Kalanchoë stralend middelpunt bij GroenRijk

Kalanchoë stralend middelpunt bij GroenRijk

De klanten van GroenRijk hebben vast gemerkt dat één plantensoort de afgelopen weken extra straalde: de kalanchoë. Dit komt door de samenwerking tussen tuincentrumketen GroenRijk en het kwekerscollectief Always Kalanchoë, maar natuurlijk ookvanwege de eenvoudige verzorging en altijd kleurrijke uitstraling.

Prijsvraag
Omdat ze merkten dat de naam Kalanchoë nog weleens wat tongbrekers opleverde, hebben de twee organisaties een prijsvraag uitgeschreven voor degene die een vlotte en passende naam wist voor deze veelzijdige plant.
De beloning voor de prijswinnaars met de leukste naam is een Kalanchoëpakket t.w.v. 50 euro, op te halen bij hun nabijgelegen vestiging van GroenRijk. De drie winnende namen* zijn geworden: Makkie, Millefleur en Zonnestraaltje.

Interne strijd
Ook tussen de vestigingen van GroenRijk is er een wedstrijd geweest. Een onafhankelijke jury koos de winkel waar de plant op een zo mooi en creatief mogelijke manier werd aangeboden aan de klanten. GroenRijk Raalte ging daar met de eerste prijs vandoor, onder meer omdat ze een golf aan Kalanchoës creëerden, door ze op meerdere plekken in de looproute plaatsten De vestigingen in Bergambacht werd tweede, de derde prijs werd gedeeld tussen GroenRijk Zevenaar en -Prinsenbeek.

Over de Kalanchoë
De Kalanchoë is een sterke, langdurig bloeiende kamerplant voor binnen en potplant voor buiten. Het wordt ook wel de vetplant met bloemen genoemd. De kleuren van Kalanchoë zijn oogverblindend en uiteenlopend, de variëteiten veelzijdig.

Over Always Kalanchoë
Om een breed assortiment betere en leukere Kalanchoës aan te kunnen bieden, hebben Kalanchoë-kwekers hun krachten gebundeld. Ze zijn allen lid van Royal FloraHolland, de grootste bloemen- en plantenveiling ter wereld. Door kennis te delen, kunnen de kwekers zich intensief en gericht concentreren op de ontwikkeling en versterking van hun Kalanchoës. De kwekers voeren de volgende merken en labels die ieder staan voor een bijzonder assortiment Kalanchoës.


*Winnaars:
•    Makkie  - Linda / GroenRijk Beneden-Leeuwen. 
•    Millefleur - Marianne / GroenRijk Schalk Prinsenbeek 
•    Zonnestraaltje - Koen / GroenRijk ’t Haantje Rijswijk

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Roza Bijenweelde: voor bijen en bewonderaars

Hoewel de Rosa Bijenweelde® speciaal is doorontwikkeld voor bijen, staan deze rijkbloeiende rozenstruikjes ook prachtig in je tuin of op je terras. GroenRijk heeft een mix samengesteld met verschillende fantastische kleuren.

 

Veelzijdig combineren

Glanzend groene bladeren en grote trossen vol enkele of halfgevulde bloemen in uiteenlopende kleuren, met mooi contrasterende gele meeldraden in het midden: de zacht geurende R...

Lees meer...
Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...