Je favoriete klus: groene aanslag verwijderen

Dat betekent dat je favoriete klus gedaan moet worden #notreally

Na een lange koude winter, staat iedereen te springen wanneer de lente eindelijk begint. We slaan de deuren naar het terras open, en wat treffen we aan? Een groen aangeslagen terras…  Wanneer de winter voorbij is kan het terras wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Met de volgende tips is jouw terras snel en simpel schoon! En kun je dus lekker genieten van je terras met een heerlijk wijntje, biertje of cocktail in je hand.

Verwijder allereerst losliggend vuil met een harde bezem. Nadat het losliggend vuil is verwijderd, kun je beginnen aan het onkruid. Onkruid is simpel te verwijderen met een speciale onkruidbezem (te koop in alle GroenRijk-filialen) en oh ja, vergeet niet de wortels van het onkruid te verwijderen. Anders groeit het weer terug



Nu komt de belangrijkste tip! Ik hoor vaak dat mensen hun terras schoonmaken met chloor, azijn, zeep en andere schadelijke middelen. Gebruik dit niet, want het is slecht voor planten, insecten en het milieu. Daarnaast wil je niet dagenlang de geur van chloor en azijn in je tuin hebben hangen. Over bestrijdingsmiddelen voor de tuin is altijd een hoop ophef, maar wist je dat de producten van bijvoorbeeld Ecostyle 100% natuurlijk zijn en op een snelle en milieuvriendelijke manier alle groene aanslag kan laten verdwijnen.

De terrasreiniger van Ecostyle bevat organische vetzuren die ervoor zorgen dat de groene, gladde aanslag verdwijnt. Ook kun je het terras snel schoonmaken door gebruik te maken van een hogedrukreiniger. Let wel op: niet alle terrastegels kunnen hiertegen, dus vraag het even aan de winkelmedewerker.

Wanneer je het terras hebt schoongemaakt, mag je jezelf verwennen en kun je genieten van je heerlijke schone terras. Wanneer je met je wijntje op het terras zit wil je natuurlijk wel tegen kleurrijke planten aankijken. Ga naar het tuincentrum en fleur je terras op.

Klus geklaard? Geniet van je schone en gezellige terras!

Liefs,   

Sanne

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...