Munt: de antispinnenplant

Munt: de antispinnenplant

Bang voor spinnen? Ik wil je niet banger maken, maar wist je dat er volgens onderzoek meer dan 1500 spinnen door je huis kruipen?! Ja ik weet het ik schrok er ook van. Maar de oplossing is nabij, want dankzij deze plant heb je nooit meer spinnen in huis.

Spinnen… Je vindt ze eng of je vindt ze doodeng. Ik begrijp dat als geen ander, want als ik een spin zie en ik ben alleen thuis bel ik mijn vriend of vader en die moeten hem weg komen halen. Nee no way ik doe echt geen oog dicht met zo’n achtpotige 'vriend' in huis.

Deze plant wordt je nieuwe beste vriend, als jij wel eens last hebt van spinnen in huis: de muntplant! Ja je leest het goed, spinnen hebben namelijk een hekel aan de geur van munt. En wees niet bang, want de munt plant is een natuurlijke vijand voor de spin.

Een andere leuke bijkomstigheid is dat je heerlijke muntthee kunt zetten van je muntplant. Spot jij een enge spin in huis? Zet dan een kopje muntthee, of leg wat gekneusde muntblaadjes op een bordje, de spin zal binnen een mum van tijd verdwenen zijn uit je huis. Ben je nu echt panisch van spinnen, dan kun je er ook voor kiezen om hier en daar wat muntplanten door je huis te verspreiden.

Groeten, Sanne


*Rent naar GroenRijk en zet heel het huis vol muntplanten.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...