Bloemenkriebels!

Bloemenkriebels!

Bloemschikken is zeker niet ouderwets! Het is heerlijk en stiekem ook best rustgevend. Ja zelfs als je net zoals ik geen geduld hebt en het liefst zo snel mogelijk wat in elkaar flanst. Veel mensen vinden het leuk om zelf bij in het tuincentrum bloemen uit te zoeken. Dit is toch ook heerlijk net een groene en kleurrijke snoepwinkel.

Vaak zie je dat mensen de uitgezochte bloemen tot een boeket laten maken door de bloemist. Maar wist je dat je met deze handige tips ook super makkelijk zelf een mooi boeket kan maken?!

Wat heb je nodig:

  1. Een mooie en schone vaas
  2. Verse snijbloemen (uit het bloemrijk)
  3. Een mesje
  4. Snijbloemen voeding
  5. Goede zin! 

Met deze truc kun je gemakkelijk zelf je boeket maken. Probeer vooral de ervaren bloemist in het tuincentrum niet na te doen. We gaan dus niet schikken in de hand, maar direct bloemschikken in een  vaas. Het gaat als volgt vul de vaas met water en snijbloemen voeding. Wil je wat extra’s doen? Vul een klein laagje van je vaas dan eens met bijvoorbeeld gekleurde steentjes. In dit geval heb ik gekozen voor gele steentjes, die fleuren de boel lekker op.Let’s get started!
Maak de zelf uitgezochte snijbloemen schoon. Verwijder de onderste bladeren van de stelen. Zorg ervoor dat de steel zover is schoongemaakt dat de bladeren het water in de vaas niet kunnen raken. 

Begin met de groene bladeren, verdeel deze kruislings door de vaas een goede basis is namelijk het halve werk. Ik maak een kleurrijk veldboeket en maak dus niet veel gebruik van groen blad. Ik heb gekozen voor vijf takken eucalyptus. Het eucalyptus blad zorgt voor een speels effect.

Voor het effect van een veldboeket, kies ik voor verschillende kleuren bloemen. Houd rekening met je vaas, ik heb gekozen voor een hoge vaas en zoek dus bloemen met een langere steel. Wel is het leuk om verschillende hoogtes te kiezen, zodat je een speels effect krijgt.

Wanneer je verschillende kleuren bloemen hebt gekozen, moet je deze verdelen over de vaas. Verdeel de kleuren over de vaas en zorg ervoor dat je niet dezelfde kleur bloem naast elkaar zet. Snijd de stelen in verschillende hoogtes en schik deze kruislings in de vaas. Et voilà je creëert een prachtig werk. 

Zet de vaas op de juiste plek, geniet en wees trots op wat je hebt gemaakt. Try it! En show me jouw creatie in de reacties. 

Goodluck!

Liefs,

Sanne

 

Onze tuincentra