlijk om Kentia Palmen te snoeien. Vergeelde bladeren kan je er natuurlijk wel gewoon afknippen.

Aandachtspunt
Een geel blad zo nu en dan is heel gewoon. Als het tempo van vergelen erg hoog ligt, check dan of je niet teveel water geeft en of de plant niet teveel licht krijgt.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beter leven met gezond groen

Kamerplanten zijn natuurlijke sfeermakers en sommigen hebben iets extra’s. Luchtzuiverende planten leveren namelijk een positieve bijdrage aan elke leefruimte. Dat ervaar je fysiek en mentaal. Wonen, werken, slapen en relaxen… het gaat allemaal beter met gezond groen. Luchtzuiverende kamerplanten hebben het meeste effect in de periode oktober tot en met maart. De meeste mensen houden dan ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten waardoor er beduidend minder g...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

 

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen...

Lees meer...
Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...