Kauwplezier voor je huisdier

De meeste hondenbezitters zullen het onderstaande plaatje herkennen: kauwstaven. Het is natuurlijk een lekkere snack voor jouw viervoeter, maar het is daarbij een goede ondersteuning voor de tandverzorging.

Poets jij je tanden? Honden ook! Hoewel er ook hondentandenborstels bestaan, is een dagelijkse kauwstaaf voor veel baasjes de manier voor honden om hun tanden te verzorgen. De kauwstaaf of kauwstick verwijdert de tandplak en versterkt ook het tandvlees.

De kauwstaaf wordt door de hond natuurlijk niet als zodanig gebruikt. Hij vindt het gewoon een lekker tussendoortje, een beloning voor het goede gedrag. Hij wordt door de hond ook tot grote tevredenheid opgeknaagd.

Kauwstaven zijn een natuurproduct. Ze worden gemaakt van samengeperst, gedroogd dierenhuid. De kauwstaven op de foto (25 cm lang, mooi recht en compact) zijn gemaakt van buffelhuid, maar vaak zie je ook staven gemaakt van runderhuid. Het is een bijproduct van de slacht. Van een ander laag van de huid wordt trouwens leer gemaakt.

Het zijn geen dikmakers. Zo worden er over het algemeen geen kleurstoffen, conserveringsmiddelen of aroma’s gebruikt in de productie hiervan. Ook zijn de kauwstaven, mede door zijn bereiding, van nature vetarm.

Kauwstaven worden door alle rassen honden geaccepteerd.


Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...