Blog van Sanne: groene voornemens

Blog van Sanne: groene voornemens

Een nieuw jaar is begonnen, en voor vele komen daar ‘groene voornemens’ bij kijken. Als beginnend plantenliefhebber kunnen we elkaar de hand schudden over het volgende: Je koopt vol goede moed een plant, waar je zeer content mee bent. Je loopt door het tuincentrum en hebt eigenlijk geen idee wat voor plant je koopt.

Je gaat er maar van uit dat het je gaat lukken om deze groene vriend in leven te houden. Helaas blijkt deze missie binnen een maand al niet volbracht te zijn… Planten hebben verschillende wensen, zoals wij mensen. Ben je een beginnend plantliefhebber? Begin dan ook met een plant die makkelijk te onderhouden is. 

Welke planten zijn dan gemakkelijk om te onderhouden?
De eerste tip die ik kan geven is; Kijk naar de bladeren van de plant. Heeft de plant kleine fragiele blaadjes? Dan is dit voor jou op dit moment een no go. Ze verdampen het vocht sneller waardoor ze eerder water nodig hebben dan een plant met een zeer stevig blad. Een plant met een groot, stevig blad en stam houdt langer vocht vast en zijn dus gemakkelijker in onderhoud. 

Alle planten hebben onderhoud en liefde nodig, ja zelfs de cactus. De belangrijkste factoren bij het onderhouden van een plant zijn water en licht. Geef de plant pas water wanneer de aarde niet meer nat aanvoelt. Een keer per week water geven is vaak al meer dan voldoende. 

Een aantal planten die perfect zijn voor beginnende liefhebbers:

1.De Sanseveria 
2.De Yucca
3.De Draceana
4.De cactus
5.De Rhipsalis
6.De graslelie
7.De pannenkoekplant

 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...
Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Rosa Tantau Premium is een collectie van unieke rozensoorten die vooral opvallen door een veelheid aan grote, dichtgevulde, sierlijke bloemen die lang doorbloeien en vaak ook nog heerlijk geuren!

 

Op het hoogste niveau

Glanzend donkergroen blad, een mooie, bossige groeiwijze en opvallend veel grote en dichtgevulde bloemen: dat is de Rosa Tantau. Deze bijzondere rozen zijn gekweekt door de wereldberoemde teler Rosen Tanta...

Lees meer...
Portulaca in hangpot: een waterval aan zomerse kleuren

De dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur, zijn er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan. 

 

Feestelijke aankleding 

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenw...

Lees meer...