De laurier is ideaal voor het balkon

De laurier is ideaal voor het balkon

De laurier is de perfectie plant voor op het balkon, deze Italiaanse schone is dit jaar verkozen tot de balkonplant van het jaar.

Waarom?
Het is gebleken dat de mens blijer wordt van vergroening. We zijn op zoek naar vergroening van ons leven. Door middel van bijvoorbeeld planten in huis en op het balkon. Nu is de balkonplant van het jaar 2019 de perfecte plant om te vergroenen. De laurier heeft een prachtig groot en heldergroen blad en is ongelooflijk sterk, hij kan namelijk in weer en wind staan. Heb je vervelende buren of gewoon behoefte aan privacy? Dan is de laurier de perfecte balkonplant, omdat hij ook dient als een goede balkonafscheiding. Deze winnaar voldoet aan alle eisen en past in elke style. Ga je voor chique, botanisch of urban?! Geen punt, de laurier is verkrijgbaar in verschillende snoei vormen, die in elke style thuis passen. 

Daarnaast is het een echte eye catcher op je balkon. De Italiaanse beauty zorgt voor zuidelijke sferen op je balkon. Wat wil een mens nog meer?Doe je ogen dicht en stel je voor: je bent ergens in Italië aan de zee. Je kijkt om je heen, je ziet het strand, de zee en planten. Planten die het hele jaar mooi groen blijven: de laurier. Waan je op je balkon in Italië met de laurier! De terechte winnaar van de balkonplant 2019.

3 leuke weetjes over de laurier

  • Laurier bloeit met witte bloemen die later ovale bessen worden.
  • Het groen is erg mooi: ovaal met een lichte nerf die als een veer in het blad te zien is.
  • Laurier is makkelijk in de omgang, sterk in weer en wind en biedt heel veel groen op een kleine basis. 


Ik hoef niet lang na te denken over welke plant ik adviseer voor op het balkon! Het is wel grappig want als ik denk aan balkonplanten, zie ik voor de zomerperiode veel bloeiende planten. Dit is super gezellig, want het kleurt je leven. Maar toch worden veel mensen ook gelukkig van een plant die in alle jaargetijden mooi groen blijft.

Liefs,

Sanne

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beter leven met gezond groen

Kamerplanten zijn natuurlijke sfeermakers en sommigen hebben iets extra’s. Luchtzuiverende planten leveren namelijk een positieve bijdrage aan elke leefruimte. Dat ervaar je fysiek en mentaal. Wonen, werken, slapen en relaxen… het gaat allemaal beter met gezond groen. Luchtzuiverende kamerplanten hebben het meeste effect in de periode oktober tot en met maart. De meeste mensen houden dan ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten waardoor er beduidend minder g...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

 

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen...

Lees meer...
Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...