Vlinderplanten

De maanden mei en juni zijn de perfecte tijd om je tuin vol te zetten met planten. Wil jij genieten van een tuin vol vlinders? Dan is het nu de tijd om vlinderplanten in de tuin te zetten.

Weet je niet welke planten onder de vlinderplanten vallen? Wees gerust, ik help je handje zodat jij straks kunt genieten van een tuin vol vrolijke fladderaars. Onderstaand een top 5 met nectarplanten, je helpt hier vlinders, bijen en andere insecten mee een win win situatie dus.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

  1. Vlinderstruik – Buddleja Davidii

De naam zegt het al, deze plant trekt niet alleen vlinders aan maar is ook prachtig en kleurrijk voor in je tuin. Wanneer de plant in bloei staat, komt hij vol prachtige roze/ paarse bloempluimen. Die een speels en verwilderd effect geven. De plant is een gemakkelijke en winterharde plant. Daarnaast groeit de plant ook hard tot zo’n 2 tot 3 meter.

 

  1. Zonnehoed – Echinacea Purpurea

Een voordeel aan vlinderplanten is dat ze in prachtige kleuren en maten bloeien. Zo ook de zonnehoed, deze plant heeft prachtige lila/ roze bloemen met opvallende grote bruine knoppen. De plant bloeit van juli tot september, je hebt er dus de hele zomer plezier van!

 

  1. Hemelsleutel – Sedum Spectabile

De hemelsleutel is een vaste plant, die bloeit in de periode dat andere vaste planten wat minder mooi worden. Wat opvallend is aan deze plant is het grijsgroene blad. De bloem is er in verschillende kleuren, zoals wit, roze, rood en geel.

 

  1. IJzerhard – Verbena Bonariensis

De Verbena Bonariensis is geen vaste plant, maar een tweejarige vlinderplant. Het voordeel van deze plant is dat hij zichzelf uitzaait en dus verspreid, waardoor je er jaren plezier van kan hebben. De plant houdt ervan om in de zon te staan en trekt fladderende vrienden aan. De kleur van de bloemen is lila en deze bloeien tussen juli en september.

 

  1. Herfstaster – Aster Novi Belgii

Herfstasters geven een levendige kleur aan de tuin en lokken veel vlinders en bijen. Asters zijn verkrijgbaar in veel verschillende heldere kleuren en hebben lange bloeiperiode.

 

Misschien zijn het niet de eerste planten waar je bij nadenkt om te planten in je tuin! Maar probeer het is uit, de vlinderplanten zijn er in prachtige kleuren, soorten en maten en hebben een lange bloeiperiode. Daarnaast doe je vlinders, bijen en andere insecten er een groot plezier mee. En zeg nou zelf, hoe leuk is een tuin vol vrolijke, fladderende vrienden?

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nordmann-spar: kampioen onder de kerstbomen

Steeds meer mensen halen een levende kerstboom in huis. Als je zo lang mogelijk wilt genieten van groene takken, is de Nordmann-spar een echte aanrader. Bij GroenRijk vind je deze absolute topper nu volop!

 

Groene kerst

Wil je al vroeg in december een natuurlijke kerstboom optuigen? Dan is de Nordmann-spar (Abies nordmanniana) een goede keuze. Hij blijft lang groen, dus van een kale boom en een vloer vol naalden, nog voor de kerst...

Lees meer...
Hoe zorg ik voor een witte kerst?

Helleborus ‘Winterbells’ is een buitenplant die het binnen ook prima doet. Zet je hem half december binnen, dan heb je een kerst vol witte bloemen. Die witte kerst loopt nog door tot ver in januari! Is je Helleborus ‘Winterbells’ uitgebloeid dan zet je hem gewoon in de tuin. Volgend jaar bloeit hij dan weer volop. Iets later in het seizoen, maar wel een flink stuk langer. 

 

Helleborus, een bijzonder frisse verschijning

...Lees meer...
Skimmia japonica 'Rubella': wintergroene schoonhei

Winters in je tuin of op je balkon zijn nooit meer saai met de Skimmia japonica 'Rubella'. De groenblijvende bladeren en trosjes dieprode knoppen geven de donkere maanden kleur tot de wit-roze bloemetjes het nieuwe tuinseizoen openen. Hoog tijd om een of meer van deze Aziatische heesters te planten. 

 

Aziatische roots

De Skimmia is een groenblijver die in het wild in de bossen van Oost-Azië groeit. Hij is familie van d...

Lees meer...