Kauwplezier voor je huisdier

De meeste hondenbezitters zullen het onderstaande plaatje herkennen: kauwstaven. Het is natuurlijk een lekkere snack voor jouw viervoeter, maar het is daarbij een goede ondersteuning voor de tandverzorging.

Poets jij je tanden? Honden ook! Hoewel er ook hondentandenborstels bestaan, is een dagelijkse kauwstaaf voor veel baasjes de manier voor honden om hun tanden te verzorgen. De kauwstaaf of kauwstick verwijdert de tandplak en versterkt ook het tandvlees.

De kauwstaaf wordt door de hond natuurlijk niet als zodanig gebruikt. Hij vindt het gewoon een lekker tussendoortje, een beloning voor het goede gedrag. Hij wordt door de hond ook tot grote tevredenheid opgeknaagd.

Kauwstaven zijn een natuurproduct. Ze worden gemaakt van samengeperst, gedroogd dierenhuid. De kauwstaven op de foto (25 cm lang, mooi recht en compact) zijn gemaakt van buffelhuid, maar vaak zie je ook staven gemaakt van runderhuid. Het is een bijproduct van de slacht. Van een ander laag van de huid wordt trouwens leer gemaakt.

Het zijn geen dikmakers. Zo worden er over het algemeen geen kleurstoffen, conserveringsmiddelen of aroma’s gebruikt in de productie hiervan. Ook zijn de kauwstaven, mede door zijn bereiding, van nature vetarm.

Kauwstaven worden door alle rassen honden geaccepteerd.


Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nordmann-spar: kampioen onder de kerstbomen

Steeds meer mensen halen een levende kerstboom in huis. Als je zo lang mogelijk wilt genieten van groene takken, is de Nordmann-spar een echte aanrader. Bij GroenRijk vind je deze absolute topper nu volop!

...Lees meer...
Vogelvoerhanger: Help vogels in de winter

Merels, meesjes, mussen en roodborstjes kunnen je hulp goed gebruiken in de winter. Zoeken naar voedsel kost veel energie en in de koude wintermaanden kan het voor vogels moeilijk zijn om voldoende voedsel te vinden. Gelukkig kunnen we hen een handje helpen door ze bij te voeren. Verder hebben we nog meer tips om in de herfst én in de winter van je vogelrijke tuin te genieten!

Pinda’s

Pinda's moeten een hoog oliegehalte hebben. Hoe m...

Lees meer...
Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

 

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoa...

Lees meer...