Gebitsproblemen bij honden

De overgrote meerderheid van de hondenbezitters denkt dat het wel goed zit met de gezondheid van het gebit van hun hond. Maar er zijn veelvoorkomende problemen, die je niet altijd doorhebt. Hoe kan je die behandelen? Je leest er hieronder meer over.

Bij veel honden ouder dan drie jaar komen vaak gebitsproblemen voor. Naar schatting betreft dit zelfs acht op de tien honden. Gebitsproblemen (net als problemen met de vacht) zijn vaak de oorzaak van nieuwe problemen, dan wel een signaal dat er al meer aan de hand is. Wees er dus scherp op, want door gebitsproblemen kunnen er onder andere gezondheidsklachten ontstaan zoals ontstekingen en slecht-functionerende organen.

Gevaren
Hoe zie je dat er wat aan de hand is? Honden kunnen bijvoorbeeld lusteloos zijn of slecht uit hun bek ruiken. Of controleer bijvoorbeeld regelmatig op tandplak in het hondengebit. Dat is een laagje slijm, voedselresten, en bacteriën. Na een dag kan dit worden omgezet naar tandsteen en een versnelde groei van meer tandplak. Daarnaast heb je kans op ontstoken tandvlees. 



Voorkomen
Door een goede verzorging kan dit worden voorkomen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de tanden van de hond te poetsen of de hond te laten kluiven op botten (bijvoorbeeld Pedigree Dentastix) of speciaal speelgoed. Droge brokken geven over het algemeen minder problemen dan zacht blikvoer. Vraag in het tuincentrum naar het juiste type en hoeveelheid hondenvoer voor jouw soort hond. Wij helpen je graag verder.


 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De metamorfose van Hydrangea paniculata

De meeste bloemen van de Hydrangea paniculata veranderen van kleur tijdens het bloeiseizoen! Deze compacte hortensia’s staan niet alleen prachtig in je tuin, maar passen ook mooi in een pot op je terras of balkon!

...Lees meer...
Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
Zonnehoed voor zomerse dagen

Aan het wat uitstekende oranje hart en zijn iets naar beneden hangende blaadjes zie je gelijk waarom de Echinacea purpurea de Nederlandse naam zonnehoed heeft gekregen. Deze stevige zomerbloeier met personality houdt van lekker bakken in de zon en straalt minstens twee maanden lang.

...Lees meer...