Hortensia: een ontspannende plant

Hortensia: een ontspannende plant

Heb jij een favoriet relaxplekje in huis? Zet er eens verschillende planten neer voor een extra prettige sfeer. Je maakt als het ware een thuiswellness. Een plant die daar perfect bij past is de kamerhortensia, want terwijl jij geniet van de kleurrijke bloemen krijgt het binnenklimaat automatisch een gezonde impuls. Daarmee is de hortensia ook zeer geschikt als plant voor op de werkplek.

Hydrateren
Met hortensia verbeter je de relatieve luchtvochtigheid in huis doordat de plant hydrateert. De botanische naam Hydrangea verwijst er al een klein beetje naar. Het gaat als volgt: het water dat je aan de hortensia geeft, wordt via de wortels opgenomen en gaat door de hele plant heen zodat bloem en blad kunnen stralen. Het water verlaat de hortensia via verdamping. Uit onderzoek blijkt dat er geen andere kamerplant is die zo’n positieve bijdrage levert aan de luchtvochtigheid in huis als de hortensia. En dat is goed nieuws want met een gezond binnenklimaat heb je minder klachten als hoofdpijn en droge ogen. Werk je veel met een beeldscherm? Zet dan zeker een of twee hortensia’s op de (thuis)werkplek.

Eigentijds
Een kamerhortensia kan prima toegepast worden in elk interieur. Een relaxplek geef je een eigentijdse uitstraling door de hortensia te combineren met groene kamerplanten. Kies daarbij voor een mix van potten van natuurlijke materialen zoals riet, zeegras en bamboe. Je kunt ook een flinke bloemenzee maken door hortensia’s in verschillende kleuren en formaten bij elkaar te zetten. Potten (en manden) in frisse, lichte kleuren zorgen voor een extra vrolijk effect.

Voor iedereen
Hortensia’s zijn er in verschillende formaten en diverse kleuren zoals wit, blauw, roze, groen en gecombineerde kleurschakeringen. Laat je verrassen door soorten met een supergrote bloem (van wel 30 cm) of door planten met extra veel bloemen. Ze zorgen in elk geval voor vrolijkheid in huis. En omdat de hortensia ook een feestelijke uitstraling heeft, is het een ideaal cadeau voor verjaardag, kraamvisite (blauw of roze!), Valentijn of gewoon als bedankje.

Praktische tips
- Geef hortensia royaal water als de potgrond droog aanvoelt. Check na een kwartiertje de sierpot en haal het overtollige gietwater weg.
- Voeg eens per twee weken wat plantenvoeding toe aan het gietwater. De hortensia bloeit dan nog uitbundiger en extra lang.
- Zelfs de meest verstokte koffie- of theedrinker laat wel eens een klein bodempje in de beker achter. Spoel het niet achteloos door de gootsteen, maar geef het afgekoeld (!) aan de hortensia. Zowel thee als koffie bevat kalkvrij water maar ook voedingsstoffen voor de plant.

 

Bron: Hydrangeaworld
Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...