Kauwplezier voor je huisdier

De meeste hondenbezitters zullen het onderstaande plaatje herkennen: kauwstaven. Het is natuurlijk een lekkere snack voor jouw viervoeter, maar het is daarbij een goede ondersteuning voor de tandverzorging.

Poets jij je tanden? Honden ook! Hoewel er ook hondentandenborstels bestaan, is een dagelijkse kauwstaaf voor veel baasjes de manier voor honden om hun tanden te verzorgen. De kauwstaaf of kauwstick verwijdert de tandplak en versterkt ook het tandvlees.

De kauwstaaf wordt door de hond natuurlijk niet als zodanig gebruikt. Hij vindt het gewoon een lekker tussendoortje, een beloning voor het goede gedrag. Hij wordt door de hond ook tot grote tevredenheid opgeknaagd.

Kauwstaven zijn een natuurproduct. Ze worden gemaakt van samengeperst, gedroogd dierenhuid. De kauwstaven op de foto (25 cm lang, mooi recht en compact) zijn gemaakt van buffelhuid, maar vaak zie je ook staven gemaakt van runderhuid. Het is een bijproduct van de slacht. Van een ander laag van de huid wordt trouwens leer gemaakt.

Het zijn geen dikmakers. Zo worden er over het algemeen geen kleurstoffen, conserveringsmiddelen of aroma’s gebruikt in de productie hiervan. Ook zijn de kauwstaven, mede door zijn bereiding, van nature vetarm.

Kauwstaven worden door alle rassen honden geaccepteerd.


Onze tuincentra