5x herfstkleuren in de tuin

Betoverend zijn de geel, oranje, roodtinten die de herfst op zijn pallet heeft. Niet iedere plant verkleurt bijzonder in de herfst. Kies je planten ook op deze eigenschap uit voor een fantastische najaarstuin.  Welke? Lees snel verder.

Hemelse bamboe
De naam zegt alles. Nandina domestica tovert het hele jaar door. Groeit recht uit de grond zoals bamboe. Nieuwe bladeren lopen rood uit en verkleuren naar groen. Dan volgt de lange bloeitijd, vervolgens verschijnen er bessen en tot slot heeft de plant een spectaculaire herfstverkleuring. Groeit maximaal tot zo’n 2 meter, snoeibeurt niet nodig, maar mag wel. 



Heuchera
Het purperklokje heeft meer dan 50 familieleden, die allen een prachtig getekend blad hebben, van zilver- tot paarsgroen, roodkoper en carameltinten. Een aantal heeft een opvallende herfstverkleuring. Afkomstig uit Noord-Amerika. Groeit bij voorkeur in lichte schaduw. Zo’n 30 cm hoog. Naam afkomstig van J.H. von Heucher, een 18e-eeuwse Duitse arts en botanicus.

Bekijk onze video over de heuchera



Leucothoe
Druifheide, is een groenblijvend struikje. Deze sterke heester plant je vooral vanwege het mooi gekleurde blad: in de winterperiode is het glanzend rood. In mei en juni verschijnen de kleine witte bloemen in trossen. Heeft humusrijke, vrij zure grond nodig, in de halfschaduw, kan ook in pot. Lichte snoei zorgt voor mooi gekleurd jong blad.

Lees meer over deze plant



Euonymus alatus
Kardinaalshoed heet zo omdat de vruchtjes de vorm van deze hoed hebben. In de herfst verkleurt dit ronde struikje met prachtige rozerode tinten. De mooi gevormde takken met kurklijsten zijn in de winter goed zichtbaar. De hoogte van Euonymus alatus bedraagt circa 160 tot 180 cm. Staat het liefst zonnig maar schaduw kan ook.

Lees meer over deze plant



Pathenocissus Quinquefolia 
Deze klimmer valt met spectaculaire herfstverkleuring niet over het hoofd te zien. Wilde Wingerd zet dan muren in vuur en vlam. De plant klimt ook in bomen en kan langs draden een weg oversteken. Hecht zichzelf met worteltjes zonder hulp, kan wel 20 meter hoog of ver klimmen, blad is mooi gevormd. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...