Peperomia Hovaria

Peperomia Hovaria

Peperomia Hovaria, totaal anders dan de bekende Peperomia’s! Deze nieuwe Peperomia is succulent-achtig met dikke stelen en dikke bladeren. Hierin kan de plant vocht opslaan voor drogere tijden voor als hij eens een paar weken zonder zit, zoals tijdens een vakantie. De bladeren voelen superzacht aan! Je zou hem ook de knuffel-peperomia kunnen noemen. Zijscheuten onderaan de plant groeien in de breedte min of meer horizontaal uit.

Water geven 
De plant kan gerust 3 weken zonder water en 4-5 weken overleeft hij zeker ook alleen zie je na gemiddeld 2-3 weken wel aan hem dat ie weer water wil en dan is de sierwaarde minder door de wat hangende bladeren. Maar na een gietbeurt is de plant binnen 24 uur weer tip-top. Heel makkelijk te verzorgen dus en ook weinig te duchten van veel voorkomende plaaginsecten als trips, spint en bladluis. Let wel op wolluis.
 
Potgrond
Als je ervoor kiest de potgrond alleen van bovenaf water te geven, dan zul je elke week wel wat moeten geven. Door de stenen pot droogt de potgrond vrij snel weer uit, wat heel goed is voor de plant. Wil je een paar weken zonder gedoe, vul dan een emmer met water en dompel de hele pot erin onder water gedurende 3 minuten en laat de pot daarna goed uitlekken voordat je hem terug zet op de bijgeleverde schotel. Op deze manier hoef je in de zomer maar eens in de 2-3 weken en in de winter maar eens in de 3 tot 5 weken water te geven. Eenmaal per 2 maanden plantenvoeding doseren is voldoende.
 
Temperatuur
Houd in de winter de temperatuur op tenminste 15 graden Celsius. Onderweg van tuincentrum naar de huiskamer doet hij overigens niet moeilijk over een paar uur 5 graden Celsius. In de zomer heeft Peperomia Hovaria geen enkel probleem met temperaturen tot 40 graden, zolang de plant maar niet in de volle zon staat en voldoende water heeft. Een vensterbank op het Oosten of Westen is een prima standplaats en de plant mag ook gerust wat verder van het raam af staan. Het enige dat echt belangrijk is: geen volle zon op het Zuiden maar ook geen donkere hoek in de kamer.
 
Deze nieuwe Peperomia is gekweekt in een 16cm roodstenen rozenpot en wordt afgeleverd met bijpassende schotel en etiket. Totale hoogte is 60-65cm.
 
In de gehele teelt van dit product, van het maken van de stekken tot en met het eindproduct, zijn geen insecticiden, fungiciden of groeiremmers toegepast. Hierdoor kunnen we spreken van een bijzonder duurzame plant. Door hergebruik van gietwater uit andere teelten kunnen overigens wel minieme hoeveelheden van dit soort middelen in de plant teruggevonden worden.
 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

SOLANUM JASMINOIDES – BLOEMENSLINGERS IN VOLLE VAART

Op zoek naar een vrolijke klimmer die je tuin of balkon in een bloemenzee verandert? Dan zit je met de Solanum jasminoides helemaal goed. Deze energieke klimplant bloeit van de vroege zomer tot ver in de herfst met een waterval aan witte of lichtblauwe bloemen. Geef ‘m iets om in te klimmen, en hij slingert zich er fluitend omheen.

 

Een snelle groeier met stijl

De Solanum jasminoides – ook wel klimmende nachtschade genoe...

Lees meer...
Mandeville – de zomer zélf in een plant!

Zodra de temperatuur boven de 12 graden kruipt, wordt de Mandeville wakker. En hóe! Vanaf april staat ze in het tuincentrum te stralen, helemaal klaar voor een nieuw seizoen vol bloemen. Zet haar op een lekker plekje in de zon (of halfschaduw) en laat je verrassen door haar tropische flair. Al een idee waar jij haar neer gaat zetten?

Ook bekend als...

De naam Mandeville zegt je misschien niet direct iets, maar wat dacht je van Diplad...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers ontwi...

Lees meer...