Eerste hulp bij het maken van een Moederdagcadeau!

Door de vreemde tijd waar we nu in leven, worden er geen Moederdagcadeaus op de basisscholen geknutseld met de kinderen… Maar niet getreurd, wij hebben het perfecte (gemakkelijke) idee zodat jouw kindje een leuk Moederdagcadeau kan maken voor zijn of haar allerliefste moeder.

Wat heb je nodig?

 • Een terracotta- of orchideeënpotje
 • Watervaste stiften of -verf
 • Leuke plant voor in de pot
 • Creativiteit

Ga naar de GroenRijkvestiging bij jou in de buurt en zoek samen met je kindje een leuk terracottapot of effen orchideeënpotje uit. Kies daarna een mooie, kleurrijke plant (voor binnen of buiten).

Trek thuis de kasten open, om opzoek te gaan naar gekleurde (watervaste stiften) of verf. Alle benodigdheden op een rijtje? Dan kun je beginnen.

Begin met een leuke tekst op het potje te schrijven. Geen inspiratie? No worries hieronder staan een aantal voorbeelden:

 • Fijne Moederdag
 • Ik hou van jou
 • Jij bent de allerliefste
 • Voor de liefste mama
 • You Rock Mama
 • Love You
 • Sweetest Mom

Nu kun je rondom de tekst tekenen op het potje. Teken bijvoorbeeld bloemen, lieveheersbeestjes, vlinders, bijen en hartjes. Dit zijn gemakkelijke dingen om te tekenen en vullen de pot leuk op. Natuurlijk is het ook leuk om je kindje zijn creativiteit de vrije loop te laten gaan. Is het potje klaar? Zet dan de plant erin

Et voila! Je hebt een superleuk Moederdagcadeau in elkaar geknutseld. 
 

Liefs, 

Sanne

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beter leven met gezond groen

Kamerplanten zijn natuurlijke sfeermakers en sommigen hebben iets extra’s. Luchtzuiverende planten leveren namelijk een positieve bijdrage aan elke leefruimte. Dat ervaar je fysiek en mentaal. Wonen, werken, slapen en relaxen… het gaat allemaal beter met gezond groen. Luchtzuiverende kamerplanten hebben het meeste effect in de periode oktober tot en met maart. De meeste mensen houden dan ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten waardoor er beduidend minder g...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

 

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen...

Lees meer...
Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...