De wilderige Hertshoornvaren

De wilderige Hertshoornvaren

De hertshoornvaren toont zijn wilderige karakter met uitgesproken, geweivormige bladeren. Deze zorgen ervoor dat je de kamerplant ook goed de hoogte in kan brengen. Het geeft iets extra's, iets creatiefs en jungle-achtigs aan de kamer. Je geeft het groen in je huiskamer een extra dimensie door ze niet alleen op tafelniveau te plaatsen. 
 

  • Lichtbehoefte: schaduw tot half shaduw (nooit in de volle zon)
  • Temperatuur: minimaal 10 graden Celsius
  • Snoeien: na de bloei
  • Voeding: om de week een scheutje kamerplantenvoeding
  • Water geven: net als veel andere varens houdt de hertshoornvaren best van een slokje water. Geef hem minimaal elke week een goede hoeveelheid. Om zeker te weten dat hij genoeg water heeft gekregen, is onderdompelen ook een goede optie om te doen. Als het 's zomers warm is, spuit dan ook dagelijks een water met een plantenspray op de bladeren.
  • Type water: gebruik het liefst regenwater uit de regenton, omdat daar het minste kalk in zit. Ook een aandachtspunt: gebruik niet te koud water, laat zonodig de inhoud van de gieter even op kamertemperatuur komen.


De plant komt oorspronkelijk uit Australië, maar in Europa is het vanwege ons klimaat een echte kamerplant. 

Lees meer over varens

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vroeg voorjaar met narcissen

Aan het einde van de winter haal je met de gele trompetjes van de Narcissus 'Tête-à-tête' het voorjaar alvast in huis. Zo hoef je niet lang te wachten om mooie, bloeiende narcissen te zien. GroenRijk verkoopt deze Narcissus 'Tête-à-tête' al in pot.

 

Hoofd in de wolken

De 'Tête-à-tête' is een narcis van ongeveer 15 tot 20 cm hoog met aan iedere stengel twee tot drie trompetjes. Je kunt wekenlang van dit zonnetje in huis g...

Lees meer...
Wat maakt mij éxtra mooi?

Medinilla’s, ofwel trosboemen zijn volgens ons al op zijn mooist. Maar een lichte douche geeft haar wel extra energie. Geregeld lichte nevel verlengt de bloei-periode, die toch al bijzonder lang is. Twee maanden lukt bij iedereen wel en zelfs vijf maanden is geen uitzondering. Die bloeitijd – november tot februari – is echt een sensatie. Per stengel piepen er wel honderden knalroze bloemetjes onder de schutbladen vandaan.

 

Medin...

Lees meer...
Primula, de vroege vogel in de tuin

De bloemstengels van de Primula acaulis lijken enigszins op sleutels. Tenminste als je een sleutel met de baard in de lucht steekt. Dat is één verklaring voor de naam Sleutelbloem. Ook is er de legende die verhaalt over Petrus. Zittend bij de hemelpoort zou hij in het lentezonnetje zijn weggedommeld. Zijn sleutelbos zou daarbij uit zijn handen zijn gegleden. En op de plek waar de sleutelbos de grond raakte ontloken schitterende goudgele bloemen. Maar wat het...

Lees meer...