Een boom vol fruit

Een boom vol fruit

Het is heerlijk om fris en gezond fruit te eten in de zomer, helemaal als je het zelf hebt gekweekt. De fruitbomen weet je al vele jaren te vinden bij GroenRijk, maar zo af en toe verschijnen er speciale soorten.

Wist je dat je fruitbomen hebt met meerdere soorten aan één boom? Deze familiefruitbomen zijn bijzondere bomen, want aan iedere tak groeit  een ander fruitras.  Zo heeft één boom vijf verschillende fruitrassen en kun je tegelijk  genieten van de  verschillende smaken. Bijvoorbeeld vijf soorten appels of vijf soorten kersen.

Vind je het leuk om zelf eten te maken in de tuin? Ook voor andere gelegenheden kan je eten uit de tuin kweken. Wat dacht je bijvoorbeeld van kruiden voor de barbecue?

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vroeg voorjaar met narcissen

Aan het einde van de winter haal je met de gele trompetjes van de Narcissus 'Tête-à-tête' het voorjaar alvast in huis. Zo hoef je niet lang te wachten om mooie, bloeiende narcissen te zien. GroenRijk verkoopt deze Narcissus 'Tête-à-tête' al in pot.

 

Hoofd in de wolken

De 'Tête-à-tête' is een narcis van ongeveer 15 tot 20 cm hoog met aan iedere stengel twee tot drie trompetjes. Je kunt wekenlang van dit zonnetje in huis g...

Lees meer...
Wat maakt mij éxtra mooi?

Medinilla’s, ofwel trosboemen zijn volgens ons al op zijn mooist. Maar een lichte douche geeft haar wel extra energie. Geregeld lichte nevel verlengt de bloei-periode, die toch al bijzonder lang is. Twee maanden lukt bij iedereen wel en zelfs vijf maanden is geen uitzondering. Die bloeitijd – november tot februari – is echt een sensatie. Per stengel piepen er wel honderden knalroze bloemetjes onder de schutbladen vandaan.

 

Medin...

Lees meer...
Primula, de vroege vogel in de tuin

De bloemstengels van de Primula acaulis lijken enigszins op sleutels. Tenminste als je een sleutel met de baard in de lucht steekt. Dat is één verklaring voor de naam Sleutelbloem. Ook is er de legende die verhaalt over Petrus. Zittend bij de hemelpoort zou hij in het lentezonnetje zijn weggedommeld. Zijn sleutelbos zou daarbij uit zijn handen zijn gegleden. En op de plek waar de sleutelbos de grond raakte ontloken schitterende goudgele bloemen. Maar wat het...

Lees meer...