5x winterbloeiende kamerplant

Bloemen voor binnen in de donkere wintermaanden? Kies ook eens voor bloeiende planten, sommige bloeien maanden, dat is extra lang genieten. Welke? Lees snel verder.

 

Lidcactus

Weinig water, af en toe bemesten, in ruil daarvoor krijg je van deze winterbloeier veel kleur. Kies uit rood, roze, wit, paars, oranje of tweekleurige soorten. Ondanks dat de soort tot de Cactaceae-familie behoort, heeft ie nauwelijks stekels. Thuisbasis: Brazilië.

Strelitzia

Wonderschone, opmerkelijke plant uit Zuid-Afrika. Bijnaam Paradijsvogelbloem, dat zegt genoeg over het uiterlijk! Bloeit op leeftijd, koop een exemplaar met meerdere bloemen, dan heb je meer kans op herbloei.  Veel water in de zomer, minderen in de winter. Het blad is overigens ook prachtig.

Lees meer
Medinilla

Wat een prachtige en opmerkelijke kamerplant. Afkomstig uit Zuidoost-Azië en het tropische gedeelte van Afrika, geboorteland de Filipijnen waar de plant ‘Kapa-Kapa’ heet. Bekend van de hangende bloemen die gemiddeld maar liefst 3-5 maanden bloeien! Is niet de gemakkelijkste maar daar krijg je veel voor terug. Juiste standplaats belangrijk.

Lees meer

Kalanchoe

Deze bloeiende succulent (vetplantachtig) kent verschillende soorten. Veelal afkomstig uit Madagaskar, maar ook uit China. Bloeit in diverse kleuren en vormen. Is gemakkelijk te verzorgen, heeft weinig eisen, kan ook even zonder water.

Lees meer

Anthurium

Bloeit altijd! Het hele jaar door produceert de Flamingoplant bloemen. Afkomstig uit Zuid-Amerika en bestaat uit maar liefst 600 soorten. Het woord Anthurium is afkomstig van Anthos (bloei) en Oura (staart).  Bloeit in de bekende kleuren rood, wit, roze maar ook paars, groen en bruin. Gemakkelijk in onderhoud ook nog!

Lees meer

 

 

 

 

 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...