Cadeautip: de multifunctionele Platycodon Astra

Cadeautip: de multifunctionele Platycodon Astra

De Platycodon Astra is de ideale potplant voor binnen- en buiten. Hij is uniek, opvallend en betrouwbaar. De grote stervormige bloemen maken Astra een stralend middelpunt en een ideaal cadeau.  

Deze plant is een liefhebber van licht. Plaats Astra binnen op een zo’n licht mogelijke locatie of buiten op het terras op een redelijk zonnige plek. De plant bloeit het beste tussen de 10° en 26° Celcius. Zijn helder-gekleurde bloemen heb je in het frisse blauw, roze of wit. Water

Geef Astra regelmatig water, zodat de plant niet uitdroogt en gele bladeren krijgt. Geef hem niet te veel water, de plant hoort niet in water te staan. Je kan Astra het beste water geven door de plant op een schoteltje met water te zetten, net zolang totdat het water is opgenomen en de bovenste laag potgrond vochtig is. Geef de plant regelmatig plantenvoeding om een mooi donkergroen blad te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen, zo blijft Astra langer doorbloeien. Geef tijdens langdurig droge periodes voldoende water en in het voorjaar goede, organische basisbemesting (vraag er naar bij onze medewerkers). Voor de rest is het alleen maar genieten van de prachtige bloemen van deze planten.

Tip!
Astra is bij uitstek geschikt als cadeauplant, je kan in ons tuincentrum gelijk een mooie pot of mand bij uitzoeken.

Wist je dat?
Astra haar naam te danken heeft aan haar stervorm?

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...
Ficus lyrata: groot, glanzend groen

Met zijn glanzende bladeren die wat op violen lijken, speelt de Ficus lyrata gelijk de hoofdrol in jouw huiskamer. Geen wonder dat deze grote kamerplant zeer populair is in Nederland.

 

Kamermuziek

Als je de Ficus lyrata met zijn grote bladeren ziet staan, snap je gelijk dat deze machtige plant uit de tropen komt. Hij wordt ook wel vioolblad- of tabaksplant genoemd en komt in het wild vooral in de regenwo...

Lees meer...
Viola cornuta ‘Cool Wave’ blijft maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta 'Cool Wave' is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 

Mix van kleuren

Het hoornviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij i...

Lees meer...