Cadeautip: de multifunctionele Platycodon Astra

Cadeautip: de multifunctionele Platycodon Astra

De Platycodon Astra is de ideale potplant voor binnen- en buiten. Hij is uniek, opvallend en betrouwbaar. De grote stervormige bloemen maken Astra een stralend middelpunt en een ideaal cadeau.  

Deze plant is een liefhebber van licht. Plaats Astra binnen op een zo’n licht mogelijke locatie of buiten op het terras op een redelijk zonnige plek. De plant bloeit het beste tussen de 10° en 26° Celcius. Zijn helder-gekleurde bloemen heb je in het frisse blauw, roze of wit. 



Water

Geef Astra regelmatig water, zodat de plant niet uitdroogt en gele bladeren krijgt. Geef hem niet te veel water, de plant hoort niet in water te staan. Je kan Astra het beste water geven door de plant op een schoteltje met water te zetten, net zolang totdat het water is opgenomen en de bovenste laag potgrond vochtig is. Geef de plant regelmatig plantenvoeding om een mooi donkergroen blad te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen, zo blijft Astra langer doorbloeien. Geef tijdens langdurig droge periodes voldoende water en in het voorjaar goede, organische basisbemesting (vraag er naar bij onze medewerkers). Voor de rest is het alleen maar genieten van de prachtige bloemen van deze planten.

Tip!
Astra is bij uitstek geschikt als cadeauplant, je kan in ons tuincentrum gelijk een mooie pot of mand bij uitzoeken.

Wist je dat?
Astra haar naam te danken heeft aan haar stervorm?

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...
Hangertje hangertje aan de wand...

… wie is je allermooiste plant? Bij GroenRijk zijn deze week weer diverse wandhangers binnengekomen. Ze zijn goed gevuld met divers perkgoed, zoals Vlijtig Liesje, Lobelia en Calibrachoa. Ook zijn er schitterende hangers met een combinatie van verschillende bloeiers. Waar de Bacopa rijkelijk over de rand gutst, zoekt de Verbena juist weer de hoogte op. Dat geeft het speelse effect waar een zomertuin om vraagt!

 

Snel kleur aan de...

Lees meer...
Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...