Vlinderplanten

De maanden mei en juni zijn de perfecte tijd om je tuin vol te zetten met planten. Wil jij genieten van een tuin vol vlinders? Dan is het nu de tijd om vlinderplanten in de tuin te zetten.

Weet je niet welke planten onder de vlinderplanten vallen? Wees gerust, ik help je handje zodat jij straks kunt genieten van een tuin vol vrolijke fladderaars. Onderstaand een top 5 met nectarplanten, je helpt hier vlinders, bijen en andere insecten mee een win win situatie dus.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

  1. Vlinderstruik – Buddleja Davidii

De naam zegt het al, deze plant trekt niet alleen vlinders aan maar is ook prachtig en kleurrijk voor in je tuin. Wanneer de plant in bloei staat, komt hij vol prachtige roze/ paarse bloempluimen. Die een speels en verwilderd effect geven. De plant is een gemakkelijke en winterharde plant. Daarnaast groeit de plant ook hard tot zo’n 2 tot 3 meter.

 

  1. Zonnehoed – Echinacea Purpurea

Een voordeel aan vlinderplanten is dat ze in prachtige kleuren en maten bloeien. Zo ook de zonnehoed, deze plant heeft prachtige lila/ roze bloemen met opvallende grote bruine knoppen. De plant bloeit van juli tot september, je hebt er dus de hele zomer plezier van!

 

  1. Hemelsleutel – Sedum Spectabile

De hemelsleutel is een vaste plant, die bloeit in de periode dat andere vaste planten wat minder mooi worden. Wat opvallend is aan deze plant is het grijsgroene blad. De bloem is er in verschillende kleuren, zoals wit, roze, rood en geel.

 

  1. IJzerhard – Verbena Bonariensis

De Verbena Bonariensis is geen vaste plant, maar een tweejarige vlinderplant. Het voordeel van deze plant is dat hij zichzelf uitzaait en dus verspreid, waardoor je er jaren plezier van kan hebben. De plant houdt ervan om in de zon te staan en trekt fladderende vrienden aan. De kleur van de bloemen is lila en deze bloeien tussen juli en september.

 

  1. Herfstaster – Aster Novi Belgii

Herfstasters geven een levendige kleur aan de tuin en lokken veel vlinders en bijen. Asters zijn verkrijgbaar in veel verschillende heldere kleuren en hebben lange bloeiperiode.

 

Misschien zijn het niet de eerste planten waar je bij nadenkt om te planten in je tuin! Maar probeer het is uit, de vlinderplanten zijn er in prachtige kleuren, soorten en maten en hebben een lange bloeiperiode. Daarnaast doe je vlinders, bijen en andere insecten er een groot plezier mee. En zeg nou zelf, hoe leuk is een tuin vol vrolijke, fladderende vrienden?

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beter leven met gezond groen

Kamerplanten zijn natuurlijke sfeermakers en sommigen hebben iets extra’s. Luchtzuiverende planten leveren namelijk een positieve bijdrage aan elke leefruimte. Dat ervaar je fysiek en mentaal. Wonen, werken, slapen en relaxen… het gaat allemaal beter met gezond groen. Luchtzuiverende kamerplanten hebben het meeste effect in de periode oktober tot en met maart. De meeste mensen houden dan ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten waardoor er beduidend minder g...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

 

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen...

Lees meer...
Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...