Bloemenkriebels!

Bloemenkriebels!

Bloemschikken is zeker niet ouderwets! Het is heerlijk en stiekem ook best rustgevend. Ja zelfs als je net zoals ik geen geduld hebt en het liefst zo snel mogelijk wat in elkaar flanst. Veel mensen vinden het leuk om zelf bij in het tuincentrum bloemen uit te zoeken. Dit is toch ook heerlijk net een groene en kleurrijke snoepwinkel.

Vaak zie je dat mensen de uitgezochte bloemen tot een boeket laten maken door de bloemist. Maar wist je dat je met deze handige tips ook super makkelijk zelf een mooi boeket kan maken?!

Wat heb je nodig:

  1. Een mooie en schone vaas
  2. Verse snijbloemen (uit het bloemrijk)
  3. Een mesje
  4. Snijbloemen voeding
  5. Goede zin! 

Met deze truc kun je gemakkelijk zelf je boeket maken. Probeer vooral de ervaren bloemist in het tuincentrum niet na te doen. We gaan dus niet schikken in de hand, maar direct bloemschikken in een  vaas. Het gaat als volgt vul de vaas met water en snijbloemen voeding. Wil je wat extra’s doen? Vul een klein laagje van je vaas dan eens met bijvoorbeeld gekleurde steentjes. In dit geval heb ik gekozen voor gele steentjes, die fleuren de boel lekker op.Let’s get started!
Maak de zelf uitgezochte snijbloemen schoon. Verwijder de onderste bladeren van de stelen. Zorg ervoor dat de steel zover is schoongemaakt dat de bladeren het water in de vaas niet kunnen raken. 

Begin met de groene bladeren, verdeel deze kruislings door de vaas een goede basis is namelijk het halve werk. Ik maak een kleurrijk veldboeket en maak dus niet veel gebruik van groen blad. Ik heb gekozen voor vijf takken eucalyptus. Het eucalyptus blad zorgt voor een speels effect.

Voor het effect van een veldboeket, kies ik voor verschillende kleuren bloemen. Houd rekening met je vaas, ik heb gekozen voor een hoge vaas en zoek dus bloemen met een langere steel. Wel is het leuk om verschillende hoogtes te kiezen, zodat je een speels effect krijgt.

Wanneer je verschillende kleuren bloemen hebt gekozen, moet je deze verdelen over de vaas. Verdeel de kleuren over de vaas en zorg ervoor dat je niet dezelfde kleur bloem naast elkaar zet. Snijd de stelen in verschillende hoogtes en schik deze kruislings in de vaas. Et voilà je creëert een prachtig werk. 

Zet de vaas op de juiste plek, geniet en wees trots op wat je hebt gemaakt. Try it! En show me jouw creatie in de reacties. 

Goodluck!

Liefs,

Sanne

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Roza Bijenweelde: voor bijen en bewonderaars

Hoewel de Rosa Bijenweelde® speciaal is doorontwikkeld voor bijen, staan deze rijkbloeiende rozenstruikjes ook prachtig in je tuin of op je terras. GroenRijk heeft een mix samengesteld met verschillende fantastische kleuren.

 

Veelzijdig combineren

Glanzend groene bladeren en grote trossen vol enkele of halfgevulde bloemen in uiteenlopende kleuren, met mooi contrasterende gele meeldraden in het midden: de zacht geurende R...

Lees meer...
Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...