Kalanchoë stralend middelpunt bij GroenRijk

Kalanchoë stralend middelpunt bij GroenRijk

De klanten van GroenRijk hebben vast gemerkt dat één plantensoort de afgelopen weken extra straalde: de kalanchoë. Dit komt door de samenwerking tussen tuincentrumketen GroenRijk en het kwekerscollectief Always Kalanchoë, maar natuurlijk ookvanwege de eenvoudige verzorging en altijd kleurrijke uitstraling.

Prijsvraag
Omdat ze merkten dat de naam Kalanchoë nog weleens wat tongbrekers opleverde, hebben de twee organisaties een prijsvraag uitgeschreven voor degene die een vlotte en passende naam wist voor deze veelzijdige plant.
De beloning voor de prijswinnaars met de leukste naam is een Kalanchoëpakket t.w.v. 50 euro, op te halen bij hun nabijgelegen vestiging van GroenRijk. De drie winnende namen* zijn geworden: Makkie, Millefleur en Zonnestraaltje.

Interne strijd
Ook tussen de vestigingen van GroenRijk is er een wedstrijd geweest. Een onafhankelijke jury koos de winkel waar de plant op een zo mooi en creatief mogelijke manier werd aangeboden aan de klanten. GroenRijk Raalte ging daar met de eerste prijs vandoor, onder meer omdat ze een golf aan Kalanchoës creëerden, door ze op meerdere plekken in de looproute plaatsten De vestigingen in Bergambacht werd tweede, de derde prijs werd gedeeld tussen GroenRijk Zevenaar en -Prinsenbeek.

Over de Kalanchoë
De Kalanchoë is een sterke, langdurig bloeiende kamerplant voor binnen en potplant voor buiten. Het wordt ook wel de vetplant met bloemen genoemd. De kleuren van Kalanchoë zijn oogverblindend en uiteenlopend, de variëteiten veelzijdig.

Over Always Kalanchoë
Om een breed assortiment betere en leukere Kalanchoës aan te kunnen bieden, hebben Kalanchoë-kwekers hun krachten gebundeld. Ze zijn allen lid van Royal FloraHolland, de grootste bloemen- en plantenveiling ter wereld. Door kennis te delen, kunnen de kwekers zich intensief en gericht concentreren op de ontwikkeling en versterking van hun Kalanchoës. De kwekers voeren de volgende merken en labels die ieder staan voor een bijzonder assortiment Kalanchoës.


*Winnaars:
•    Makkie  - Linda / GroenRijk Beneden-Leeuwen. 
•    Millefleur - Marianne / GroenRijk Schalk Prinsenbeek 
•    Zonnestraaltje - Koen / GroenRijk ’t Haantje Rijswijk

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...