Peperomia Hovaria

Peperomia Hovaria

Peperomia Hovaria, totaal anders dan de bekende Peperomia’s! Deze nieuwe Peperomia is succulent-achtig met dikke stelen en dikke bladeren. Hierin kan de plant vocht opslaan voor drogere tijden voor als hij eens een paar weken zonder zit, zoals tijdens een vakantie. De bladeren voelen superzacht aan! Je zou hem ook de knuffel-peperomia kunnen noemen. Zijscheuten onderaan de plant groeien in de breedte min of meer horizontaal uit.

Water geven 
De plant kan gerust 3 weken zonder water en 4-5 weken overleeft hij zeker ook alleen zie je na gemiddeld 2-3 weken wel aan hem dat ie weer water wil en dan is de sierwaarde minder door de wat hangende bladeren. Maar na een gietbeurt is de plant binnen 24 uur weer tip-top. Heel makkelijk te verzorgen dus en ook weinig te duchten van veel voorkomende plaaginsecten als trips, spint en bladluis. Let wel op wolluis.
 
Potgrond
Als je ervoor kiest de potgrond alleen van bovenaf water te geven, dan zul je elke week wel wat moeten geven. Door de stenen pot droogt de potgrond vrij snel weer uit, wat heel goed is voor de plant. Wil je een paar weken zonder gedoe, vul dan een emmer met water en dompel de hele pot erin onder water gedurende 3 minuten en laat de pot daarna goed uitlekken voordat je hem terug zet op de bijgeleverde schotel. Op deze manier hoef je in de zomer maar eens in de 2-3 weken en in de winter maar eens in de 3 tot 5 weken water te geven. Eenmaal per 2 maanden plantenvoeding doseren is voldoende.
 
Temperatuur
Houd in de winter de temperatuur op tenminste 15 graden Celsius. Onderweg van tuincentrum naar de huiskamer doet hij overigens niet moeilijk over een paar uur 5 graden Celsius. In de zomer heeft Peperomia Hovaria geen enkel probleem met temperaturen tot 40 graden, zolang de plant maar niet in de volle zon staat en voldoende water heeft. Een vensterbank op het Oosten of Westen is een prima standplaats en de plant mag ook gerust wat verder van het raam af staan. Het enige dat echt belangrijk is: geen volle zon op het Zuiden maar ook geen donkere hoek in de kamer.
 
Deze nieuwe Peperomia is gekweekt in een 16cm roodstenen rozenpot en wordt afgeleverd met bijpassende schotel en etiket. Totale hoogte is 60-65cm.
 
In de gehele teelt van dit product, van het maken van de stekken tot en met het eindproduct, zijn geen insecticiden, fungiciden of groeiremmers toegepast. Hierdoor kunnen we spreken van een bijzonder duurzame plant. Door hergebruik van gietwater uit andere teelten kunnen overigens wel minieme hoeveelheden van dit soort middelen in de plant teruggevonden worden.
 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De metamorfose van Hydrangea paniculata

De meeste bloemen van de Hydrangea paniculata veranderen van kleur tijdens het bloeiseizoen! Deze compacte hortensia’s staan niet alleen prachtig in je tuin, maar passen ook mooi in een pot op je terras of balkon!

...Lees meer...
Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
Zonnehoed voor zomerse dagen

Aan het wat uitstekende oranje hart en zijn iets naar beneden hangende blaadjes zie je gelijk waarom de Echinacea purpurea de Nederlandse naam zonnehoed heeft gekregen. Deze stevige zomerbloeier met personality houdt van lekker bakken in de zon en straalt minstens twee maanden lang.

...Lees meer...