Graszoden, kunstgras, gras

Graszoden, kunstgras, gras

Veel mensen willen een stuk gras in de tuin. Het is een mooie, functionele, maar bovenal natuurlijke toevoeging aan je tuin. Maar hoe creëer je een mooie grasmat? Daar zijn verschillende manieren voor.

Je kan hiervoor graszaad gebruiken, maar wil je nou snel en relatief simpel een mooie grasmat in de tuin? Wij van GroenRijk je hiermee van dienst zijn. Met de graszoden van GroenRijk heb je een snelle manier gevonden om een prachtig gazon aan te leggen. Vraag ons naar de mogelijkheden voor de verkoop, het vervoer en het leggen van de rollen gras

Soorten graszoden
Je hebt verschillende soorten gras, dus logischerwijs ook meerdere soorten graszoden. Als je een gazon in je tuin wilt (laten) aanleggen, dan kan je ook bij ons kiezen voor verschillende soorten graszoden. Bedenk dus welk soort je nodig hebt. Gaan de kinderen er op voetballen of is het een stukje waar nooit iemand op gaat lopen? 

Kunstgras
Wil je altijd een strak gazon in de achtertuin zonder maaien of strooien, onafhankelijk van het weer? Misschien is kunstgras een optie voor jou! Je hebt vele jaren plezier van een mooie mat. Mooi als siergras, handig als speelveld.

Maar kunstgras ziet er toch uit als plastic? Een aantal jaren geleden was de natuurlijke uitstraling een stuk minder. De huidige kwaliteit van kunstgras is al een stuk verbeterd ten opzichte van vroeger. Toen was kunstgras namelijk erg stroef en hard en bij warm weer kwam er een onnatuurlijke plasticgeur vanaf. Niet wat je wil natuurlijk! Tegenwoordig zijn we al veel verder met de ontwikkeling van kunstgras en kan je nu vooral genieten van de voordelen. 

Kunstgras leggen
Zelf kunstgras leggen is voor de handige tuinier of klusser geen grote klus, maar het is wel belangrijk dat dit goed gebeurt. Het is bijvoorbeeld essentieel dat de ondergrond goed water afvoert. En wanneer je kunstgras op een natuurlijke ondergrond legt, moet deze mooi egaal zijn. Het is verder erg belangrijk dat je onder het kunstgras een geotextiel onderdoek legt, dit zorgt namelijk voor extra stabilisatie bij het betreden van het kunstgras. Zo voorkom je verzakkingen. Leg kunstgras altijd zo neer dat je tegen de vezelrichting inkijkt en rol het zo uit dat je aan het eind 2 á 3 cm overhoudt. Dit kan je aan het eind wegsnijden.

Verticuteren
Je gazon heb je er het liefst blakend bijliggen. Om een gezonde grasmat te krijgen en te houden, moet je af en toe de verticuteerhark gebruiken. Maar wat is dat ook al weer, dat verticuteren? En waarom is het belangrijk om te doen?

Als je een donker plekje hebt in de tuin, dan kan er mos verschijnen. Dit zie je vaak aan het einde van de winter als de zon lager staat en de dagen korter zijn geweest. Mos houdt namelijk van plekken in de schaduw. Het probleem is dat het gras door het overliggende mos niet kan ademen en dat er stukken gras kunnen afsterven.


Met verticuteren ga je met speciale hark door het gras. Deze heeft veel scherpe tanden die het mos of oud gras verwijderen. Het harken voelt niet zo liefdevol, maar dat is het wel. Het mos komt los en je gras haalt weer adem.

Na het verticuteren is het belangrijk de ‘schade’ op te nemen. Goede kans dat je perkje extra voeding of graszaad kan gebruiken. Een handje graszaad strooien zorgt dat je grasmat in een paar weken weer vol is. Verlaag de zuurgraad van je bodem dit voorjaar met kalk en vergeet ook niet bij te mesten.
 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beter leven met gezond groen

Kamerplanten zijn natuurlijke sfeermakers en sommigen hebben iets extra’s. Luchtzuiverende planten leveren namelijk een positieve bijdrage aan elke leefruimte. Dat ervaar je fysiek en mentaal. Wonen, werken, slapen en relaxen… het gaat allemaal beter met gezond groen. Luchtzuiverende kamerplanten hebben het meeste effect in de periode oktober tot en met maart. De meeste mensen houden dan ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten waardoor er beduidend minder g...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

 

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen...

Lees meer...
Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...