Anthurium

Anthurium

Het verhaal van Anthurium 

Anthurium is een van de meest geliefde kamerplanten. Mooi om te zien, makkelijk om te onderhouden en een hele persoonlijkheid in huis, die in wit een serene indruk maakt, terwijl de felgekleurde soorten juist een levendige uitstraling hebben. Hoewel het gekleurde deel door de meeste mensen voor de bloem wordt aangezien, is dat gewoon een gekleurd schutblad. De bloemetjes van Anthurium zijn namelijk heel klein en bevinden zich allemaal op de kolf. 

Herkomst 

Anthurium is afkomstig uit de tropische regenwouden van Colombia, Guatemala en het Amazonegebied in Brazilië. Daar groeit de plant als epifyt: dat wil zeggen dat ze met relatief weinig wortels in en op bomen groeien zonder er voedsel aan te onttrekken. De plant krijgt daar voldoende licht, maar geen felle zon en staat er altijd lekker warm, met een hoge vochtigheidsgraad.

(tekst gaat verder onder afbeelding)


Verzorgingstips 

  • Anthurium staat graag licht, maar liever niet in de volle zon. 
  • Hou de kamertemperatuur op 18-22°C, de plant mag niet te koud staan. 
  • De potkluit mag niet uitdrogen, maar ook niet in het water staan. 
  • Regelmatig sproeien bootst de vochtigheid van het tropische regenwoud na.
  • Uitgebloeide bloemen mogen worden verwijderd. 
  • Eens per drie weken plantenvoeding geven helpt Anthurium lang en rijk te bloeien

 

 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De metamorfose van Hydrangea paniculata

De meeste bloemen van de Hydrangea paniculata veranderen van kleur tijdens het bloeiseizoen! Deze compacte hortensia’s staan niet alleen prachtig in je tuin, maar passen ook mooi in een pot op je terras of balkon!

...Lees meer...
Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
Zonnehoed voor zomerse dagen

Aan het wat uitstekende oranje hart en zijn iets naar beneden hangende blaadjes zie je gelijk waarom de Echinacea purpurea de Nederlandse naam zonnehoed heeft gekregen. Deze stevige zomerbloeier met personality houdt van lekker bakken in de zon en straalt minstens twee maanden lang.

...Lees meer...