Blog van Sanne: groene voornemens

Blog van Sanne: groene voornemens

Een nieuw jaar is begonnen, en voor vele komen daar ‘groene voornemens’ bij kijken. Als beginnend plantenliefhebber kunnen we elkaar de hand schudden over het volgende: Je koopt vol goede moed een plant, waar je zeer content mee bent. Je loopt door het tuincentrum en hebt eigenlijk geen idee wat voor plant je koopt.

Je gaat er maar van uit dat het je gaat lukken om deze groene vriend in leven te houden. Helaas blijkt deze missie binnen een maand al niet volbracht te zijn… Planten hebben verschillende wensen, zoals wij mensen. Ben je een beginnend plantliefhebber? Begin dan ook met een plant die makkelijk te onderhouden is. 

Welke planten zijn dan gemakkelijk om te onderhouden?
De eerste tip die ik kan geven is; Kijk naar de bladeren van de plant. Heeft de plant kleine fragiele blaadjes? Dan is dit voor jou op dit moment een no go. Ze verdampen het vocht sneller waardoor ze eerder water nodig hebben dan een plant met een zeer stevig blad. Een plant met een groot, stevig blad en stam houdt langer vocht vast en zijn dus gemakkelijker in onderhoud. 

Alle planten hebben onderhoud en liefde nodig, ja zelfs de cactus. De belangrijkste factoren bij het onderhouden van een plant zijn water en licht. Geef de plant pas water wanneer de aarde niet meer nat aanvoelt. Een keer per week water geven is vaak al meer dan voldoende. 

Een aantal planten die perfect zijn voor beginnende liefhebbers:

1.De Sanseveria 
2.De Yucca
3.De Draceana
4.De cactus
5.De Rhipsalis
6.De graslelie
7.De pannenkoekplant

 

Tags:

Bezoek de webwinkel

Bestel hier lokaal!