Blog van Sanne: groene voornemens

Blog van Sanne: groene voornemens

Een nieuw jaar is begonnen, en voor vele komen daar ‘groene voornemens’ bij kijken. Als beginnend plantenliefhebber kunnen we elkaar de hand schudden over het volgende: Je koopt vol goede moed een plant, waar je zeer content mee bent. Je loopt door het tuincentrum en hebt eigenlijk geen idee wat voor plant je koopt.

Je gaat er maar van uit dat het je gaat lukken om deze groene vriend in leven te houden. Helaas blijkt deze missie binnen een maand al niet volbracht te zijn… Planten hebben verschillende wensen, zoals wij mensen. Ben je een beginnend plantliefhebber? Begin dan ook met een plant die makkelijk te onderhouden is. 

Welke planten zijn dan gemakkelijk om te onderhouden?
De eerste tip die ik kan geven is; Kijk naar de bladeren van de plant. Heeft de plant kleine fragiele blaadjes? Dan is dit voor jou op dit moment een no go. Ze verdampen het vocht sneller waardoor ze eerder water nodig hebben dan een plant met een zeer stevig blad. Een plant met een groot, stevig blad en stam houdt langer vocht vast en zijn dus gemakkelijker in onderhoud. 

Alle planten hebben onderhoud en liefde nodig, ja zelfs de cactus. De belangrijkste factoren bij het onderhouden van een plant zijn water en licht. Geef de plant pas water wanneer de aarde niet meer nat aanvoelt. Een keer per week water geven is vaak al meer dan voldoende. 

Een aantal planten die perfect zijn voor beginnende liefhebbers:

1.De Sanseveria 
2.De Yucca
3.De Draceana
4.De cactus
5.De Rhipsalis
6.De graslelie
7.De pannenkoekplant

 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De metamorfose van Hydrangea paniculata

De meeste bloemen van de Hydrangea paniculata veranderen van kleur tijdens het bloeiseizoen! Deze compacte hortensia’s staan niet alleen prachtig in je tuin, maar passen ook mooi in een pot op je terras of balkon!

...Lees meer...
Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
Zonnehoed voor zomerse dagen

Aan het wat uitstekende oranje hart en zijn iets naar beneden hangende blaadjes zie je gelijk waarom de Echinacea purpurea de Nederlandse naam zonnehoed heeft gekregen. Deze stevige zomerbloeier met personality houdt van lekker bakken in de zon en straalt minstens twee maanden lang.

...Lees meer...