Kalanchoë stralend middelpunt bij GroenRijk

Kalanchoë stralend middelpunt bij GroenRijk

De klanten van GroenRijk hebben vast gemerkt dat één plantensoort de afgelopen weken extra straalde: de kalanchoë. Dit komt door de samenwerking tussen tuincentrumketen GroenRijk en het kwekerscollectief Always Kalanchoë, maar natuurlijk ookvanwege de eenvoudige verzorging en altijd kleurrijke uitstraling.

Prijsvraag
Omdat ze merkten dat de naam Kalanchoë nog weleens wat tongbrekers opleverde, hebben de twee organisaties een prijsvraag uitgeschreven voor degene die een vlotte en passende naam wist voor deze veelzijdige plant.
De beloning voor de prijswinnaars met de leukste naam is een Kalanchoëpakket t.w.v. 50 euro, op te halen bij hun nabijgelegen vestiging van GroenRijk. De drie winnende namen* zijn geworden: Makkie, Millefleur en Zonnestraaltje.

Interne strijd
Ook tussen de vestigingen van GroenRijk is er een wedstrijd geweest. Een onafhankelijke jury koos de winkel waar de plant op een zo mooi en creatief mogelijke manier werd aangeboden aan de klanten. GroenRijk Raalte ging daar met de eerste prijs vandoor, onder meer omdat ze een golf aan Kalanchoës creëerden, door ze op meerdere plekken in de looproute plaatsten De vestigingen in Bergambacht werd tweede, de derde prijs werd gedeeld tussen GroenRijk Zevenaar en -Prinsenbeek.

Over de Kalanchoë
De Kalanchoë is een sterke, langdurig bloeiende kamerplant voor binnen en potplant voor buiten. Het wordt ook wel de vetplant met bloemen genoemd. De kleuren van Kalanchoë zijn oogverblindend en uiteenlopend, de variëteiten veelzijdig.

Over Always Kalanchoë
Om een breed assortiment betere en leukere Kalanchoës aan te kunnen bieden, hebben Kalanchoë-kwekers hun krachten gebundeld. Ze zijn allen lid van Royal FloraHolland, de grootste bloemen- en plantenveiling ter wereld. Door kennis te delen, kunnen de kwekers zich intensief en gericht concentreren op de ontwikkeling en versterking van hun Kalanchoës. De kwekers voeren de volgende merken en labels die ieder staan voor een bijzonder assortiment Kalanchoës.


*Winnaars:
•    Makkie  - Linda / GroenRijk Beneden-Leeuwen. 
•    Millefleur - Marianne / GroenRijk Schalk Prinsenbeek 
•    Zonnestraaltje - Koen / GroenRijk ’t Haantje Rijswijk

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De metamorfose van Hydrangea paniculata

De meeste bloemen van de Hydrangea paniculata veranderen van kleur tijdens het bloeiseizoen! Deze compacte hortensia’s staan niet alleen prachtig in je tuin, maar passen ook mooi in een pot op je terras of balkon!

...Lees meer...
Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
Zonnehoed voor zomerse dagen

Aan het wat uitstekende oranje hart en zijn iets naar beneden hangende blaadjes zie je gelijk waarom de Echinacea purpurea de Nederlandse naam zonnehoed heeft gekregen. Deze stevige zomerbloeier met personality houdt van lekker bakken in de zon en straalt minstens twee maanden lang.

...Lees meer...