Je favoriete klus: groene aanslag verwijderen

Dat betekent dat je favoriete klus gedaan moet worden #notreally

Na een lange koude winter, staat iedereen te springen wanneer de lente eindelijk begint. We slaan de deuren naar het terras open, en wat treffen we aan? Een groen aangeslagen terras…  Wanneer de winter voorbij is kan het terras wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Met de volgende tips is jouw terras snel en simpel schoon! En kun je dus lekker genieten van je terras met een heerlijk wijntje, biertje of cocktail in je hand.

Verwijder allereerst losliggend vuil met een harde bezem. Nadat het losliggend vuil is verwijderd, kun je beginnen aan het onkruid. Onkruid is simpel te verwijderen met een speciale onkruidbezem (te koop in alle GroenRijk-filialen) en oh ja, vergeet niet de wortels van het onkruid te verwijderen. Anders groeit het weer terugNu komt de belangrijkste tip! Ik hoor vaak dat mensen hun terras schoonmaken met chloor, azijn, zeep en andere schadelijke middelen. Gebruik dit niet, want het is slecht voor planten, insecten en het milieu. Daarnaast wil je niet dagenlang de geur van chloor en azijn in je tuin hebben hangen. Over bestrijdingsmiddelen voor de tuin is altijd een hoop ophef, maar wist je dat de producten van bijvoorbeeld Ecostyle 100% natuurlijk zijn en op een snelle en milieuvriendelijke manier alle groene aanslag kan laten verdwijnen.

De terrasreiniger van Ecostyle bevat organische vetzuren die ervoor zorgen dat de groene, gladde aanslag verdwijnt. Ook kun je het terras snel schoonmaken door gebruik te maken van een hogedrukreiniger. Let wel op: niet alle terrastegels kunnen hiertegen, dus vraag het even aan de winkelmedewerker.

Wanneer je het terras hebt schoongemaakt, mag je jezelf verwennen en kun je genieten van je heerlijke schone terras. Wanneer je met je wijntje op het terras zit wil je natuurlijk wel tegen kleurrijke planten aankijken. Ga naar het tuincentrum en fleur je terras op.

Klus geklaard? Geniet van je schone en gezellige terras!

Liefs,   

Sanne

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De sterren tijdens de kerstperiode!

De kleurenpracht van een kerstster is geen bloem, het zijn gekleurde schutbladeren. Zij geven de plant zijn aantrekkingskracht. De eigenlijke bloemetjes zijn piepklein en zitten verstopt in de kern van de schutbladeren. Traditioneel ‘bloeien’ Euphorbia Pulcherrima’s, ofwel kerststerren, rood of wit. Maar er tegenwoordig bestaan er ook crème en roze kerststerren.

...Lees meer...
Nordmann-spar: kampioen onder de kerstbomen

Steeds meer mensen halen een levende kerstboom in huis. Als je zo lang mogelijk wilt genieten van groene takken, is de Nordmann-spar een echte aanrader. Bij GroenRijk vind je deze absolute topper nu volop!

...Lees meer...
Vogelvoerhanger: Help vogels in de winter

Merels, meesjes, mussen en roodborstjes kunnen je hulp goed gebruiken in de winter. Zoeken naar voedsel kost veel energie en in de koude wintermaanden kan het voor vogels moeilijk zijn om voldoende voedsel te vinden. Gelukkig kunnen we hen een handje helpen door ze bij te voeren. Verder hebben we nog meer tips om in de herfst én in de winter van je vogelrijke tuin te genieten!

Pinda’s

Pinda's moeten een hoog oliegehalte hebben. Hoe m...

Lees meer...