Zeven vragen aan..

Zeven vragen aan..

We laten je graag nader kennismaken met een van onze werknemers van de winkelvloer. In dit interview stellen wij zeven vragen aan John Nevelstein, werkzaam op de kamerplantenafdeling van Groenrijk Berg en Terblijt:

1-Wie ben je en hoe zit jouw werkdag bij Groenrijk Berg en Terblijt eruit?
Hallo, ik ben John Nevelstein (51) en sinds september 2019 hier werkzaam. Hoewel ik breed inzetbaar ben, is de kamerplantenafdeling favoriet.

Mijn werkdag begint meestal met een kort overleg met Math onze bedrijfsleider, vervolgens breng ik de bezorgingen weg. Bij terugkomst begin ik dan met opruimen (terugzetten wat klanten verplaatsen in hun zoektocht), planten nakijken en eventueel uitplukken (gele bladeren, dorre bloemen), tafels schoonmaken en de planten er weer mooi op neerzetten. Veel tijd gaat ook in het water geven zitten, dat moet zeker om de dag goed gebeuren, sommige planten ieder dag. Tussendoor help ik klanten.

Tot medio 2016 had ik met mijn echtgenote en onze medewerkers een Bloemen en Kadoshop met een theetuin, helaas kregen we de huur van ons pand niet verlengd. Stoppen met onze droom was het gevolg. Nu werk ik hier met veel plezier.

2-Welke vragen krijg je vooral van klanten?
Ze stellen vooral vragen als: welke plant kan op een donkere plek in huis staan? Hoeveel water heeft een bepaalde plant nodig, of, soms ook, hoe lang leeft deze plant? Een goed advies wáár je welke plant kan zetten en uitleg over de benodigde zorg helpen dan ook echt om jarenlang plezier van een nieuwe plant te hebben.

3-Welke kamerplanten zou jij aanraden aan mensen zonder ‘groene vingers’?
Wil je echt niks hoeven doen, dan verwijs ik naar de kunstplanten, maar er zijn genoeg echte planten die het lang uithouden zonder een ‘liefdevolle’ verzorging. Denk aan Sanseviera, Yucca, Zamioculcas of Pachyra. Dit zijn planten die weinig water nodig hebben. Meestal vraag ik dan ook, hoeveel tijd wil je er in steken? Er zijn ook bloeiende plantjes zoals Kalanchoe’s, die af en toe dan vervangen moeten worden.

4-Maak je zelf ook plantenpresentaties in de winkel?
Jazeker, de tafels zijn voor de heropening na de verbouwing prachtig ingericht door onze groenleverancier. In aanvulling daarop maak ik plantenpresentaties op koptafels, leuke pot/plant combinaties, eventueel afgewisseld met sfeerartikelen. Ons assortiment sfeer was nog wat beperkt door de verbouwing, maar daar komt inmiddels snel verandering in.


(de tekst gaat verder onder deze afbeelding)



5-Hou je zelf ook van planten en heb je thuis een ‘groene’ woonkamer?

Ja, wil je deze baan met hart en ziel doen, dan moet je natuurlijk ook zelf gek op planten zijn. Dat beperkt zich in mijn geval niet tot in huis of de woonkamer. We wonen in een huis uit de dertiger jaren vorige eeuw en ons hele huis is groen, inclusief een grote, ‘groene’ tuin.

6-Pot je ook planten op voor klanten en stel je combinaties samen?
Planten waar klanten niet zelf zo snel voor kiezen, combineer ik graag met mooie potten om een geheel voor in de woonkamer te creëren. Om het qua prijs aantrekkelijk te maken, kijk ik samen met de klant ook naar pottenseries met een scherpe prijs. Ik maak met veel plezier combinaties bij een pot. Die opdracht krijg ik regelmatig. De klant kiest voor een mooie pot die perfect in het interieur past, de vulling doen wij dan. Ik zorg dan graag voor een mooie combinatie van planten passend bij de pot.

7-Wat is jouw favoriete kamerplant en welke planten zijn op het moment ‘hot’?
Ik heb zelf niet echt een favoriete kamerplant, of kamerplanten. Ik vind heel veel mooi. Gelukkig maar in mijn vak! Wat ik wel zie, is dat op dit moment de verschillende soorten Alocasia (Olifantsoren), Philodendron, Anthurium en Calathea ‘hot’ zijn. Deze verkopen we veel. Ook Spathiphyllum (Lepelplant) in soorten is niet aan te slepen! Allemaal planten met erg mooi blad.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De metamorfose van Hydrangea paniculata

De meeste bloemen van de Hydrangea paniculata veranderen van kleur tijdens het bloeiseizoen! Deze compacte hortensia’s staan niet alleen prachtig in je tuin, maar passen ook mooi in een pot op je terras of balkon!

...Lees meer...
Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
Zonnehoed voor zomerse dagen

Aan het wat uitstekende oranje hart en zijn iets naar beneden hangende blaadjes zie je gelijk waarom de Echinacea purpurea de Nederlandse naam zonnehoed heeft gekregen. Deze stevige zomerbloeier met personality houdt van lekker bakken in de zon en straalt minstens twee maanden lang.

...Lees meer...