Welkom op mijn eerste blog!

Welkom op mijn eerste blog!

Mijn blogs staan in het teken van ‘het groene leven’. Kortom de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van bloemen, planten en lifestyle. Ik ben begonnen met het schrijven van deze blog, omdat ik in mijn omgeving merk dat er veel vragen zijn op het gebied van bloemen, planten en lifestyle. Eens in de twee weken zal ik een blog posten over afwisselende onderwerpen. Planten en tuinieren worden steeds hipper: Yess I like that a lot! Niet veel mensen hebben kennis over dit vakgebied, maar ik merk dat veel mensen er wel in zijn geïnteresseerd.

But... first things first
Laat ik me eerst even aan je voorstellen! Ik ben Sanne 20 jaar oud of 20 lentes jong...  (om in de groene sferen te blijven ;). Ik woon in hartje Den Bosch in het gezellige Brabant. Twee weken geleden heb ik mijn Bachelor of Business Administration in Fashion behaald op TMO. Sinds kort ben ik begonnen met mijn allereerste echte baan bij een high end sieradenmerk. Ik hoor je denken ‘je hebt gestudeerd in fashion, werkt bij een sieradenmerk, waar komt die interesse en passie voor bloemen en planten dan vandaan?!’.

Nou dat heeft een duidelijke verklaring. Ik ben namelijk geboren en opgegroeid tussen het groen.

Mijn ouders, oom en oma hebben samen een tuincentrum in hartje Den Bosch! Ik vind en heb het altijd fijn gevonden om rond te lopen in het tuincentrum. Minimaal drie keer in de week ben ik te vinden in het tuincentrum en naast mijn fulltimebaan ben ik er ook werkzaam. Ik verzorg namelijk de sociale media van GroenRijk Den Bosch.

Zeker niet oubollig
Misschien verbaas je je erover maar wist je dat je in een tuincentrum super veel trends kan spotten! Ik doe zoveel inspiratie op, wanneer ik tuincentra bezoek, inkoopbeurzen bezoek en leveranciers bezoek. Tuincentra worden binnen mijn vriendenkring steeds populairder, ze zijn zeker niet oubollig maar meer dan trendy! Ik heb al vele GroenRijk vestigingen bezocht in mijn leven en keer op keer word ik verbaasd. De tuincentra doen er zoveel aan om een mooi beeld neer te zetten, er is zoveel beleving in de winkels.

De prachtige kleurrijke planten, de leuke accessoires, een leuke lunchroom en er is altijd wel wat te doen in een tuincentrum. Er zit zoveel werk en liefde in een tuincentrum dat voel je direct wanneer je binnen komt. Veel vestigingen van GroenRijk worden gerund door families en neem maar van mij aan dat dat hard werken is! Wat daar tegenover staat is de voldoening. Elke dag zie je klanten die net zoals wij blij worden door groen en kleurrijke planten. Wat is jouw favoriete GroenRijk vestiging?

Ik hoop dat je door het lezen van mijn eerste blog een beeld hebt gekregen van wie ik ben, wat ik doe en wat je in mijn blogs kan lezen! Ook vind ik het leuk om te horen waar jullie meer over willen weten, tegen aan lopen of vragen hebben op het gebied van groen.

Don’t forget life is pretty plantastic!

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beter leven met gezond groen

Kamerplanten zijn natuurlijke sfeermakers en sommigen hebben iets extra’s. Luchtzuiverende planten leveren namelijk een positieve bijdrage aan elke leefruimte. Dat ervaar je fysiek en mentaal. Wonen, werken, slapen en relaxen… het gaat allemaal beter met gezond groen. Luchtzuiverende kamerplanten hebben het meeste effect in de periode oktober tot en met maart. De meeste mensen houden dan ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten waardoor er beduidend minder g...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

 

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen...

Lees meer...
Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...