Munt: de antispinnenplant

Munt: de antispinnenplant

Bang voor spinnen? Ik wil je niet banger maken, maar wist je dat er volgens onderzoek meer dan 1500 spinnen door je huis kruipen?! Ja ik weet het ik schrok er ook van. Maar de oplossing is nabij, want dankzij deze plant heb je nooit meer spinnen in huis.

Spinnen… Je vindt ze eng of je vindt ze doodeng. Ik begrijp dat als geen ander, want als ik een spin zie en ik ben alleen thuis bel ik mijn vriend of vader en die moeten hem weg komen halen. Nee no way ik doe echt geen oog dicht met zo’n achtpotige 'vriend' in huis.

Deze plant wordt je nieuwe beste vriend, als jij wel eens last hebt van spinnen in huis: de muntplant! Ja je leest het goed, spinnen hebben namelijk een hekel aan de geur van munt. En wees niet bang, want de munt plant is een natuurlijke vijand voor de spin.

Een andere leuke bijkomstigheid is dat je heerlijke muntthee kunt zetten van je muntplant. Spot jij een enge spin in huis? Zet dan een kopje muntthee, of leg wat gekneusde muntblaadjes op een bordje, de spin zal binnen een mum van tijd verdwenen zijn uit je huis. Ben je nu echt panisch van spinnen, dan kun je er ook voor kiezen om hier en daar wat muntplanten door je huis te verspreiden.

Groeten, Sanne


*Rent naar GroenRijk en zet heel het huis vol muntplanten.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
Zonnehoed voor zomerse dagen

Aan het wat uitstekende oranje hart en zijn iets naar beneden hangende blaadjes zie je gelijk waarom de Echinacea purpurea de Nederlandse naam zonnehoed heeft gekregen. Deze stevige zomerbloeier met personality houdt van lekker bakken in de zon en straalt minstens twee maanden lang.

...Lees meer...
Hibiscus Suniq XXL: extreme eyecatcher

Extreem grote tropisch ogende bloemen sieren de Hibiscus Suniq XXL vanaf half juli. Deze kleurige heester is een absoluut pronkstuk in je tuin en staat perfect in een bak of pot op je terras.

Gigantische bloemen

Oorspronkelijk komt de Hibiscus overal in de wereld in zowel tropische als subtropische streken voor. Vooral bekend zijn de tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) of altheastruik en natuurlijk de Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensi...

Lees meer...