Vlinderplanten

De maanden mei en juni zijn de perfecte tijd om je tuin vol te zetten met planten. Wil jij genieten van een tuin vol vlinders? Dan is het nu de tijd om vlinderplanten in de tuin te zetten.

Weet je niet welke planten onder de vlinderplanten vallen? Wees gerust, ik help je handje zodat jij straks kunt genieten van een tuin vol vrolijke fladderaars. Onderstaand een top 5 met nectarplanten, je helpt hier vlinders, bijen en andere insecten mee een win win situatie dus.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

  1. Vlinderstruik – Buddleja Davidii

De naam zegt het al, deze plant trekt niet alleen vlinders aan maar is ook prachtig en kleurrijk voor in je tuin. Wanneer de plant in bloei staat, komt hij vol prachtige roze/ paarse bloempluimen. Die een speels en verwilderd effect geven. De plant is een gemakkelijke en winterharde plant. Daarnaast groeit de plant ook hard tot zo’n 2 tot 3 meter.

 

  1. Zonnehoed – Echinacea Purpurea

Een voordeel aan vlinderplanten is dat ze in prachtige kleuren en maten bloeien. Zo ook de zonnehoed, deze plant heeft prachtige lila/ roze bloemen met opvallende grote bruine knoppen. De plant bloeit van juli tot september, je hebt er dus de hele zomer plezier van!

 

  1. Hemelsleutel – Sedum Spectabile

De hemelsleutel is een vaste plant, die bloeit in de periode dat andere vaste planten wat minder mooi worden. Wat opvallend is aan deze plant is het grijsgroene blad. De bloem is er in verschillende kleuren, zoals wit, roze, rood en geel.

 

  1. IJzerhard – Verbena Bonariensis

De Verbena Bonariensis is geen vaste plant, maar een tweejarige vlinderplant. Het voordeel van deze plant is dat hij zichzelf uitzaait en dus verspreid, waardoor je er jaren plezier van kan hebben. De plant houdt ervan om in de zon te staan en trekt fladderende vrienden aan. De kleur van de bloemen is lila en deze bloeien tussen juli en september.

 

  1. Herfstaster – Aster Novi Belgii

Herfstasters geven een levendige kleur aan de tuin en lokken veel vlinders en bijen. Asters zijn verkrijgbaar in veel verschillende heldere kleuren en hebben lange bloeiperiode.

 

Misschien zijn het niet de eerste planten waar je bij nadenkt om te planten in je tuin! Maar probeer het is uit, de vlinderplanten zijn er in prachtige kleuren, soorten en maten en hebben een lange bloeiperiode. Daarnaast doe je vlinders, bijen en andere insecten er een groot plezier mee. En zeg nou zelf, hoe leuk is een tuin vol vrolijke, fladderende vrienden?

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...