Gebitsproblemen bij honden

De overgrote meerderheid van de hondenbezitters denkt dat het wel goed zit met de gezondheid van het gebit van hun hond. Maar er zijn veelvoorkomende problemen, die je niet altijd doorhebt. Hoe kan je die behandelen? Je leest er hieronder meer over.

Bij veel honden ouder dan drie jaar komen vaak gebitsproblemen voor. Naar schatting betreft dit zelfs acht op de tien honden. Gebitsproblemen (net als problemen met de vacht) zijn vaak de oorzaak van nieuwe problemen, dan wel een signaal dat er al meer aan de hand is. Wees er dus scherp op, want door gebitsproblemen kunnen er onder andere gezondheidsklachten ontstaan zoals ontstekingen en slecht-functionerende organen.

Gevaren
Hoe zie je dat er wat aan de hand is? Honden kunnen bijvoorbeeld lusteloos zijn of slecht uit hun bek ruiken. Of controleer bijvoorbeeld regelmatig op tandplak in het hondengebit. Dat is een laagje slijm, voedselresten, en bacteriën. Na een dag kan dit worden omgezet naar tandsteen en een versnelde groei van meer tandplak. Daarnaast heb je kans op ontstoken tandvlees. Voorkomen
Door een goede verzorging kan dit worden voorkomen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de tanden van de hond te poetsen of de hond te laten kluiven op botten (bijvoorbeeld Pedigree Dentastix) of speciaal speelgoed. Droge brokken geven over het algemeen minder problemen dan zacht blikvoer. Vraag in het tuincentrum naar het juiste type en hoeveelheid hondenvoer voor jouw soort hond. Wij helpen je graag verder.


 

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...
Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Rosa Tantau Premium is een collectie van unieke rozensoorten die vooral opvallen door een veelheid aan grote, dichtgevulde, sierlijke bloemen die lang doorbloeien en vaak ook nog heerlijk geuren!

 

Op het hoogste niveau

Glanzend donkergroen blad, een mooie, bossige groeiwijze en opvallend veel grote en dichtgevulde bloemen: dat is de Rosa Tantau. Deze bijzondere rozen zijn gekweekt door de wereldberoemde teler Rosen Tanta...

Lees meer...
Portulaca in hangpot: een waterval aan zomerse kleuren

De dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur, zijn er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan. 

 

Feestelijke aankleding 

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenw...

Lees meer...