Dieffenbachia: een stevige drinker

Dieffenbachia: een stevige drinker

De Dieffenbachia is vernoemd naar Joseph Dieffenbach, een Oostenrijkse hortulanus. Een hortulanus is iemand die het technische beheer van een botanische tuin voert. Dit is de plant van een kenner dus. Je hoeft echter geen kenner te zijn om er lang plezier van te hebben. Op een lichte plek, goed voorzien van water wordt het letterlijk een kanjer!

Luchtzuiverend
Groen om je heen is altijd gezond, voor je lijf én voor je humeur. Dieffenbachia doet daar nog een schepje bovenop: hij filtert giftige stoffen voor je uit de lucht. Dat maakt hem zeer geschikt voor in kantoren. Is luchtzuivering het voornaamste doel kies dan voor de uitblinker op dat gebied: de Areca Palm.
 



Dieffenbachia drinkt stevig
De plant heeft grote bladeren, dus je kunt lekker scheutig zijn met water. De aarde mag altijd vochtig zijn. Flink sproeien houdt hem gezond. In de lente en zomer om de week een goede plantenvoeding erbij en klaar. Snoeien is niet nodig. Heb je toch een lelijk blad dan knip je dat er gewoon af. Daarna wel even je handen wassen om irritatie door het sap te voorkomen.

Lichte standplaats
Dieffenbachia’s komen oorspronkelijk uit het Amazonegebied. Geen wonder dat hij van vocht en warmte houdt. Stel hem niet bloot aan temperaturen onder de 15 graden. Word je plant erg donker of vervaagt zijn tekening dan weet je dat de Dieffenbachia te weinig licht krijgt. ‘Hoe lichter zijn plek hoe bonter zijn vlek’, is een handig ezelsbruggetje. Zet de plant alleen niet in de felle zon. Hou er bij het kiezen van de standplaats ook rekening mee dat het sap van de plant giftig is. Zorg daarom dat jonge kinderen of huisdieren er niet in aanraking kunnen komen met deze plant.

Dieffenbachia in kort bestek:

  • Sterk luchtzuiverende plant;
  • Grote sterke plant, stevige drinker;
  • Print op het blad is afhankelijk van hoeveelheid licht;
  • Wil in lente en zomer universele plantenvoeding;
  • Het sap van de plant is giftig, vermijdt aanraking door kinderen en dieren.

 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...