Cadeautip: de multifunctionele Platycodon Astra

Cadeautip: de multifunctionele Platycodon Astra

De Platycodon Astra is de ideale potplant voor binnen- en buiten. Hij is uniek, opvallend en betrouwbaar. De grote stervormige bloemen maken Astra een stralend middelpunt en een ideaal cadeau.  

Deze plant is een liefhebber van licht. Plaats Astra binnen op een zo’n licht mogelijke locatie of buiten op het terras op een redelijk zonnige plek. De plant bloeit het beste tussen de 10° en 26° Celcius. Zijn helder-gekleurde bloemen heb je in het frisse blauw, roze of wit. Water

Geef Astra regelmatig water, zodat de plant niet uitdroogt en gele bladeren krijgt. Geef hem niet te veel water, de plant hoort niet in water te staan. Je kan Astra het beste water geven door de plant op een schoteltje met water te zetten, net zolang totdat het water is opgenomen en de bovenste laag potgrond vochtig is. Geef de plant regelmatig plantenvoeding om een mooi donkergroen blad te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen, zo blijft Astra langer doorbloeien. Geef tijdens langdurig droge periodes voldoende water en in het voorjaar goede, organische basisbemesting (vraag er naar bij onze medewerkers). Voor de rest is het alleen maar genieten van de prachtige bloemen van deze planten.

Tip!
Astra is bij uitstek geschikt als cadeauplant, je kan in ons tuincentrum gelijk een mooie pot of mand bij uitzoeken.

Wist je dat?
Astra haar naam te danken heeft aan haar stervorm?

Onze tuincentra