De laurier is ideaal voor het balkon

De laurier is ideaal voor het balkon

De laurier is de perfectie plant voor op het balkon, deze Italiaanse schone is dit jaar verkozen tot de balkonplant van het jaar.

Waarom?
Het is gebleken dat de mens blijer wordt van vergroening. We zijn op zoek naar vergroening van ons leven. Door middel van bijvoorbeeld planten in huis en op het balkon. Nu is de balkonplant van het jaar 2019 de perfecte plant om te vergroenen. De laurier heeft een prachtig groot en heldergroen blad en is ongelooflijk sterk, hij kan namelijk in weer en wind staan. Heb je vervelende buren of gewoon behoefte aan privacy? Dan is de laurier de perfecte balkonplant, omdat hij ook dient als een goede balkonafscheiding. Deze winnaar voldoet aan alle eisen en past in elke style. Ga je voor chique, botanisch of urban?! Geen punt, de laurier is verkrijgbaar in verschillende snoei vormen, die in elke style thuis passen. 

Daarnaast is het een echte eye catcher op je balkon. De Italiaanse beauty zorgt voor zuidelijke sferen op je balkon. Wat wil een mens nog meer?Doe je ogen dicht en stel je voor: je bent ergens in Italië aan de zee. Je kijkt om je heen, je ziet het strand, de zee en planten. Planten die het hele jaar mooi groen blijven: de laurier. Waan je op je balkon in Italië met de laurier! De terechte winnaar van de balkonplant 2019.

3 leuke weetjes over de laurier

  • Laurier bloeit met witte bloemen die later ovale bessen worden.
  • Het groen is erg mooi: ovaal met een lichte nerf die als een veer in het blad te zien is.
  • Laurier is makkelijk in de omgang, sterk in weer en wind en biedt heel veel groen op een kleine basis. 


Ik hoef niet lang na te denken over welke plant ik adviseer voor op het balkon! Het is wel grappig want als ik denk aan balkonplanten, zie ik voor de zomerperiode veel bloeiende planten. Dit is super gezellig, want het kleurt je leven. Maar toch worden veel mensen ook gelukkig van een plant die in alle jaargetijden mooi groen blijft.

Liefs,

Sanne

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...
Elk jaar meer Hortensia!

Juni is op en top hortensia tijd. Daarom is de Hydrangea macrophylla, ofwel Bolhortensia of Boerenhortensia met extra veel bloemen deze week extra voordelig.

 

Hortensia’s, ze bloeien weer!

Het is onvoorstelbaar hoeveel grote kleurrijke bloemen Hortensia’s weten te produceren. Bij Boerenhortensia’s gaat de bloei gemakkelijk 8 tot 10 weken aaneengesloten door. Zeker als je geregeld wat plantenvoeding toevoegt blijven horte...

Lees meer...
Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...