De perfecte planten voor de badkamer

De perfecte planten voor de badkamer

Een veel gestelde vraag: Welke planten zijn geschikt voor in de badkamer? De planten in de badkamer creëren net zoals bijvoorbeeld in de woonkamer, gezelligheid en sfeer. Daarnaast heb ik planten voor je uitgezocht die niet alleen sfeervol zijn, maar ook luchtzuiverend zijn in de badkamer. Benieuwd welke planten dit zijn? Lees dan verder.

De Graslelie - Chlorophytum
Dit is met stipt de nummer 1 in mijn makkelijke, perfecte, luchtzuiverende plant voor in de badkamer. De Graslelie geeft een speels effect met haar groen met wit gestreepte bladeren, de plant is voor elke interieurstijl geschikt. Hoe je de Graslelie verzorgt? Zet haar op een lichte plek in de badkamer, een beetje schaduw kan geen kwaad. Geef de plant twee keer per week een beetje water. Et Voila

(tekst gaat door onder de foto)


Philodendron Red Emerald
Een plant die niet direct bekend staat als een plant die geschikt is voor de badkamer. Echter is deze Philodendron wel degelijk geschikt voor de badkamer. De plant is zelfs super luchtzuiverend en is makkelijk in verzorging. De plant heeft mooie, grote glanzende bladeren en kan in ieder interieur haar draai vinden. De Philodendron staat graag in de schaduw en heeft zo af en toe een klein beetje water nodig.

(tekst gaat door onder de foto)


De Blauwvaren – Phlebodium
Wil je een keer iets anders? Kies dan voor de Blauwvaren, deze leuke, speelse plant is een leuke eyecatcher in je badkamer. De plant heeft een grijsblauw blad, het blad kan groeien in verschillende vormen zoals langwerpig of juist krullerig. Ook is de plant luchtzuiverend en staat graag in het daglicht. Een keer in de week een beetje water is voldoende.

(tekst gaat door onder de foto)


Voor welke plant ga jij? Of welke plant staat op dit moment in jou badkamer te shinen?

Laat het ons weten…

Groeten, 

Sanne

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...
Hangertje hangertje aan de wand...

… wie is je allermooiste plant? Bij GroenRijk zijn deze week weer diverse wandhangers binnengekomen. Ze zijn goed gevuld met divers perkgoed, zoals Vlijtig Liesje, Lobelia en Calibrachoa. Ook zijn er schitterende hangers met een combinatie van verschillende bloeiers. Waar de Bacopa rijkelijk over de rand gutst, zoekt de Verbena juist weer de hoogte op. Dat geeft het speelse effect waar een zomertuin om vraagt!

 

Snel kleur aan de...

Lees meer...
Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...