Peperomia Hovaria

Peperomia Hovaria

Peperomia Hovaria, totaal anders dan de bekende Peperomia’s! Deze nieuwe Peperomia is succulent-achtig met dikke stelen en dikke bladeren. Hierin kan de plant vocht opslaan voor drogere tijden voor als hij eens een paar weken zonder zit, zoals tijdens een vakantie. De bladeren voelen superzacht aan! Je zou hem ook de knuffel-peperomia kunnen noemen. Zijscheuten onderaan de plant groeien in de breedte min of meer horizontaal uit.

Water geven 
De plant kan gerust 3 weken zonder water en 4-5 weken overleeft hij zeker ook alleen zie je na gemiddeld 2-3 weken wel aan hem dat ie weer water wil en dan is de sierwaarde minder door de wat hangende bladeren. Maar na een gietbeurt is de plant binnen 24 uur weer tip-top. Heel makkelijk te verzorgen dus en ook weinig te duchten van veel voorkomende plaaginsecten als trips, spint en bladluis. Let wel op wolluis.
 
Potgrond
Als je ervoor kiest de potgrond alleen van bovenaf water te geven, dan zul je elke week wel wat moeten geven. Door de stenen pot droogt de potgrond vrij snel weer uit, wat heel goed is voor de plant. Wil je een paar weken zonder gedoe, vul dan een emmer met water en dompel de hele pot erin onder water gedurende 3 minuten en laat de pot daarna goed uitlekken voordat je hem terug zet op de bijgeleverde schotel. Op deze manier hoef je in de zomer maar eens in de 2-3 weken en in de winter maar eens in de 3 tot 5 weken water te geven. Eenmaal per 2 maanden plantenvoeding doseren is voldoende.
 
Temperatuur
Houd in de winter de temperatuur op tenminste 15 graden Celsius. Onderweg van tuincentrum naar de huiskamer doet hij overigens niet moeilijk over een paar uur 5 graden Celsius. In de zomer heeft Peperomia Hovaria geen enkel probleem met temperaturen tot 40 graden, zolang de plant maar niet in de volle zon staat en voldoende water heeft. Een vensterbank op het Oosten of Westen is een prima standplaats en de plant mag ook gerust wat verder van het raam af staan. Het enige dat echt belangrijk is: geen volle zon op het Zuiden maar ook geen donkere hoek in de kamer.
 
Deze nieuwe Peperomia is gekweekt in een 16cm roodstenen rozenpot en wordt afgeleverd met bijpassende schotel en etiket. Totale hoogte is 60-65cm.
 
In de gehele teelt van dit product, van het maken van de stekken tot en met het eindproduct, zijn geen insecticiden, fungiciden of groeiremmers toegepast. Hierdoor kunnen we spreken van een bijzonder duurzame plant. Door hergebruik van gietwater uit andere teelten kunnen overigens wel minieme hoeveelheden van dit soort middelen in de plant teruggevonden worden.
 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...