Kalanchoë stralend middelpunt bij GroenRijk

Kalanchoë stralend middelpunt bij GroenRijk

De klanten van GroenRijk hebben vast gemerkt dat één plantensoort de afgelopen weken extra straalde: de kalanchoë. Dit komt door de samenwerking tussen tuincentrumketen GroenRijk en het kwekerscollectief Always Kalanchoë, maar natuurlijk ookvanwege de eenvoudige verzorging en altijd kleurrijke uitstraling.

Prijsvraag
Omdat ze merkten dat de naam Kalanchoë nog weleens wat tongbrekers opleverde, hebben de twee organisaties een prijsvraag uitgeschreven voor degene die een vlotte en passende naam wist voor deze veelzijdige plant.
De beloning voor de prijswinnaars met de leukste naam is een Kalanchoëpakket t.w.v. 50 euro, op te halen bij hun nabijgelegen vestiging van GroenRijk. De drie winnende namen* zijn geworden: Makkie, Millefleur en Zonnestraaltje.

Interne strijd
Ook tussen de vestigingen van GroenRijk is er een wedstrijd geweest. Een onafhankelijke jury koos de winkel waar de plant op een zo mooi en creatief mogelijke manier werd aangeboden aan de klanten. GroenRijk Raalte ging daar met de eerste prijs vandoor, onder meer omdat ze een golf aan Kalanchoës creëerden, door ze op meerdere plekken in de looproute plaatsten De vestigingen in Bergambacht werd tweede, de derde prijs werd gedeeld tussen GroenRijk Zevenaar en -Prinsenbeek.

Over de Kalanchoë
De Kalanchoë is een sterke, langdurig bloeiende kamerplant voor binnen en potplant voor buiten. Het wordt ook wel de vetplant met bloemen genoemd. De kleuren van Kalanchoë zijn oogverblindend en uiteenlopend, de variëteiten veelzijdig.

Over Always Kalanchoë
Om een breed assortiment betere en leukere Kalanchoës aan te kunnen bieden, hebben Kalanchoë-kwekers hun krachten gebundeld. Ze zijn allen lid van Royal FloraHolland, de grootste bloemen- en plantenveiling ter wereld. Door kennis te delen, kunnen de kwekers zich intensief en gericht concentreren op de ontwikkeling en versterking van hun Kalanchoës. De kwekers voeren de volgende merken en labels die ieder staan voor een bijzonder assortiment Kalanchoës.


*Winnaars:
•    Makkie  - Linda / GroenRijk Beneden-Leeuwen. 
•    Millefleur - Marianne / GroenRijk Schalk Prinsenbeek 
•    Zonnestraaltje - Koen / GroenRijk ’t Haantje Rijswijk

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De sterren tijdens de kerstperiode!

De kleurenpracht van een kerstster is geen bloem, het zijn gekleurde schutbladeren. Zij geven de plant zijn aantrekkingskracht. De eigenlijke bloemetjes zijn piepklein en zitten verstopt in de kern van de schutbladeren. Traditioneel ‘bloeien’ Euphorbia Pulcherrima’s, ofwel kerststerren, rood of wit. Maar er tegenwoordig bestaan er ook crème en roze kerststerren.

...Lees meer...
Nordmann-spar: kampioen onder de kerstbomen

Steeds meer mensen halen een levende kerstboom in huis. Als je zo lang mogelijk wilt genieten van groene takken, is de Nordmann-spar een echte aanrader. Bij GroenRijk vind je deze absolute topper nu volop!

...Lees meer...
Vogelvoerhanger: Help vogels in de winter

Merels, meesjes, mussen en roodborstjes kunnen je hulp goed gebruiken in de winter. Zoeken naar voedsel kost veel energie en in de koude wintermaanden kan het voor vogels moeilijk zijn om voldoende voedsel te vinden. Gelukkig kunnen we hen een handje helpen door ze bij te voeren. Verder hebben we nog meer tips om in de herfst én in de winter van je vogelrijke tuin te genieten!

Pinda’s

Pinda's moeten een hoog oliegehalte hebben. Hoe m...

Lees meer...