5x winterbloeiende kamerplant

Bloemen voor binnen in de donkere wintermaanden? Kies ook eens voor bloeiende planten, sommige bloeien maanden, dat is extra lang genieten. Welke? Lees snel verder.

 

Lidcactus

Weinig water, af en toe bemesten, in ruil daarvoor krijg je van deze winterbloeier veel kleur. Kies uit rood, roze, wit, paars, oranje of tweekleurige soorten. Ondanks dat de soort tot de Cactaceae-familie behoort, heeft ie nauwelijks stekels. Thuisbasis: Brazilië.

Strelitzia

Wonderschone, opmerkelijke plant uit Zuid-Afrika. Bijnaam Paradijsvogelbloem, dat zegt genoeg over het uiterlijk! Bloeit op leeftijd, koop een exemplaar met meerdere bloemen, dan heb je meer kans op herbloei.  Veel water in de zomer, minderen in de winter. Het blad is overigens ook prachtig.

Lees meer




Medinilla

Wat een prachtige en opmerkelijke kamerplant. Afkomstig uit Zuidoost-Azië en het tropische gedeelte van Afrika, geboorteland de Filipijnen waar de plant ‘Kapa-Kapa’ heet. Bekend van de hangende bloemen die gemiddeld maar liefst 3-5 maanden bloeien! Is niet de gemakkelijkste maar daar krijg je veel voor terug. Juiste standplaats belangrijk.

Lees meer

Kalanchoe

Deze bloeiende succulent (vetplantachtig) kent verschillende soorten. Veelal afkomstig uit Madagaskar, maar ook uit China. Bloeit in diverse kleuren en vormen. Is gemakkelijk te verzorgen, heeft weinig eisen, kan ook even zonder water.

Lees meer

Anthurium

Bloeit altijd! Het hele jaar door produceert de Flamingoplant bloemen. Afkomstig uit Zuid-Amerika en bestaat uit maar liefst 600 soorten. Het woord Anthurium is afkomstig van Anthos (bloei) en Oura (staart).  Bloeit in de bekende kleuren rood, wit, roze maar ook paars, groen en bruin. Gemakkelijk in onderhoud ook nog!

Lees meer

 

 

 

 

 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De metamorfose van Hydrangea paniculata

De meeste bloemen van de Hydrangea paniculata veranderen van kleur tijdens het bloeiseizoen! Deze compacte hortensia’s staan niet alleen prachtig in je tuin, maar passen ook mooi in een pot op je terras of balkon!

...Lees meer...
Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
Zonnehoed voor zomerse dagen

Aan het wat uitstekende oranje hart en zijn iets naar beneden hangende blaadjes zie je gelijk waarom de Echinacea purpurea de Nederlandse naam zonnehoed heeft gekregen. Deze stevige zomerbloeier met personality houdt van lekker bakken in de zon en straalt minstens twee maanden lang.

...Lees meer...