Voorkom onkruid!

Voorkom onkruid!

Na de winter begint je tuin aan een inhaalslag. Je kunt de groei bijna met het blote oog waarnemen! Van je tuinplanten, maar zeker ook van het onkruid. 

Om de groei van onkruid zoveel mogelijk te voorkomen, kun je verschillende maatregelen treffen. Zo kan je bij de aanleg van een nieuwe tuin de grond eerst minimaal drie maanden bedekken met karton of folie.hierdoor sterft al het aanwezige onkruid. Hierna kan je de aarde van je tuin bedekken om onkruid minder ruimte te geven. Dit kun je doen door de grond te voorzien van een mulchlaag. Wil je een groen alternatief, plant dan wintergroene bodembedekkers. Op deze manier wordt wieden verleden tijd. Ideaal dus!

Mulchlaag
Mulch is een laag organisch materiaal waar je de bodem mee bedekt, met deze laag verbeter je de bodemstructuur. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld houtsnippers en cacaodoppen gebruiken. Het voordeel van houtsnippers is dat ze er niet alleen mooi uit zien, maar ze er ook voor zorgen dat de grond minder snel uitdroogt, wat erg fijn is voor je planten. Bij cacaodoppen duurt het lang voordat deze wordt afgebroken door de natuur. Een groot voordeel van cacaodoppen is dat ze slakken en katten op afstand houden. Bodembedekkers
Bodembedekkers zijn ideaal in de tuin omdat ze niet veel onderhoud nodig hebben. Ze fleuren kale stukken grond op en ze zorgen er ook voor dat water minder snel verdampt waardoor je minder hoeft te sproeien in de zomer. Je kan in deen zonnige tuin o.a. de volgende bodembedekkende planten gebruiken: salie (Salvia), vrouwenmantel (Alchemilla) en ooievaarsbek (Geranium). Heb je een schaduwrijke tuin, dan kun je o.a. de volgende bodembedekkers planten: dikkemaanskruid (Pachysandra), maagdenpalm (Vinca minor), klimop (Hedera) of dwergmispel (Cotoneaster).
 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...
Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Rosa Tantau Premium is een collectie van unieke rozensoorten die vooral opvallen door een veelheid aan grote, dichtgevulde, sierlijke bloemen die lang doorbloeien en vaak ook nog heerlijk geuren!

 

Op het hoogste niveau

Glanzend donkergroen blad, een mooie, bossige groeiwijze en opvallend veel grote en dichtgevulde bloemen: dat is de Rosa Tantau. Deze bijzondere rozen zijn gekweekt door de wereldberoemde teler Rosen Tanta...

Lees meer...
Portulaca in hangpot: een waterval aan zomerse kleuren

De dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur, zijn er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan. 

 

Feestelijke aankleding 

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenw...

Lees meer...