5x winterbloeiende kamerplant

Bloemen voor binnen in de donkere wintermaanden? Kies ook eens voor bloeiende planten, sommige bloeien maanden, dat is extra lang genieten. Welke? Lees snel verder.

 

Lidcactus

Weinig water, af en toe bemesten, in ruil daarvoor krijg je van deze winterbloeier veel kleur. Kies uit rood, roze, wit, paars, oranje of tweekleurige soorten. Ondanks dat de soort tot de Cactaceae-familie behoort, heeft ie nauwelijks stekels. Thuisbasis: Brazilië.

Strelitzia

Wonderschone, opmerkelijke plant uit Zuid-Afrika. Bijnaam Paradijsvogelbloem, dat zegt genoeg over het uiterlijk! Bloeit op leeftijd, koop een exemplaar met meerdere bloemen, dan heb je meer kans op herbloei.  Veel water in de zomer, minderen in de winter. Het blad is overigens ook prachtig.

Lees meer
Medinilla

Wat een prachtige en opmerkelijke kamerplant. Afkomstig uit Zuidoost-Azië en het tropische gedeelte van Afrika, geboorteland de Filipijnen waar de plant ‘Kapa-Kapa’ heet. Bekend van de hangende bloemen die gemiddeld maar liefst 3-5 maanden bloeien! Is niet de gemakkelijkste maar daar krijg je veel voor terug. Juiste standplaats belangrijk.

Lees meer

Kalanchoe

Deze bloeiende succulent (vetplantachtig) kent verschillende soorten. Veelal afkomstig uit Madagaskar, maar ook uit China. Bloeit in diverse kleuren en vormen. Is gemakkelijk te verzorgen, heeft weinig eisen, kan ook even zonder water.

Lees meer

Anthurium

Bloeit altijd! Het hele jaar door produceert de Flamingoplant bloemen. Afkomstig uit Zuid-Amerika en bestaat uit maar liefst 600 soorten. Het woord Anthurium is afkomstig van Anthos (bloei) en Oura (staart).  Bloeit in de bekende kleuren rood, wit, roze maar ook paars, groen en bruin. Gemakkelijk in onderhoud ook nog!

Lees meer

 

 

 

 

 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...
Ficus lyrata: groot, glanzend groen

Met zijn glanzende bladeren die wat op violen lijken, speelt de Ficus lyrata gelijk de hoofdrol in jouw huiskamer. Geen wonder dat deze grote kamerplant zeer populair is in Nederland.

 

Kamermuziek

Als je de Ficus lyrata met zijn grote bladeren ziet staan, snap je gelijk dat deze machtige plant uit de tropen komt. Hij wordt ook wel vioolblad- of tabaksplant genoemd en komt in het wild vooral in de regenwo...

Lees meer...
Viola cornuta ‘Cool Wave’ blijft maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta 'Cool Wave' is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 

Mix van kleuren

Het hoornviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij i...

Lees meer...