Gebitsproblemen bij honden

De overgrote meerderheid van de hondenbezitters denkt dat het wel goed zit met de gezondheid van het gebit van hun hond. Maar er zijn veelvoorkomende problemen, die je niet altijd doorhebt. Hoe kan je die behandelen? Je leest er hieronder meer over.

Bij veel honden ouder dan drie jaar komen vaak gebitsproblemen voor. Naar schatting betreft dit zelfs acht op de tien honden. Gebitsproblemen (net als problemen met de vacht) zijn vaak de oorzaak van nieuwe problemen, dan wel een signaal dat er al meer aan de hand is. Wees er dus scherp op, want door gebitsproblemen kunnen er onder andere gezondheidsklachten ontstaan zoals ontstekingen en slecht-functionerende organen.

Gevaren
Hoe zie je dat er wat aan de hand is? Honden kunnen bijvoorbeeld lusteloos zijn of slecht uit hun bek ruiken. Of controleer bijvoorbeeld regelmatig op tandplak in het hondengebit. Dat is een laagje slijm, voedselresten, en bacteriën. Na een dag kan dit worden omgezet naar tandsteen en een versnelde groei van meer tandplak. Daarnaast heb je kans op ontstoken tandvlees. Voorkomen
Door een goede verzorging kan dit worden voorkomen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de tanden van de hond te poetsen of de hond te laten kluiven op botten (bijvoorbeeld Pedigree Dentastix) of speciaal speelgoed. Droge brokken geven over het algemeen minder problemen dan zacht blikvoer. Vraag in het tuincentrum naar het juiste type en hoeveelheid hondenvoer voor jouw soort hond. Wij helpen je graag verder.


 

Onze tuincentra