Vlinderplanten

De maanden mei en juni zijn de perfecte tijd om je tuin vol te zetten met planten. Wil jij genieten van een tuin vol vlinders? Dan is het nu de tijd om vlinderplanten in de tuin te zetten.

Weet je niet welke planten onder de vlinderplanten vallen? Wees gerust, ik help je handje zodat jij straks kunt genieten van een tuin vol vrolijke fladderaars. Onderstaand een top 5 met nectarplanten, je helpt hier vlinders, bijen en andere insecten mee een win win situatie dus.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

  1. Vlinderstruik – Buddleja Davidii

De naam zegt het al, deze plant trekt niet alleen vlinders aan maar is ook prachtig en kleurrijk voor in je tuin. Wanneer de plant in bloei staat, komt hij vol prachtige roze/ paarse bloempluimen. Die een speels en verwilderd effect geven. De plant is een gemakkelijke en winterharde plant. Daarnaast groeit de plant ook hard tot zo’n 2 tot 3 meter.

 

  1. Zonnehoed – Echinacea Purpurea

Een voordeel aan vlinderplanten is dat ze in prachtige kleuren en maten bloeien. Zo ook de zonnehoed, deze plant heeft prachtige lila/ roze bloemen met opvallende grote bruine knoppen. De plant bloeit van juli tot september, je hebt er dus de hele zomer plezier van!

 

  1. Hemelsleutel – Sedum Spectabile

De hemelsleutel is een vaste plant, die bloeit in de periode dat andere vaste planten wat minder mooi worden. Wat opvallend is aan deze plant is het grijsgroene blad. De bloem is er in verschillende kleuren, zoals wit, roze, rood en geel.

 

  1. IJzerhard – Verbena Bonariensis

De Verbena Bonariensis is geen vaste plant, maar een tweejarige vlinderplant. Het voordeel van deze plant is dat hij zichzelf uitzaait en dus verspreid, waardoor je er jaren plezier van kan hebben. De plant houdt ervan om in de zon te staan en trekt fladderende vrienden aan. De kleur van de bloemen is lila en deze bloeien tussen juli en september.

 

  1. Herfstaster – Aster Novi Belgii

Herfstasters geven een levendige kleur aan de tuin en lokken veel vlinders en bijen. Asters zijn verkrijgbaar in veel verschillende heldere kleuren en hebben lange bloeiperiode.

 

Misschien zijn het niet de eerste planten waar je bij nadenkt om te planten in je tuin! Maar probeer het is uit, de vlinderplanten zijn er in prachtige kleuren, soorten en maten en hebben een lange bloeiperiode. Daarnaast doe je vlinders, bijen en andere insecten er een groot plezier mee. En zeg nou zelf, hoe leuk is een tuin vol vrolijke, fladderende vrienden?

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Verse overvloed met de Italiaanse kruiden

Met verse kruiden wordt je keukenkunst gegarandeerd verfijnder. GroenRijk verkoopt een Italiaanse mix van rozemarijn, salie, tijm en lavendel die een geraffineerde smaak geven aan gerechten. Bovendien staan de plantjes mooi in potten in de keuken of op een eigen plek in de tuin.

 

Mediterrane smaakmakers

Met wat verse rozemarijn, tijm, salie en lavendel in je gerechten wordt je in een handomdraai een keukenmaestro. Deze k...

Lees meer...
Vroeg voorjaar met narcissen

Aan het einde van de winter haal je met de gele trompetjes van de Narcissus 'Tête-à-tête' het voorjaar alvast in huis. Zo hoef je niet lang te wachten om mooie, bloeiende narcissen te zien. GroenRijk verkoopt deze Narcissus 'Tête-à-tête' al in pot.

 

Hoofd in de wolken

De 'Tête-à-tête' is een narcis van ongeveer 15 tot 20 cm hoog met aan iedere stengel twee tot drie trompetjes. Je kunt wekenlang van dit zonnetje in huis g...

Lees meer...
Wat maakt mij éxtra mooi?

Medinilla’s, ofwel trosboemen zijn volgens ons al op zijn mooist. Maar een lichte douche geeft haar wel extra energie. Geregeld lichte nevel verlengt de bloei-periode, die toch al bijzonder lang is. Twee maanden lukt bij iedereen wel en zelfs vijf maanden is geen uitzondering. Die bloeitijd – november tot februari – is echt een sensatie. Per stengel piepen er wel honderden knalroze bloemetjes onder de schutbladen vandaan.

 

Medin...

Lees meer...