Gebitsproblemen bij honden

De overgrote meerderheid van de hondenbezitters denkt dat het wel goed zit met de gezondheid van het gebit van hun hond. Maar er zijn veelvoorkomende problemen, die je niet altijd doorhebt. Hoe kan je die behandelen? Je leest er hieronder meer over.

Bij veel honden ouder dan drie jaar komen vaak gebitsproblemen voor. Naar schatting betreft dit zelfs acht op de tien honden. Gebitsproblemen (net als problemen met de vacht) zijn vaak de oorzaak van nieuwe problemen, dan wel een signaal dat er al meer aan de hand is. Wees er dus scherp op, want door gebitsproblemen kunnen er onder andere gezondheidsklachten ontstaan zoals ontstekingen en slecht-functionerende organen.

Gevaren
Hoe zie je dat er wat aan de hand is? Honden kunnen bijvoorbeeld lusteloos zijn of slecht uit hun bek ruiken. Of controleer bijvoorbeeld regelmatig op tandplak in het hondengebit. Dat is een laagje slijm, voedselresten, en bacteriën. Na een dag kan dit worden omgezet naar tandsteen en een versnelde groei van meer tandplak. Daarnaast heb je kans op ontstoken tandvlees. Voorkomen
Door een goede verzorging kan dit worden voorkomen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de tanden van de hond te poetsen of de hond te laten kluiven op botten (bijvoorbeeld Pedigree Dentastix) of speciaal speelgoed. Droge brokken geven over het algemeen minder problemen dan zacht blikvoer. Vraag in het tuincentrum naar het juiste type en hoeveelheid hondenvoer voor jouw soort hond. Wij helpen je graag verder.


 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beter leven met gezond groen

Kamerplanten zijn natuurlijke sfeermakers en sommigen hebben iets extra’s. Luchtzuiverende planten leveren namelijk een positieve bijdrage aan elke leefruimte. Dat ervaar je fysiek en mentaal. Wonen, werken, slapen en relaxen… het gaat allemaal beter met gezond groen. Luchtzuiverende kamerplanten hebben het meeste effect in de periode oktober tot en met maart. De meeste mensen houden dan ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten waardoor er beduidend minder g...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

 

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen...

Lees meer...
Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...