De perfecte planten voor de badkamer

De perfecte planten voor de badkamer

Een veel gestelde vraag: Welke planten zijn geschikt voor in de badkamer? De planten in de badkamer creëren net zoals bijvoorbeeld in de woonkamer, gezelligheid en sfeer. Daarnaast heb ik planten voor je uitgezocht die niet alleen sfeervol zijn, maar ook luchtzuiverend zijn in de badkamer. Benieuwd welke planten dit zijn? Lees dan verder.

De Graslelie - Chlorophytum
Dit is met stipt de nummer 1 in mijn makkelijke, perfecte, luchtzuiverende plant voor in de badkamer. De Graslelie geeft een speels effect met haar groen met wit gestreepte bladeren, de plant is voor elke interieurstijl geschikt. Hoe je de Graslelie verzorgt? Zet haar op een lichte plek in de badkamer, een beetje schaduw kan geen kwaad. Geef de plant twee keer per week een beetje water. Et Voila

(tekst gaat door onder de foto)


Philodendron Red Emerald
Een plant die niet direct bekend staat als een plant die geschikt is voor de badkamer. Echter is deze Philodendron wel degelijk geschikt voor de badkamer. De plant is zelfs super luchtzuiverend en is makkelijk in verzorging. De plant heeft mooie, grote glanzende bladeren en kan in ieder interieur haar draai vinden. De Philodendron staat graag in de schaduw en heeft zo af en toe een klein beetje water nodig.

(tekst gaat door onder de foto)


De Blauwvaren – Phlebodium
Wil je een keer iets anders? Kies dan voor de Blauwvaren, deze leuke, speelse plant is een leuke eyecatcher in je badkamer. De plant heeft een grijsblauw blad, het blad kan groeien in verschillende vormen zoals langwerpig of juist krullerig. Ook is de plant luchtzuiverend en staat graag in het daglicht. Een keer in de week een beetje water is voldoende.

(tekst gaat door onder de foto)


Voor welke plant ga jij? Of welke plant staat op dit moment in jou badkamer te shinen?

Laat het ons weten…

Groeten, 

Sanne

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Verse overvloed met de Italiaanse kruiden

Met verse kruiden wordt je keukenkunst gegarandeerd verfijnder. GroenRijk verkoopt een Italiaanse mix van rozemarijn, salie, tijm en lavendel die een geraffineerde smaak geven aan gerechten. Bovendien staan de plantjes mooi in potten in de keuken of op een eigen plek in de tuin.

 

Mediterrane smaakmakers

Met wat verse rozemarijn, tijm, salie en lavendel in je gerechten wordt je in een handomdraai een keukenmaestro. Deze k...

Lees meer...
Vroeg voorjaar met narcissen

Aan het einde van de winter haal je met de gele trompetjes van de Narcissus 'Tête-à-tête' het voorjaar alvast in huis. Zo hoef je niet lang te wachten om mooie, bloeiende narcissen te zien. GroenRijk verkoopt deze Narcissus 'Tête-à-tête' al in pot.

 

Hoofd in de wolken

De 'Tête-à-tête' is een narcis van ongeveer 15 tot 20 cm hoog met aan iedere stengel twee tot drie trompetjes. Je kunt wekenlang van dit zonnetje in huis g...

Lees meer...
Wat maakt mij éxtra mooi?

Medinilla’s, ofwel trosboemen zijn volgens ons al op zijn mooist. Maar een lichte douche geeft haar wel extra energie. Geregeld lichte nevel verlengt de bloei-periode, die toch al bijzonder lang is. Twee maanden lukt bij iedereen wel en zelfs vijf maanden is geen uitzondering. Die bloeitijd – november tot februari – is echt een sensatie. Per stengel piepen er wel honderden knalroze bloemetjes onder de schutbladen vandaan.

 

Medin...

Lees meer...