Munt: de antispinnenplant

Munt: de antispinnenplant

Bang voor spinnen? Ik wil je niet banger maken, maar wist je dat er volgens onderzoek meer dan 1500 spinnen door je huis kruipen?! Ja ik weet het ik schrok er ook van. Maar de oplossing is nabij, want dankzij deze plant heb je nooit meer spinnen in huis.

Spinnen… Je vindt ze eng of je vindt ze doodeng. Ik begrijp dat als geen ander, want als ik een spin zie en ik ben alleen thuis bel ik mijn vriend of vader en die moeten hem weg komen halen. Nee no way ik doe echt geen oog dicht met zo’n achtpotige 'vriend' in huis.

Deze plant wordt je nieuwe beste vriend, als jij wel eens last hebt van spinnen in huis: de muntplant! Ja je leest het goed, spinnen hebben namelijk een hekel aan de geur van munt. En wees niet bang, want de munt plant is een natuurlijke vijand voor de spin.

Een andere leuke bijkomstigheid is dat je heerlijke muntthee kunt zetten van je muntplant. Spot jij een enge spin in huis? Zet dan een kopje muntthee, of leg wat gekneusde muntblaadjes op een bordje, de spin zal binnen een mum van tijd verdwenen zijn uit je huis. Ben je nu echt panisch van spinnen, dan kun je er ook voor kiezen om hier en daar wat muntplanten door je huis te verspreiden.

Groeten, Sanne


*Rent naar GroenRijk en zet heel het huis vol muntplanten.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beter leven met gezond groen

Kamerplanten zijn natuurlijke sfeermakers en sommigen hebben iets extra’s. Luchtzuiverende planten leveren namelijk een positieve bijdrage aan elke leefruimte. Dat ervaar je fysiek en mentaal. Wonen, werken, slapen en relaxen… het gaat allemaal beter met gezond groen. Luchtzuiverende kamerplanten hebben het meeste effect in de periode oktober tot en met maart. De meeste mensen houden dan ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten waardoor er beduidend minder g...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

 

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen...

Lees meer...
Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...