Eerste hulp bij het maken van een Moederdagcadeau!

Door de vreemde tijd waar we nu in leven, worden er geen Moederdagcadeaus op de basisscholen geknutseld met de kinderen… Maar niet getreurd, wij hebben het perfecte (gemakkelijke) idee zodat jouw kindje een leuk Moederdagcadeau kan maken voor zijn of haar allerliefste moeder.

Wat heb je nodig?

 • Een terracotta- of orchideeënpotje
 • Watervaste stiften of -verf
 • Leuke plant voor in de pot
 • Creativiteit

Ga naar de GroenRijkvestiging bij jou in de buurt en zoek samen met je kindje een leuk terracottapot of effen orchideeënpotje uit. Kies daarna een mooie, kleurrijke plant (voor binnen of buiten).

Trek thuis de kasten open, om opzoek te gaan naar gekleurde (watervaste stiften) of verf. Alle benodigdheden op een rijtje? Dan kun je beginnen.

Begin met een leuke tekst op het potje te schrijven. Geen inspiratie? No worries hieronder staan een aantal voorbeelden:

 • Fijne Moederdag
 • Ik hou van jou
 • Jij bent de allerliefste
 • Voor de liefste mama
 • You Rock Mama
 • Love You
 • Sweetest Mom

Nu kun je rondom de tekst tekenen op het potje. Teken bijvoorbeeld bloemen, lieveheersbeestjes, vlinders, bijen en hartjes. Dit zijn gemakkelijke dingen om te tekenen en vullen de pot leuk op. Natuurlijk is het ook leuk om je kindje zijn creativiteit de vrije loop te laten gaan. Is het potje klaar? Zet dan de plant erin

Et voila! Je hebt een superleuk Moederdagcadeau in elkaar geknutseld. 
 

Liefs, 

Sanne

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...