De wilderige Hertshoornvaren

De wilderige Hertshoornvaren

De hertshoornvaren toont zijn wilderige karakter met uitgesproken, geweivormige bladeren. Deze zorgen ervoor dat je de kamerplant ook goed de hoogte in kan brengen. Het geeft iets extra's, iets creatiefs en jungle-achtigs aan de kamer. Je geeft het groen in je huiskamer een extra dimensie door ze niet alleen op tafelniveau te plaatsen. 
 

  • Lichtbehoefte: schaduw tot half shaduw (nooit in de volle zon)
  • Temperatuur: minimaal 10 graden Celsius
  • Snoeien: na de bloei
  • Voeding: om de week een scheutje kamerplantenvoeding
  • Water geven: net als veel andere varens houdt de hertshoornvaren best van een slokje water. Geef hem minimaal elke week een goede hoeveelheid. Om zeker te weten dat hij genoeg water heeft gekregen, is onderdompelen ook een goede optie om te doen. Als het 's zomers warm is, spuit dan ook dagelijks een water met een plantenspray op de bladeren.
  • Type water: gebruik het liefst regenwater uit de regenton, omdat daar het minste kalk in zit. Ook een aandachtspunt: gebruik niet te koud water, laat zonodig de inhoud van de gieter even op kamertemperatuur komen.


De plant komt oorspronkelijk uit Australië, maar in Europa is het vanwege ons klimaat een echte kamerplant. 

Lees meer over varens

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Peperomia’s: kleine planten met grootse bladeren

Peperomia’s zijn mooie, compacte planten die je huiskamer snel opfleuren. Ze verschillen van elkaar in grootte, bladvorm en kleur, maar vormen samen toch een hele leuke combinatie.

 

Peperomia’s verschillen vaak zo van elkaar, dat je eigenlijk niet door hebt dat ze familie zijn. Sommige hebben dik, vetplantachtig blad, anderen juist flinterdunne bladeren aan lange stengels. In de natuur zijn er naar alle waarschijnlijkheid wel meer dan 1000...

Lees meer...
Alocasia cucullata: tropisch geluk

De Alocasia is, met zijn grote, hartvormige bladeren op hoge stelen een zeer populaire kamerplant. De stijlvolle Alocasia cucullata valt extra op door prachtige frisgroene bladeren met prachtige nerven.

 
Groene olifantsoren

De grote groene, mooi generfde, hartvormige bladeren van de Alocasia cucullata doen denken aan wapperende olifantsoren, vandaar de leuke Nederlandse naam olifantsoor. De Alocasia groeit in de regenwoud...

Lees meer...
Viola cornuta blijft maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 


Mix van kleuren


Het hoornviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij is wat kleiner e...

Lees meer...