Blog van Sanne: groene voornemens

Blog van Sanne: groene voornemens

Een nieuw jaar is begonnen, en voor vele komen daar ‘groene voornemens’ bij kijken. Als beginnend plantenliefhebber kunnen we elkaar de hand schudden over het volgende: Je koopt vol goede moed een plant, waar je zeer content mee bent. Je loopt door het tuincentrum en hebt eigenlijk geen idee wat voor plant je koopt.

Je gaat er maar van uit dat het je gaat lukken om deze groene vriend in leven te houden. Helaas blijkt deze missie binnen een maand al niet volbracht te zijn… Planten hebben verschillende wensen, zoals wij mensen. Ben je een beginnend plantliefhebber? Begin dan ook met een plant die makkelijk te onderhouden is. 

Welke planten zijn dan gemakkelijk om te onderhouden?
De eerste tip die ik kan geven is; Kijk naar de bladeren van de plant. Heeft de plant kleine fragiele blaadjes? Dan is dit voor jou op dit moment een no go. Ze verdampen het vocht sneller waardoor ze eerder water nodig hebben dan een plant met een zeer stevig blad. Een plant met een groot, stevig blad en stam houdt langer vocht vast en zijn dus gemakkelijker in onderhoud. 

Alle planten hebben onderhoud en liefde nodig, ja zelfs de cactus. De belangrijkste factoren bij het onderhouden van een plant zijn water en licht. Geef de plant pas water wanneer de aarde niet meer nat aanvoelt. Een keer per week water geven is vaak al meer dan voldoende. 

Een aantal planten die perfect zijn voor beginnende liefhebbers:

1.De Sanseveria 
2.De Yucca
3.De Draceana
4.De cactus
5.De Rhipsalis
6.De graslelie
7.De pannenkoekplant

 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nordmann-spar: kampioen onder de kerstbomen

Steeds meer mensen halen een levende kerstboom in huis. Als je zo lang mogelijk wilt genieten van groene takken, is de Nordmann-spar een echte aanrader. Bij GroenRijk vind je deze absolute topper nu volop!

...Lees meer...
Vogelvoerhanger: Help vogels in de winter

Merels, meesjes, mussen en roodborstjes kunnen je hulp goed gebruiken in de winter. Zoeken naar voedsel kost veel energie en in de koude wintermaanden kan het voor vogels moeilijk zijn om voldoende voedsel te vinden. Gelukkig kunnen we hen een handje helpen door ze bij te voeren. Verder hebben we nog meer tips om in de herfst én in de winter van je vogelrijke tuin te genieten!

Pinda’s

Pinda's moeten een hoog oliegehalte hebben. Hoe m...

Lees meer...
Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

 

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoa...

Lees meer...