De wilderige Hertshoornvaren

De wilderige Hertshoornvaren

De hertshoornvaren toont zijn wilderige karakter met uitgesproken, geweivormige bladeren. Deze zorgen ervoor dat je de kamerplant ook goed de hoogte in kan brengen. Het geeft iets extra's, iets creatiefs en jungle-achtigs aan de kamer. Je geeft het groen in je huiskamer een extra dimensie door ze niet alleen op tafelniveau te plaatsen. 
 

  • Lichtbehoefte: schaduw tot half shaduw (nooit in de volle zon)
  • Temperatuur: minimaal 10 graden Celsius
  • Snoeien: na de bloei
  • Voeding: om de week een scheutje kamerplantenvoeding
  • Water geven: net als veel andere varens houdt de hertshoornvaren best van een slokje water. Geef hem minimaal elke week een goede hoeveelheid. Om zeker te weten dat hij genoeg water heeft gekregen, is onderdompelen ook een goede optie om te doen. Als het 's zomers warm is, spuit dan ook dagelijks een water met een plantenspray op de bladeren.
  • Type water: gebruik het liefst regenwater uit de regenton, omdat daar het minste kalk in zit. Ook een aandachtspunt: gebruik niet te koud water, laat zonodig de inhoud van de gieter even op kamertemperatuur komen.


De plant komt oorspronkelijk uit Australië, maar in Europa is het vanwege ons klimaat een echte kamerplant. 

Lees meer over varens

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...
Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Rosa Tantau Premium is een collectie van unieke rozensoorten die vooral opvallen door een veelheid aan grote, dichtgevulde, sierlijke bloemen die lang doorbloeien en vaak ook nog heerlijk geuren!

 

Op het hoogste niveau

Glanzend donkergroen blad, een mooie, bossige groeiwijze en opvallend veel grote en dichtgevulde bloemen: dat is de Rosa Tantau. Deze bijzondere rozen zijn gekweekt door de wereldberoemde teler Rosen Tanta...

Lees meer...
Portulaca in hangpot: een waterval aan zomerse kleuren

De dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur, zijn er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan. 

 

Feestelijke aankleding 

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenw...

Lees meer...