Kauwplezier voor je huisdier

De meeste hondenbezitters zullen het onderstaande plaatje herkennen: kauwstaven. Het is natuurlijk een lekkere snack voor jouw viervoeter, maar het is daarbij een goede ondersteuning voor de tandverzorging.

Poets jij je tanden? Honden ook! Hoewel er ook hondentandenborstels bestaan, is een dagelijkse kauwstaaf voor veel baasjes de manier voor honden om hun tanden te verzorgen. De kauwstaaf of kauwstick verwijdert de tandplak en versterkt ook het tandvlees.

De kauwstaaf wordt door de hond natuurlijk niet als zodanig gebruikt. Hij vindt het gewoon een lekker tussendoortje, een beloning voor het goede gedrag. Hij wordt door de hond ook tot grote tevredenheid opgeknaagd.

Kauwstaven zijn een natuurproduct. Ze worden gemaakt van samengeperst, gedroogd dierenhuid. De kauwstaven op de foto (25 cm lang, mooi recht en compact) zijn gemaakt van buffelhuid, maar vaak zie je ook staven gemaakt van runderhuid. Het is een bijproduct van de slacht. Van een ander laag van de huid wordt trouwens leer gemaakt.

Het zijn geen dikmakers. Zo worden er over het algemeen geen kleurstoffen, conserveringsmiddelen of aroma’s gebruikt in de productie hiervan. Ook zijn de kauwstaven, mede door zijn bereiding, van nature vetarm.

Kauwstaven worden door alle rassen honden geaccepteerd.


Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De metamorfose van Hydrangea paniculata

De meeste bloemen van de Hydrangea paniculata veranderen van kleur tijdens het bloeiseizoen! Deze compacte hortensia’s staan niet alleen prachtig in je tuin, maar passen ook mooi in een pot op je terras of balkon!

...Lees meer...
Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
Zonnehoed voor zomerse dagen

Aan het wat uitstekende oranje hart en zijn iets naar beneden hangende blaadjes zie je gelijk waarom de Echinacea purpurea de Nederlandse naam zonnehoed heeft gekregen. Deze stevige zomerbloeier met personality houdt van lekker bakken in de zon en straalt minstens twee maanden lang.

...Lees meer...