Eerste Hulp bij het starten van een moestuin

Eerste Hulp bij het starten van een moestuin

Het wordt steeds populairder in ons land om een eigen moestuin te hebben. Hoe leuk is het om je eigen groente en kruiden te telen en daarna te verwerken in bijvoorbeeld een gerecht. De hype rondom eigen eten verbouwen is nog nooit zo groot geweest. Wil jij graag een eigen moestuin starten, maar weet je niet waar te beginnen? Lees dan meer.

We beginnen bij het begin, waar ga je je moestuin plaatsen?
Een aantal factoren spelen hier mee, kies voor een plek waar je tussen de 6 en 8 uur zon hebt, want de meeste groenten hebben veel zon nodig. Zorg er ook voor dat je beschutting hebt, om zo de wind tegen te houden. Houdt hierbij wel rekening met de windrichtingen, omdat uit het Noorden de koudste lucht komt en de lucht uit het zuiden heb je nodig zodat je moestuin van de zon en de warme lucht kan genieten.

(tekst gaat door onder de foto)



Geen zon?
Heb jij weinig tot geen zon in de tuin of op je balkon? Niet getreurd er zijn een aantal groenten die minder zon nodig hebben. Dit zijn bijvoorbeeld de sla, spinazie, rucola en wortels, zij hebben tussen de 3 en 6 uur zon per dag nodig. Een moestuin hoeft niet per se veel ruimte in beslag te nemen. Zo kun je al een moestuin maken op een vierkante meter of gebruik je buitenpotten om je moestuin in aan te leggen.

Je start een moestuin na de vorstperiode in het voorjaar, het is nu dus de perfecte tijd om er mee te beginnen. Heb je gekozen waar je je moestuin gaat maken? Ga dan nadenken over de groenten die je in je moestuin wilt zaaien of planten. Er zijn een aantal makkelijke groentesoorten om mee te beginnen, dit zijn groenten zoals rucola, bonen en tomaten.

Indeling
Dan ga je bekijken hoe je de moestuin gaat indelen. Wij adviseren bijvoorbeeld om hem in te delen in vier vlakken. Verschillende vlakken voor bijvoorbeeld koolsoorten, bladgroenten, peulgewassen en knollen. Door de verdeling in vlakken zorg je ervoor dat de grond niet uitput.

Start met zaaien en laat de natuur zijn werk doen. Wanneer je dit doet en je verzorgt de planten met liefde moet het goed komen. Zorg voor een goede plek in de tuin en geschikte grond en heb geduld. Wacht tot het groeit en geef de planten voldoende water.


Liefs, 

Sanne

 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...