Baden in hortensia's

Baden in hortensia's

Baden in het groen is de plantentrend die je steeds vaker ziet. Je omringt je dan met heel veel planten en ervaart de rustgevende werking van groen. Zo voel je je weer helemaal in balans. Om een compleet oerwoud in huis te halen, is wellicht iets te veel van het goede maar je kunt natuurlijk wel een fijn wellnessplekje creëren met een aantal planten. De kamerhortensia mag daarbij niet ontbreken. Want behalve mooie bloemen heeft deze kamerplant ook positieve invloed op de gezondheid. En de hortensia style je ook heel eenvoudig in eigentijdse interieurs. Het nieuwe seizoen van de kamerhortensia start in februari.

Gezond
In de wintermaanden heb je vaak last van droge lucht in huis. Dat kan klachten opleveren zoals droge huid, hoofdpijn, droge ogen of neus- en keelproblemen. Zet om de luchtvochtigheid te verbeteren een paar kamerhortensia’s in huis! Praktijktesten van Fytagoras Plant Science uit Leiden hebben aangetoond dat hortensia als kamerplant de luchtvochtigheid het best verbetert. Dat gaat als volgt: het gietwater wordt via de wortels opgenomen en weer door de bladeren afgegeven aan de lucht. Juist omdat de kamerhortensia veel water drinkt, is de verdamping zeer hoog.

Groene rust
Het leven is al druk genoeg daarom is het fijn een stilte plekje in huis te creëren waar je kunt onthaasten. Gebruik in het interieur geen kakafonie aan kleuren, maar juist zachte tinten, eenheid en ronde vormen. Pastelkleurige hortensia’s zijn ideaal vanwege hun kalmerende uitstraling en bolvormige bloemen. Leg de telefoon of tablet even opzij, schenk een kop thee in en kom helemaal tot rust.

Groene energie
Een thuiswellness kan ook kleurrijk en gevarieerd zijn. Dat bezorgt je een open-mind doordat je een omgeving vol diversiteit creëert. Combineer bijvoorbeeld accessoires en materialen uit verschillende culturen, landen of tijdsperioden met elkaar. In de eigentijdse, folkloristisch interieurtrend verdienen hortensia’s in heldere kleuren een plaats. Zet de plant in Mediterraan of Aziatisch aardewerk of omkleed de pot met dessinrijke stof. Het resultaat: nieuwe groene energie!

Verzorging
De kamerhortensia kun je het beste op een lichte plek zetten, maar liever niet in de volle zon. Belangrijkste verzorgingstip is: regelmatig watergeven. Als de grond licht vochtig aanvoelt, hoef je geen water te geven. Is de grond droog? Geef een flinke slok water. Voor optimale bloei voeg je eens in de twee weken vloeibare plantenvoeding aan het gietwater toe.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De metamorfose van Hydrangea paniculata

De meeste bloemen van de Hydrangea paniculata veranderen van kleur tijdens het bloeiseizoen! Deze compacte hortensia’s staan niet alleen prachtig in je tuin, maar passen ook mooi in een pot op je terras of balkon!

...Lees meer...
Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
Zonnehoed voor zomerse dagen

Aan het wat uitstekende oranje hart en zijn iets naar beneden hangende blaadjes zie je gelijk waarom de Echinacea purpurea de Nederlandse naam zonnehoed heeft gekregen. Deze stevige zomerbloeier met personality houdt van lekker bakken in de zon en straalt minstens twee maanden lang.

...Lees meer...