Kalanchoë: groene energie met een kleurtje

Kalanchoë: groene energie met een kleurtje

Tijdens de donkere herfst- en wintermaanden kunnen we wel wat extra energie, sfeer en gezelligheid in huis gebruiken. Dat kan eenvoudig met kleurrijke planten zoals Kalanchoë. Het is een zogenoemde ‘kortedagplant’, die van nature pas bloeit als er minder dan 12 uur daglicht is. De Kalanchoë is bezig met een comeback, want behalve meer groene kamerplanten, zien we ook steeds meer bloeiende planten in het interieur. De nieuwste soorten zijn bovendien kleurrijker en sterker dan ooit.

Kleurrijk
Met kleur in het interieur krijg je frisse energie en een positief gevoel. Waar voor de een kakafonie aan kleur werkt, geeft de ander de voorkeur aan ton-sur-ton. In het najaar is mooi om te werken met warme tinten en in bij het voorjaar past een vrolijke mix van felgekleurde Kalanchoës. Er zijn tegenwoordig ook nieuwe soorten met bijvoorbeeld een tijgerprintje op de bloemen en zogenoemde ‘specialties’ met bijvoorbeeld lampionvormige kussentjes (Kalanchoë ‘Magic Bells’) of met groene krokodillenbekjes (Kalanchoë ‘Croco’). Door de grote verscheidenheid van Kalanchoë is er voor elke interieurstijl wel een passend exemplaar.

Makkelijk
Geen andere bloeiende kamerplant heeft zo weinig verzorging nodig als Kalanchoë. Het geheim zit ‘m in de dikke, stevige blaadjes waarin de plant vocht vasthoudt. Je hoeft daarom maar eens per twee weken een slokje water geven. Bovendien kan de plant op elke plek in huis (met daglicht) staan, zelfs in de volle zon. Ze blijven zeker twee maanden bloeien, vaak zelfs drie maanden.


Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...