Zo verzorg je een Howea forsteriana!

Zo verzorg je een Howea forsteriana!

Een echte krachtpatser, die Howea Forsteriana, ofwel Kentia Palm. Ze doen het overal goed. Zelfs in kantoren met alle restjes koude thee die daarbij komen kijken.

Standplaats
De Kentia Palm kan toe met een geringe hoeveelheid licht. Krijgt hij weinig nieuwe bladeren en groeit hij maar langzaam, zet hem dan een stukje dichter bij het raam. Wordt het blad geel dan heeft hij waarschijnlijk te veel licht en kan je hem beter wat van het licht wegschuiven. Met zo’n klein walsje kom je snel tot de ideale standplaats.

Water geven
Palmen willen graag vochtig staan. Zo ook de Howea Forsteriana. Geef zoveel water dat hij het in ongeveer vijf dagen op heeft. Om je Palm te leren kennen is het handig om regelmatig even je vinger in de aarde te steken. Je weet dan precies wat voor plant je in de kuip hebt. 

Plantenvoeding
Water is veruit zijn belangrijkste energiebron. Maar toevoeging van extra voeding maakt wel een beauty van je Kentia Palm. GroenRijk heeft speciale voeding voor Palmen. Je hebt maar een kleine dosis nodig en uitsluitend in de periode april tot en met september.

Snoeien
Het is niet gebruikelijk en niet bevorderlijk om Kentia Palmen te snoeien. Vergeelde bladeren kan je er natuurlijk wel gewoon afknippen.

Aandachtspunt
Een geel blad zo nu en dan is heel gewoon. Als het tempo van vergelen erg hoog ligt, check dan of je niet teveel water geeft en of de plant niet teveel licht krijgt.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Verse overvloed met de Italiaanse kruiden

Met verse kruiden wordt je keukenkunst gegarandeerd verfijnder. GroenRijk verkoopt een Italiaanse mix van rozemarijn, salie, tijm en lavendel die een geraffineerde smaak geven aan gerechten. Bovendien staan de plantjes mooi in potten in de keuken of op een eigen plek in de tuin.

 

Mediterrane smaakmakers

Met wat verse rozemarijn, tijm, salie en lavendel in je gerechten wordt je in een handomdraai een keukenmaestro. Deze k...

Lees meer...
Vroeg voorjaar met narcissen

Aan het einde van de winter haal je met de gele trompetjes van de Narcissus 'Tête-à-tête' het voorjaar alvast in huis. Zo hoef je niet lang te wachten om mooie, bloeiende narcissen te zien. GroenRijk verkoopt deze Narcissus 'Tête-à-tête' al in pot.

 

Hoofd in de wolken

De 'Tête-à-tête' is een narcis van ongeveer 15 tot 20 cm hoog met aan iedere stengel twee tot drie trompetjes. Je kunt wekenlang van dit zonnetje in huis g...

Lees meer...
Wat maakt mij éxtra mooi?

Medinilla’s, ofwel trosboemen zijn volgens ons al op zijn mooist. Maar een lichte douche geeft haar wel extra energie. Geregeld lichte nevel verlengt de bloei-periode, die toch al bijzonder lang is. Twee maanden lukt bij iedereen wel en zelfs vijf maanden is geen uitzondering. Die bloeitijd – november tot februari – is echt een sensatie. Per stengel piepen er wel honderden knalroze bloemetjes onder de schutbladen vandaan.

 

Medin...

Lees meer...